Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina B, 1. kolo, 18.09.2012, 20:45 h
Suci: David Fernandez Borbalan, Raul Cabanero Martinez, Jesus Calvo Guadamuro (svi Španjolska)
Olympiakos
Olympiakos
Djamel Abdoun 58'
1:2 Schalke 04
Benedikt Höwedes 41'
Klaas-Jan Huntelaar 59'
Schalke 04

Video: Schalke slavio u Pireju i prekinuo tradiciju poraza u prvim kolima Lige prvaka

Igor Šestak • utorak, 18.09.2012.
Video: Schalke slavio u Pireju i prekinuo tradiciju poraza u prvim kolima Lige prvaka
Foto: EPA

Njemački Schalke otvorio je ovogodišnje natjecanje pobjedom na teškom gostovanju kod Olympiakosa u Pireju. Igrači Huuba Stevensa ovom su pobjedom prekinuli negativnu tradiciju. U dosadašnja četiri nastupa u Ligi prvaka, uvijek su gubili prve utakmice i nijednom nisu postigli pogodak. U svom petom sudjelovanju u Ligi prvaka napokon su krenuli pobjedom te drugo kolo dočekuju na čelu skupine B, zajedno s londonskim Arsenalom.

Olympiakos
Schalke 04
Olympiakos
Schalke 04
 
Balasz Megyeri
 
Pablo Contreras
 
Jose Holebas
 
Kostas Manolas
 
Vassilis Torossidis
 
Giannis Maniatis
 
Francois Modesto
(do 69')
 
Paulo Machado
 
Djamel Abdoun
(do 69')
 
Rafik Djebbour
 
David Fuster
(do 58')
Pričuvni igrači
 
Ariel Ibagaza
58'
 
Leandro Greco
69'
 
Kostas Mitroglou
69'
Trener
Leonardo Jardim
 
Lars Unnerstall
 
Benedikt Höwedes
 
Kyriakos Papadopoulos
 
Christian Fuchs
 
Joel Matip
 
Lewis Holtby
 
Jermaine Jones
(do 90'+1')
 
Tranquillo Barnetta
(do 79')
 
Jefferson Farfan
(do 90'+4')
 
Klaas-Jan Huntelaar
Pričuvni igrači
 
Ibrahim Afellay
79'
 
Marco Höger
90'+1'
 
Julian Draxler
90'+4'
 
Trener
Huub Stevens

Portugalski strateg na klupi Olympiakosa, Leonardo Jardim, odlučio je ostaviti na klupi iskusnog španjolskog veznjaka Ariela Ibagazu, a utakmicu je počeo sa Djebbourom u ulozi jedinog napadača. Nijemcima je pokušao parirati gustim rasporedom u veznom redu u kojeg je postavio ček pet igrača. Da je Schalke u Pirej stigao po bodove, vidjelo se po postavi Huuba Stevensa. Svoje mjesto u prvom sastavu pronašli su ofenzivni vezni igrači Barnetta, Holtby i Farfan, dok je napad očekivano predvodio Klaas-Jan Huntelaar. Njegov sunarodnjak Afellay, susret je počeo na klupi.

U prvom poluvremenu grčki i njemački predstavnik prikazali su izjednačenu igru, a dobre su prilike za svoje momčadi promašili Djebbour i Huntelaar. Iako udaraca nije nedostajalo mreže su mirovale do 38. minute. Tada je mrežu domaćih pogodio njihov bivši igrač Papadopoulos, ali taj pogodak nije priznat zbog prekršaja na vrataru Megyariju. Četiri minute kasnije domaća se mreža još jednom zatresla, ovoga puta regularno. Farfan je izveo korner, a na prvoj stativi se svog čuvara oslobodio Höwedes i pogodio mrežu Megyarija.

Schalke je dobro otvorio i nastavak utakmice s nekoliko opasnih napada, a onda je u 58. minuti primio gol. Alžirac Abdoun se našao u odličnoj situaciji nakon što se pred golom spetljao Djebbour te pogodio ispod Unnerstalla za 1:1. No, domaći igrači kao da su pretjerali sa slavljem pa su već u idućoj minuti primili novi pogodak i našli se u novom rezultatskom zaostatku.

Čim se krenulo s centra Jones je dodao Holtbyju, a mladi Nijemac iz prve uposlio Huntelaara koji je snažnim udarcem desnom nogom pogodio od stative za drugo vodstvo Schalkea. Uzbuđenja su nastavljena i u 60. minuti kada je Manolas u kaznenom prostoru srušio Barnettu i natjerao suca Borbalana da pokaže na bijelu točku, a njemu žuti karton. Huntelaar je tako dobio priliku dodatno usmjeriti utakmicu prema Schalkeovoj pobjedi, ali je pogodio vratnicu.

Ni nakon spektakularnih pet minuta utakmica se nije primirila. Nizale su se prilike i na jednoj i na drugoj strani, ali novih pogodaka nije bilo. S vrlo teškog gostovanja Nijemci su tako odnijeli sva tri boda, a u drugom kolu će ugostiti prvake francuske, koji su poraženi od Arsenala. Olympiakos će popravni ispit imati na Emiratesu, a ne osvoji li tamo barem bod, naći će se u teškoj poziciji već u ranoj fazi natjecanja.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Montpellier1:2Arsenal
Olympiakos1:2Schalke 04
1Schalke 04 610:6+412
2Arsenal 610:8+210
3Olympiakos 69:909
4Montpellier 66:12-62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 03:34
    slazem se
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 01:12
    Schalke ima odličnu ekipu ove sezone. Pojačali su se za male pare. Jedino su slabiji u napadu odlaskom Raula. U vezi sad imaju odličnog Barnettu i Afellaya. Ostatak ekipe je dosta dugo na okupu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 00:23
    nije lako do pobjede kod ludih grka..
    Obrisan korisnik