Nogomet

Liverpoolu golijada u Bernu, Udineseu i Marseilleu spas u zadnji tren

Lovro Štrbinić • četvrtak, 20.09.2012.
Liverpoolu golijada u Bernu, Udineseu i Marseilleu spas u zadnji tren
Foto: EPA

U susretima skupina A, B i C Europske lige najviše pažnje privukao je ogled Young Boysa i Liverpoola, gdje su gledatelji vidjeli čak osam pogodaka i slavlje gostiju. Atletico Madrid je, pak, bio uvjerljiv u Izraelu, a Di Natale i Ayew su Udineseu, odnosno Marseilleu donijeli po bod u posljednjim trenucima susreta.

Skupina A

Young Boys - Liverpool 3:5
(Nuzzolo 38', Ojala 53', Zarate 63'/Ojala (ag) 4', Wisdom 40', Coates 67', Shelvey 76', 88')

Utakmicu prepunu preokreta i pogodaka vidjeli su gledatelji u Bernu. Domaći Young Boys je ugostio Liverpool, a gosti su već u četvrtoj minuti poveli autogolom Ojale. Nuzzolo je u 38. minuti poravnao rezultat, ali samo dvije minute nakon toga Wisdom je osigurao odlazak na odmor s minimalnom prednošću.

U nastavku gosti rade preokret odmah na početku. Ojala se pogotkom iskupio za grešku na početku susreta, a Gonzalo Zarate u 63. zabija za 3:2 u korist domaćina.

Ipak, slijedi odgovor Redsa. Sebastian Coates zabio je u 67. minuti, a devet minuta nakon toga gostujuće navijače razveselio je Jonjo Shelvey. Isti igrač je dvije minute prije kraja potvrdio pobjedu kluba s Anfielda.


Udinese - Anži 1:1
(Di Natale 90'/Padelli (ag) 45')

Na Friuliju je na otvaranju nove sezone Europske lige gostovao ruski Anži, a domaći klub koji je u susret ušao kao favorit u zaostatku se našao krajem poluvremena. Daniele Padelli poslao je loptu u vlastitu mrežu za slavlje momčadi iz Mahačkale.

U nastavku su domaćini lovili izjednačenje, a do njega su došli tek u posljednjim trenucima susreta. Antonio Di Natale, koji je u igru ušao u 58. minuti, pogodio je za 1:1 i donio jedan bod talijanskom klubu.

Skupina B

Viktoria Plzen - Academica 3:1
(Hora 47', Duris 58', Rajtoral 80'/Eduardo 19')

Zaostatak su lovili i Česi, točnije Viktoria Plzen. Naime, portugalska Academica povela je pogotkom Eduarda sredinom prvog dijela, a rezultat 0:1 stajao je na semaforu sve do početka drugog poluvremena.

Zabio je tada za domaćine Hora, a za potpuni preokret pobrinuo se Duris nakon nešto manje od sat vremena igre. Deset minuta prije kraja pobjedu Čeha potvrdio je Frantisek Rajtoral.


Hapoel Tel Aviv - Atletico Madrid 0:3
(Rodriguez 37', Costa 40', Garcia 63')

Uvjerljiv na otvaranju nove sezone Europske lige bio je i branitelj naslova Atletico Madrid. Za pobjedu u Tel Avivu nije im trebao ni prvi strijelac Radamel Falcao.

Mrežu domaćeg Hapoela načeo je Cristian Rodriguez u 37. minute, a tri minute nakon toga za miran odlazak na predah Španjolaca zabio je i Diego Costa. U drugom dijelu samo je pobjedu potvrdio Raul Garcia.

Skupina C

AEL Limassol - Borussia M. 0:0

Njemačka Borussia Mönchengladbach nije uspjela na Cipru slomiti otpor domaćeg AEL-a iz Limassola. Domaćini su izdržali svih 90 minuta bez primljenog pogotka, kapitulirali nisu ni Nijemci pa su na otvaranju natjecanja podijelili bodove.


Fenerbahče - Marseille 2:2
(Erkin 28', Alex 57'/Valbuena 83', Ayew 90')

S druge strane, mnogo više golova vidjeli su gledatelji u Istanbulu. Fenerbahče je nakon lanjskog izbacivanja iz europskih natjecanja dobro započeo protiv Marseillea i u 28. minuti došao u vodstvo. Caner Erkin iskoristio je dodavanje Kaldirima i zabio za 1:0.

U nastavku je nakon 13 minuta igre poentira i Alex na dodavanje Mehmeta Topuza, ali gosti su do boda uspjeli doći u posljednjih sedam minuta susreta, zahvaljujući Valbueni i Ayewu. Francuz je prvo zabio na dodavanje Ganca, a potom su zamijenili uloge i pogotkom Ayewa pred kraj dvoboja Marseille je ulovio jedan bod na ovom teškom gostovanju.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Young Boys3:5Liverpool
Udinese1:1Anži Mahačkala
1Liverpool 611:9+210
2Anži Mahačkala 67:5+210
3Young Boys 614:13+110
4Udinese 67:12-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 23:37
    BTW Nije li vaš trener, Sami Hyypia, bio standardni prvotimac tog jadnog kluba s kojim je i osvojio LP.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 23:30
    Sorry, Bayer Leverkusen, peterostruki osvajaču Lige Prvaka... ups, pa to je Liverpool.
    Obrisan korisnik
  • snoopy20.09.2012. u 22:57
    a to i jest liverpool rang, europska liga
    snoopy
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 21:58
    PA JEL MOGUĆE, LIVERPOOL POBJEDIO !!?!?!?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 21:43
    u utakmici liverpool - young bo3 preokreta totalna... ludilo
    Obrisan korisnik