Nogomet

Video: Srna volejem sa 16 metara slomio Dnipro, Dynamu tijesna pobjeda

Borna Rupnik • petak, 28.09.2012.
Video: Srna volejem sa 16 metara slomio Dnipro, Dynamu tijesna pobjeda
Foto: Kristijan Komarica

Deseto kolo ukrajinskog prvenstva Šahtar i Dynamo odradili su već u petak i ubilježili tijesne pobjede, a momčad iz Donecka prekrasnim je pogotkom obradovao hrvatski reprezentativac Darijo Srna...

Dynamo iz Kijeva, sljedeći protivnik zagrebačkih Modrih u Ligi prvaka, na svom je terenu ugostio sastav Zorje iz Luganska te do tri boda došao zahvaljujući jednom jedinom pogotku.

Strijelac je tek u 81. minuti bio Raffael, koji je deset minuta prije toga ušao u igru umjesto Nike Kranjčara. Ognjen Vukojević odigrao je cijelu utakmicu za Kijevljanje, dok je za goste od 78. minute nastupao Ivan Rodić.

U Donecku je odigrana vrlo uzbudljiva utakmica između Šahtara i Dnipra, a gosti su poveli već u devetoj minuti, nakon prekida, preko Rotana. Međutim, samo je desetak minuta trebalo raspucanom Armencu Mhitarjanu da poravna rezultat, dok su nogometaši iz Dnipropetrovska tražili zaleđe.

Na samom početku nastavka Šahtar je imao priliku s bijele točke, kada je pucao Fernandinho, no Dnipro je spasio okvir gola. U 60. minuti zbog drugog je žutog kartona, nakon igranja rukom, isključen Čeberjačko, ali Adriano opet s 11 metara pogađa vratnicu.

Deset minuta prije kraja Šahtar je ipak iskoristio brojčanu prednost, a 2:1 na semaforu ispisao je hrvatski kapetan Darijo Srna, volejem s ruba kaznenog prostora. I domaćin je utakmicu završio s desetoricom, zbog dva žuta kartona Stepanenka.

Srna je odigrao cijeli susret, a Eduardo da Silva ušao je u igru u 81. minuti umjesto Williana. S druge je strane svih 90 minuta na terenu proveo Ivan Strinić, a Nikola Kalinić zbivanja je pratio s klupe za pričuve.

Šahtar na ljestvici vodi sa svih deset pobjeda i 30 bodova, a Dynamo je drugi sa šest bodova zaostatka. Dnipro je treći, ima 21 bod.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2012. u 14:51
    Koji festival promašaja, a opet tri boda. Bit će interesantno u Torinu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2012. u 09:23
    Ma u repki bi ga sad trebali forsirati na poziciju beka, Vida nije dovoljno kvalitetan bek da bi to odigrao, a opet na boku bi imali koga stavitij jednostavno sad imamo 5-6 dobrih veznjaka.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2012. u 09:03
    Kad bi za repku tako znao uvaliti, ni ne sjećam se zadnjeg njegovog pogotka.. Otkad je s Boletom izašao u diskač malo više nije isti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2012. u 22:52
    ovak mikhtaryan je zvijer...prvi sam put cuo za njega ove godine ali lik trpa di stigne...u FM sam ga dofurao u Porto za 10 milijuna eura tamo isto ubija
    Obrisan korisnik
  • Mr. Pennypacker28.09.2012. u 21:09
    Onaj Douglas Costa je odličan igrač. Ubitačna lijevica, fenomenalan dribling, jako agilan a i popravio igru u defenzivi (sigurno maslo Lucescua :D ). Jako me podsjeća na Dinha, čak su oba dva produkti Gremiske škole nogometa. Ali teško će ga netko kupiti jer Ahmetov traži previše.
    Mr. Pennypacker