Nogomet

Večer bez šokova: Arsenal, Manchester United i Liverpool izborili četvrto kolo Liga kupa

Marin Vuković • četvrtak, 27.09.2012.
Večer bez šokova: Arsenal, Manchester United i Liverpool izborili četvrto kolo Liga kupa
Foto: EPA

U srijedu navečer odigrano je šest susreta trećeg kola engleskog Capital One kupa. Razigrani i raspucani Arsenal sa šest je pogodaka u mreži ispratio Coventry, Liverpool se "osvetio" West Bromwich Albionu za poraz u prvom kolu Premier lige, a Manchester United pred svojim navijačima eliminirao Newcastle. Mjesto u četvrtom kolu izborio je i Tottenham slavljem u Carlisleu, a sljedeći krug večeras su još izborili Reading i Norwich.

Arsenal je u već uobičajeno izmiješanom sastavu bez većih problema prošao prepreku u trećem kolu Capital One kupa, trećeligaš Coventry nije se pokazao dostojnim protivnikom, a poraz od 6:1 na kraju je mogao biti još uvjerljviji da je Olivier Giroud realizirao jedanaesterac.

Francuz je ipak dočekao svoj prvijenac u dresu Arsenala, u 39. minuti načeo je mrežu Coventryja, a nakon odmora uslijedila je kanonada gostujućeg gola. Redom su pogotke postizali Alex Oxlade-Chamberlain, Andrej Aršavin i Theo Walcott, a nakon počasnog pogotka Calluma Balla posao su dovršili Ignasi Miquel te Walcott svojim drugim pogotkom na utakmici.

U prošaranom sastavu na Old Trafford su istrčali i nogometaši Manchester Uniteda i Newcastlea, a pobjedu od 2:1 odnio je domaćin. U redove Crvenih vragova vratio se Wayne Rooney i u ulozi veznjaka odigrao 76 minuta, a prvi nastup u početnom sastavu nakon oporavka od bolesti upisao je i Darren Fletcher.

Ždrijeb osmine finala

Nakon svih odigranih utakmica trećeg kola poznati su parovi osmine finala. Najviše će pozornosti svakako izazvati sudar Chelseaja i Manchester Uniteda na Stamford Bridgeu. Utakmice se igraju 29. listopada.

Parovi:
Sunderland - Middlesbrough
Swindon Town - Aston Villa
Wigan Athletic - Bradford City
Leeds United - Southampton
Norwich City - Tottenham Hotspur
Liverpool - Swansea City
Chelsea - Manchester United
Reading - Arsenal

United je sve do 44. minute tražio put do mreže Svraka, a tada je bljesnuo Anderson i sjajnim udarcem s 20-ak metara pogodio mrežu Elliota. Na 2:0 u 58. je minuti još jednim lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora povisio Tom Cleverley, a džoker s klupe Papis Cisse četir minute kasnije postavio konačnih 2:1.

Liverpool je u prvom kolu Premier lige teško poražen na Hawthornsu s 3:0, no danas je s čak 11 izmjena u odnosu na sastav koji je počeo derbi s Manchester Unitedom imao više uspjeha. Redsi su slavili s 2:1, a usput ispisali i novu stranicu klupske povijesti jer posljednjih je desetak minuta utakmice dobio mladi napadač Jerome Sinclair, sa 16 godina i šest dana najmlađi igrač koji je ikada nastupio za prvu momčad Liverpoola.

I ovaj susret bolje su otvorili domaćini, nakon pogreške vratara Brada Jonesa već u trećoj minuti došli su do vodstva, no čovjek odluke bio je Turčin Nuri Sahin. Pogocima u 17. i 82. minuti odveo je Liverpool do toliko očekivane prve ovosezonske pobjede na Otoku i četvrtog kola Capital One kupa.

Tamo će se naći i Tottenham koji je s uvjerljivih 3:0 svladao Carlisle. Spursi su na odmor otišli prednošću od 1:0 nakon pogotka Jana Vertonghena iz 17. minute, a posao su u nastavku dovršili Andros Townsend i Gylfi Sigurdsson.

Norwich je golom Alexa Tetteyja ostvario tešku i tijesnu pobjedu nad trećeligašem Doncasterom, dok su Queens Park Rangersi nastavili s neuvjerljivim partijama i na vlastitom travnjaku izgubili od fenjeraša Premier lige Readinga s 3:2.

Capital One kup

3. kolo

Manchester City2:4 *Aston Villa
Milton Keynes Dons0:2Sunderland
Crawley Town2:3Swansea City
Bradford3:2 *Burton
Preston North End1:3Middlesbrough
Southampton2:0Sheffield Wednesday
Chelsea6:0Wolverhampton
Swindon Town3:1Burnley
West Ham 1:4Wigan
Leeds United2:1Everton
Manchester United2:1Newcastle
QPR2:3Reading
Norwich City1:0Doncaster Rovers
Arsenal6:1Coventry City
Carlisle United0:3Tottenham
WBA1:2Liverpool

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 12:46
    ARSENAL !!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 12:09
    lol ne znam sta bi tu trebalo bit smjesno sahin je klasa igrac samo su ga povrjede unazadile ako uhvati formu postace kljucni igrac liverpoola ove sezone u to ne sumjam
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 09:30
    kad asm prije prije mjesec dana rekao da će sahin biti od pomoći liverpoolu neki su se smijali... ovo mu je prilika da se dokaže i razvije u još boljeg igrača, jer talent je neupitan.. samo da ga ozljede zaobiđu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 09:19
    Ajde da i Liwerpool nekoga sredi-valjda će im sada krenuti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 06:43
    a koji će za 2 mjeseca-NUKLEARNU FIZIKU
    Obrisan korisnik