Nogomet

Bordeaux i Napoli u petoj brzini na otvaranju, Striniću 90 minuta u pobjedi Dnipra

Mišo Gulić • četvrtak, 20.09.2012.
Bordeaux i Napoli u petoj brzini na otvaranju, Striniću 90 minuta u pobjedi Dnipra
Foto: EPA

Na otvaranju ovogodišnjeg izdanja Europske lige visoku razinu forme pokazali su Bordeaux i Napoli koji su u mreže Club Bruggea i AIK-a utrpali po četiri gola, a do punog plijena stigao je i Dnipro, čije boje brane Ivan Strinić i Nikola Kalinić, protiv PSV-a te Kobenhavn u srazu s Moldeom. Susreti Maritima i Newcastlea te Stuttgarta i Steaue završeni su s podjelom bodova.

Grupa D

Bordeaux - Club Brugge 4:0 (2:0)
(Sane 13', Gouffran 27', Jussie 66'; Engels 50' ag.)

Sjajno otvaranje u grupi D imao je Bordeaux koji je s po dva gola u svakom poluvremenu u potpunosti nadigrao belgijski Club Brugge, a ključni detalj bio je treći zgoditak kojeg je u svoju mrežu zabio belgijski igrač početkom drugog dijela, nakon čega povratka više nije bilo.

Sretna za domaće, ali ne i toliko i za goste, bila je 13. minuta kada je vodstvo Francuzima donio Sane, da bi u 27. za 2:0 pogodio Gouffran, što je bio i rezultat poluvremena. U nastavku, nakon svega pet minuta igre, vlastitu je mrežu naciljao gostujući Engels, što je bio i kraj gostujućih nada u povoljan rezultat. Četvrti gol kojeg je postigao Jussie u 66. minuti je bio točka na i ovog dvoboja.

Maritimo - Newcastle 0:0 (0:0)

Portugalski predstavnik Maritimo i engleski Newcastle United su na Estádiju dos Barreiros na Madeiri odigrali bez zgoditaka i tako na svoj konto upisali po bod, no lako je puni plijen mogao na obje strane.

Vrlo dobru i sadržajnu utakmicu su odigrali portugalski i engleski predstavnik, a sve što je falilo da dobije epitet i odlične je pokoji pogodak u nekoj mreži. Čak 13 pokušaja domaćih i jedan više gostiju prema vratima mogli su vidjeti prisutni gledatelji, no početni rezultat se ipak nije mijenjao.

Grupa E

Stuttgart - Steaua 2:2 (1:1)
(Ibišević 5', Niedermeier 85'; Chipciu 6', Rusescu 80'p)

Iako su dominirali tijekom cijele utakmice, nepreciznost u završnicama akcija i dobro raspoloženi vratar Steaue, Nijemcima su donijeli lov na barem jedan bod pri kraju utakmice, u čemu su na kraju i uspjeli. Konačna 23 udarca prema vratima gostiju nisu bila dovoljna za više od toga, jer obrana s druge strane nije bila na nivou, stoga mogu biti zadovoljni i s ovim jednim osvojenim.

Početak utakmice bio je prilično "dinamitan", domaće je u vodstvo doveo Ibišević u petoj minuti, da bi samo minutu poslije stvari na početak vratio Chipciu. Takav rezultat potrajao je do 80. minute kada najstrožu kaznu realizira Rusescu, no nakon pet minuta konačan rezultat postavio je Neidermeier.

Kobenhavn - Molde 2:1 (1:1)
(Claudemir 20', Cornelius 74'; Diouf 45+1')

Tri boda na konto su sjela danskom Kobenhavnu koji je u susjedskom derbiju svladao norveški Molde rezultatom 2:1, rezultat koji je u odnosu na prikazano i najpravedniji. Pogled na statistiku i podatak da su domaći imali dvostruko više udaraca u okvir gola (8-4), ide u prilog toj konstataciji.

Brazilac Claudemir Dancima je donio vodstvo u 20. minuti susreta, ali u završnim sekundama prvog dijela jedna neopreznost i pad koncentracije dali su priliku gostima koju koristi Diouf. Ipak, terensku inicijativu konkretizirao Cornelius u 74. minuti, a do kraja rezultat se nije mijenjao.

Grupa F

Dnipro - PSV 2:0 (0:0)
(Nascimento 50'; Hutchinson 58' ag.)

Dnipro je domaćem terenu pobjedom nad PSV-om startao u novo izdanje Europske lige. Od Hrvata koji brane boje ukrajinskog kluba, Ivan Strinić je odigrao svih 90 minuta, dok Nikola Kalinić ovog puta nije ulazio u igru.

Prvi dio ukrajinsko-nizozemskog ogleda završio je bez golova, ali i bez velike igre, no u nastavku su domaći ipak pronašli put do mreže gostiju. Prvo je u 50. minuti za 1:0 zabio Nascimento, da bi osam minuta kasnije loptu u vlastitu mrežu poslao Hutchinson, što je na kraju bio i rezultat s kojim je utakmica zaključena.

Napoli - AIK 4:0 (1:0)
(Vargas 6', 46', 69', Džemaili 90+1')

Nogometašima švedskog AIK-a gostovanje podno Vezuva nikako neće proći u ugodnom sjećanju s obzirom da su teren napustili s četiri gola u svojoj mreži. Pomalo nevjerojatno djeluje podatak da je Napoli iz četiri udarca u okvir zabio isto toliko pogodaka, a tek jednom su uspjeli zapucati van okvira gola.

Briljantnu večer imao je Vargas koji je svoj nastup zaključio s tri postignuta gola, redom u šestoj, 46. i 69. minuti, da bi u prvoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 4:0 pogodio Džemaili. Otvaranje natjecanja za Talijane teško da je moglo biti bolje.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Marítimo0:0Newcastle
Bordeaux4:0Club Brugge
1Bordeaux 610:5+513
2Newcastle 67:5+29
3Marítimo 64:6-26
4Club Brugge 66:11-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava20.09.2012. u 21:47
    ajmo Strina.......ajmo Kale
    Torca-Dubrava