Rukomet

Ulrik Wilbek postao i sportski direktor danskih reprezentacija

Mihaela Bradovski • petak, 14.09.2012.
Ulrik Wilbek postao i sportski direktor danskih reprezentacija
Foto: Dario Dodić

Izbornik muške danske rukometne reprezentacije Ulrik Wilbek uz tu funkciju preuzeo je i ulogu sportskog direktora svih danskih reprezentacija...

Dugogodišnji izbornik muške rukometne reprezentacije Ulrik Wilbek dobio je dodatnu ulogu u Danskom rukometnom savezu. Uz ovu funkciju izbornika, Wilbek će obavljati i ulogu sportskog direktora svih reprezentacija.

"Već dugo vremena smo željeli zaposliti nekog na toj poziciji jer smatramo da će nam to puno pomoći u razvoju rukometa u Danskoj. Wilbekove kvalitete i brojne veze koje posjeduje u svjetskom rukometu će nam samo pomoći na putu prema naprijed. Vidjeli smo ga kao idealnu osobu za taj posao", rekao je potpredsjednik Danskog rukometnog saveza Carsten Gronmann Larsen.

Wilbek smatra da konkurencija pomalo bježi Dancima i da je bilo pravo vrijeme za podizanje organizacijskog dijela na još višu razinu.

"Ako pogledamo 2011. godinu, sve naše selekcije su bile barem u polufinalima velikih natjecanja. U 2012. godini smo imali samo jednu", rekao je Wilbek koji se već prihvatio nove uloge.

Samim preuzimanjem ove funkcije, postao je i nadređeni izborniku ženske reprezentacije Janu Pytlicku. "Nemam problema s tim što mi je Ulrik nadređeni, jedva čekam bliski rad s njim i mislim da ću od njega puno naučiti", rekao je Pytlick.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 20:40
    Dok mi ne zaposlimo Claudea Onestu nećemo vidjeti zlata. Valjda će to Gobac vizionar uočit.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 18:20
    Najboljima najbolje, tako se to radi u svijetu! A kod nas najbolje najgorima!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 15:44
    pardon,on a ne ona :))!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 15:43
    Ona je u ženskom rukometu u 90-im godinama, napravio i osvojio isto što i Maksimov i Onesta u muškom rukometu!Dobri su danci,ali nisu boolji od nas nikako.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2012. u 14:11
    vjerojatno najbolji moguc potez za danski rukomet! ovog covjeka zbilja cijenim, njegovo znanje i sposobnost su neupitni a lista ostvarenja je naprosto nevjerojatna!
    Obrisan korisnik