Rukomet

Makedonski Vardar PRO testira novi CO Zagreb

Damir Žbulj • subota, 22.09.2012.
Makedonski Vardar PRO testira novi CO Zagreb
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba u sklopu drugog kola regionalne SEHA lige dočekuju makedonski Vardar PRO, ekipu koja ih je prošle sezone zaustavila u polufinalu završnog turnira ovog istog natjecanja. Vrijeme je za sportski uzvrat, a dvoboj je na rasporedu u 18 sati, u Dvorani II Doma sportova...

Sredinom travnja ove godine u zagrebačkoj Areni igrao se završni turni premijernog izdanja regionalne SEHA lige. Sve je bilo pripremljeno za slavlje rukometaša Croatia osiguranje Zagreba, međutim, igrači Vardara Veselina Vujovića nisu potpisali kapitulaciju prije početka tog dvoboja, čvrstom i borbenom igrom stigli su do pobjede, a kasnije i do regionalnog naslova.

Besplatnim ulaznicama Zagrepčane vratiti rukometu

Uprava Croatia osiguranje Zagreba, u suradnji sa svojim sponzorima, pobrinula se za besplatan ulaz na sve domaće ovosezonske utakmice hrvatskog prvaka, kako one u regionalnom natjecanju tako i na one u elitnom europskom rukometnom nadmetanju u Ligi prvaka. Ulaz je slobodan, ali samo uz predočenje ulaznice, koje se za dvoboj s Vardarom mogu podignuti od 16 sati na blagajni Doma sportova. U Ligi prvaka već narednog vikenda CO Zagreb očekuje iznimno važan domaći dvoboj s Pick Szegedom u Ledenoj dvorani Doma sportova, dok ih 20 listopada u zagrebačkoj Areni očekuje sraz s rukometnim velikanom Barcelonom. Zagrebaši se nadaju kako će na taj način u novoj sezoni osigurati kvalitetnu podršku s tribina, i u SEHA ligi, ali i naravno u Ligi prvaka.

Slabiji rezultat na tom Final Four turniru bio je povod za trenersku smjenu u redovima hrvatskog prvaka, na mjesto Obrvana stigao je Slavko Goluža, sadašnji strateg Zagrebaša, koji će već sad na početku novog regionalnog nadmetanja imati priliku odmjeriti snage s makedonskim predstavnikom, ali i provjeriti ekipu pred otvaranje u Ligi prvaka narednog vikenda u Zagrebu protiv mađarskog Pick Szegeda.

CO Zagreb na odličan je način otvorio sezonu i ispisao lijepu pozivnicu za subotnji dvoboj protiv Vardara. Sigurna, čvrsta, efikasna igra proteklog vikenda protiv dobojske Sloge u prvom kolu i izuzetna uvjerljiva pobjeda trebali bi dovoljno zainteresirati zagrebačku publiku da uživo dođe pogledati mlade snage i novu ekipu koja se polako stvara.

Financijska strana odlaska na utakmicu za publiku ne smije biti problem, jer su se iz Uprave kluba pobrinuli da za sve domaće utakmice, i one u SEHA ligi i one u Ligi prvaka, uz pomoć sponzora kluba koji su otkupili ulaznice, ulaz bude besplatan. Takav postupak je vjerojatno u ovom gospodarskom trenutku, a nakon odlaska velikih rukometnih imena iz kluba, kada u Zagrebu ima nebrojeno puno sportskih događaja, jedini pravi put da se rukometna publika, koja u hrvatskoj metropoli zasigurno postoji, ponovno animira i navikne na pohođenje rukometnog borilišta.

Makedonski Vardar PRO jedna je organizirana, kvalitetna ekipa, koja predvođena bivšom rukometnom legendom ovih prostora Veselinom Vujovićem, ostvaruje posljednjih godina solidne rezultate. S Metalurgom se svake sezone bori za naslov nacionalnog prvaka, a osvojen naslov regionalnog prvaka upravo usred Zagreba prije samo nekoliko mjeseci dovoljno govori s kakvom momčadi će mladi Zagrebaši imati posla u subotu.

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

Ekipa Veselina Vujovića slična je onoj iz prošle sezone, a uz poneku igračku prinovu još su kvalitetniji, a dobili su i širinu na klupi i veću mogućnost rotacija. U klub su stigli Luka Raković, Vukašin Rajković, Predrag Dačević, Vasko Dimitrovski, povremeni srpski reprezentativac Nemanja Pribak, ali i hrvatski 33-godišnji vratar Ivan Martinović, koji se nakon sarajevske Bosne i bjeloruskog Dinama iz Minska, proteklih sezona, u novoj skrasio u Vardaru. Kada se tu pridoda i njihova osovina s vratarom Strahinjom Milićem, Kirinim mlađim bratom Filipom Lazarovim te krilom Markovićem, onda se dobije jedna zanimljiva i čvrsta momčad.

Vardar je u prvom kolu na svom terenu uvjerljivo nadigrao bjeloruski Brest iz Meškova sa sedam pogodaka viška te je i na terenu najavio kako će i u novoj sezoni biti izuzetno neugodan suparnik.

U redovima hrvatskog prvaka svi su zdravi, osim nesretnog Šebetića, koji će se još neko vrijeme oporavljati od ozljede šuterske ruke pa se očekuje kako će se Goluža Vardaru suprotstaviti s istim sastavom kao i protiv Sloge u prvom kolu. "Oni su, zajedno s Metalurgom, vrh makedonskog rukometa. Osvojili su ovo natjecanje, što dovoljno govori, ali ne mislim se previše opterećivati njihovom ekipom, nego želim prvenstveno razmišljati o nama i našem sustavu igre. Vardar ima veću širinu nego što su imali lani, doveli su nekoliko zanimljivih igrača, a dobili su i na brzini. Očekujem zanimljivu utakmicu, ali i podršku gledatelja za ove mlade dečke," najavio je strateg Zagrebaša subotnju utakmicu u Dvojci Doma sportova.

Regionalna SEHA liga, 2. kolo:
Croatia osiguranje Zagreb - Vardar PRO, 18 sati

Regionalna liga (M)

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Sloga Doboj26:32Nexe Našice
Metalurg Skoplje31:19Borac Banja Luka
Lovćen Cetinje30:29Prešov
Meškov Brest34:28Izviđač CO
RK Zagreb25:25Vardar Skoplje
1Meškov Brest 18568:518+5040
2Metalurg Skoplje 18471:397+7439
3Vardar Skoplje 18540:462+7836
4RK Zagreb 18516:457+5935
5Prešov 18513:471+4235
6Lovćen Cetinje 18497:523-2629
7Nexe Našice 18501:502-125
8Borac Banja Luka 18439:530-9111
9Izviđač CO 18417:498-819
10Sloga Doboj 18449:553-1044

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.09.2012. u 19:34
    25:25 Namestaljka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2012. u 18:51
    i naravno nema prijenosa bravo hrt !!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2012. u 13:47
    ajmo nasi
    Obrisan korisnik