Nogomet

Meksiko želi svjetsku nogometnu smotru 2026. godine

Mišo Gulić • subota, 22.09.2012.
Meksiko želi svjetsku nogometnu smotru 2026. godine

Meksički nogometni savez je objavio da će se kandidirati za domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2026. godine, a ukoliko dobiju povjerenje Fife postali bi prva država u povijesti koja je tri puta ugostila najveću svjetsku nogometnu smotru.

Meksikanci su već dva puta bili organizatori Mundiala, prvi puta 1970., a drugi puta su najbolje svjetske reprezentacije stadione punile 1986. Eventualnim trećim dobivanjem domaćinstva Meksiko bi ušao u povijest kao jedina država kojoj je to pošlo za rukom.

Na održanoj novinskoj konferenciji predsjednik Meksičkog nogometnog saveza Justino Compean je izrazio nadu da će ih pripasti ta velika odgovornost: "Meksiko je već dva puta bio sjajan domaćin, stoga se imamo pravo nadati i boriti."

"Zaista želimo biti organizatori Svjetskog prvenstva, ali znamo da nas čeka velika borba sa Sjedinjenim Američkim Državama. Naša infrastruktura je u stalnom rastu, mnogo se ulaže i imao se pravo nadati", pojasnio je čelnik meksičkog saveza.

S obzirom na ekonomsku moć SAD-a i utjecaj koji uživa u svim svjetskim organizacijama, jasno je i Compeanu tko je favorit: "FIFA uvijek ima maksimalne zahtjeve i misli na sve detalje. Nije zanemarivo što naši konkurenti imaju jako moderne i nove stadione i mnogo veću populaciju. Naime, sve se to računa."

Naredno Svjetsko prvenstvo održat će se 2014. godine u Brazilu, a četiri godine kasnije najbolje svjetske momčadi ugostit će Rusija. Prvenstvo koje će biti održano 2022. godine također je dobilo svog organizatora, ali uz mnogo optužbi za primanje mita.

Naime, izbor Katara podignuo je dosta prašine, jer su mnogi članovi Odbora za donošenje odluke o domaćinstvu navodno bili umiješani u korupcijsku aferu, a sve to je bilo nauštrb SAD-a, što poziciju Meksika čini još težom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.09.2012. u 10:32
    sta ce im kad je ove godine smak svijeta buhah
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2012. u 07:04
    Ne bih volio ni jedni ni drugi da ga dobiju. Vec sam na TV-u pratio i 1986 u Mexiku i 1994 u Sad-u, bilo je zaista uzasno sa vremenom. Morao sam u 2. ujutro ustajati da bih utakmice gledao:( Nema nista bez Europe.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2012. u 01:50
    Meksiko je imao dva vjerovatno najbolja svjetska prvenstva u povijesti....1970-e i 86-e...
    Obrisan korisnik
  • cameosis23.09.2012. u 01:14
    bolje meksiko nego sjedinjene države ... imaju odličnu žensku ekipu, ali nisu oni nacija za nogomet. trebalo bi se održavati u zemljama koje još uopće nisu bile domaćin takvog natjecanja.
    cameosis
  • Obrisan korisnik22.09.2012. u 22:59
    Baš bi volio da ga Meksikanci dobiju
    Obrisan korisnik