Nogomet

Video: Niko Kranjčar dvostruki strijelac za Dynamo u pobjedi nad Karpatima

Josip Tolić • petak, 14.09.2012.
Video: Niko Kranjčar dvostruki strijelac za Dynamo u pobjedi nad Karpatima

U prvenstvenoj utakmici kijevskog Dynama nad Karpatima iz Lviva istaknuo se hrvatski reprezentativni veznjak Niko Kranjčar postigavši dva pogotka koji su osigurali pobjedu 3:1 i smanjenje zaostatka za vodećim Šahtarom.

Hrvatski nogometni reprezentativac Niko Kranjčar zabio je dva pogotka u prvenstvenoj pobjedi kijevskog Dynama nad Karpatima iz Lviva. Bilo je 3:1, a bivši igrač Dinama, Hajduka, Portsmoutha i Tottenhama postigao je drugi i treći pogodak za svoju momčad.

U prvoj utakmici devetog kola ukrajinske Premier lige Dynamo je na svom travnjaku ugostio 14-plasirani sastav prvenstva Karpaty iz Lviva i pobjedu nagovijestio pogotkom nakon pola sata igre, kada je precizan bio Nigerijac Ideye Brown.

Kranjčar se u strijelce upisao u nastavku, i to dvaput u razmaku od samo šest minuta. Prvo je u 57. minuti zakucao loptu pod gredu nakon odličnog prodora i dodavanja Brazilca Danila Silve, a već u 63. minuti prihvatio je odbijanac u kaznenom prostoru gostiju nakon udarca Silve i svojim četvrtim pogotkom ove sezone postavio visokih 3:0. Počasni pogodak za Karpaty postigao je Španjolac Lucas u 72. minuti s bijele točke.

Drugi hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević ogled na Olimpijskom stadionu u Kijevu odgledao je s klupe za pričuve. Ova pobjeda dobra je najava za ukrajinski sastav koji u utorak očekuje prvu utakmicu Lige prvaka u skupini u kojoj se natječe i zagrebački Dinamo. Kranjčar i Vukojević idu na noge PSG-u na Park prinčeva.

Ovom se pobjedom kijevski sastav vratio na drugo mjesto ljestvice ukrajinskog prvenstva. Ima 21 bod, tri manje od vodećeg Šahtara Darija Srne i Eduarda da Silve koji, međutim, ima i utakmicu manje.

Ukrajinska Premier liga, 9. kolo:
Dynamo Kijev - Karpaty Lviv 3:1 (1:0)

Foto: fcdynamo.kiev.ua

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.09.2012. u 07:12
    za mene je niko kao nekad asanović-po klubovima se nije naigrao ali za repku uvijek među najboljima,pa što ako se udebljao ? kad god Niko igra naša vezna linija sliči na nešto a siguran sam da bi od onoliko oduzetih lopti belgijancima na sredini terena bar jednu pretvorio u gol
    Obrisan korisnik
  • interreg15.09.2012. u 11:27
    Ajeste vidjeli da na dresovima Dynama na ledjima iznad imena stoji NIKO? ;-)
    interreg
  • Obrisan korisnik15.09.2012. u 11:26
    on je pokazao kakav je igrac protiv Estonije (znam, svi misle da je to nikakav protivnik) kada je dodao onu loptu na bok (lopta "sa ocima") i tada je ja mislim Vukojevic zabio, ima odlican pregled igre, ali ocito da nema mjesta za njega...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2012. u 11:25
    nevjerojatno je kako se treneri prema njemu odnose, u Tottenhamu je zabio dva-tri vrlo vazna gola u prvenstvu- igrao na klupi, prakticki je on odveo Hrvatsku na EP 2012 svojim golovima- mala minutaza na prvenstvu, sve bolje igre u Kijevu- grije klupu kod Stimca, nema srece, ali nikad se od njega... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2012. u 09:18
    Bravo, Niko! Pokaži ovim pljuvačima da nisi debeli nepokretni igrač od kojeg nema nikakve koristi!! Prekrasno pospremljeni otpadci.. Samo tako dalje.. Inače, kako je lik na početku akcije "poslao obrambenoga po ćevape" :)))))
    Obrisan korisnik