Nogomet

Alen Halilović debitirao za Dinamo u derbiju: "Osjećaj je fenomenalan i presretan sam"

Iz Maksimira:Ivan Dominik • subota, 29.09.2012.
Alen Halilović debitirao za Dinamo u derbiju: "Osjećaj je fenomenalan i presretan sam"
Foto: Davor Sajko

U Dinamovoj velikoj i lijepoj pobjedi protiv splitskog Hajduka, u kojoj su Plavi dvama pogocima Sammira te jednim Duje Čopa nadigrali Bile i poništili njihov pogodak Mije Caktaša iz prve minute dvoboja, debitirao je i Alen Halilović, jedan od najtalentiranijih mladih nogometaša u Hrvatskoj. Izrazito zreo i otvoren 16-godišnji Zagrepčanin odigrao je sjajno posljednjih desetak minuta susreta, a poslije njega je pokazao veliko oduševljenje zbog svega što se događa oko njega posljednjih dana...

Nova mlada nada hrvatskog nogometa i zagrebačkog Dinama, 16-godišnji veznjak Alen Halilović, debitirala je u 61. Velikom derbiju od hrvatskog osamostaljenja. Halilović je na Maksimiru protiv Hajduka dobio mnogo pljeska i hvale publike i suigrača jer je u posljednjih desetak minuta, koliko je proveo na terenu zamijenivši Sammira, pokazao svu svoju nadarenost. Odigrao je nekoliko izvrsnih dodavanja, pokazao par sjajnih driblinga te gotovo postigao pogodak lobom preko Blaževića.

Komentar utakmice

Alen Halilović o pobjedi protiv Hajduka: "Stvarno smo odigrali jako dobru utakmicu, bili smo puno bolji i fantastično smo igrali kroz cijeli susret. Puno bolje smo reagirali u igri od njih u većini navrata i to sve skupa nam je donijelo slavlje".

No, nije euforičan oko svog premijernog i vrlo dobrog izdanja u seniorima Dinama, iako je bio oduševljen ulaskom na travnjak: "Fenomenalan je osjećaj, presretan sam i zadovoljan i trudit ću se i dalje da budem još bolji te da dokažem drugima da to mogu, jer to volim i to radim dobro. Imam samo jedan cilj u životu i on se sada ostvaruje", referirao se na ulazak u utakmicu i pokazivanje svog nogometnog umijeća mladi Halilović.

Također je prokomentirao izvrsnu šansu na kraju utakmice, kada se našao oči u oči sa splitskim vratarom Blaževićem, no njegov je lob u mrežu ugurao Ivan Krstanović, dok su suci svirali zaleđe i pogodak nije priznat. "Ne znam je li lopta išla u gol, meni se u situaciji u kojoj sam bio činilo da ide u gol, no nisam najbolje vidio. Na kraju je ispalo da je pomoćni sudac signalizirao zaleđe, ali ne znam komu, je li to bilo meni ili mom suigraču Krstanoviću", počeo je plavokosi novopečeni igrač Dinama te dodao:

"Međutim, skoro sam sam zabio gol i žao mi je što nije ušla lopta u mrežu jer volim takve pogotke. Kad sam se našao u prilici nisam znao što da napravim, da potkopam ili da plasiram, ali ja volim potkopati, to mi je navika i šteta što nije ušlo", završio je Halil o svojoj dosadašnjoj prilici života.

Osvrnuo se i na podršku trenera Ante Čačića, koji ga je i ubacio u igru: "Trener mi je dao podršku pri ulasku u igru, rekao mi je da se malo rastrčim, da dam sve od sebe i da on zna da ja to mogu", rekao je nadareni nogometaš i dodao: "Kad mi je rekao da ulazim u igru bio sam presretan, ali samo mi je bilo bitno da uđem i odigram kako znam, da prođe par dodavanja i da sa svojom igrom budem zadovoljan."

Halilović o pomoći i savjetima legende hrvatske košarke, proslavljenog Damira Mulaomerovića: "Bila mi je cijela obitelj na utakmici koliko znam, i tata i mama, mislim da su svi došli i da je s njima bio i Damir Mulaomerović, naš veliki obiteljski prijatelj. I njemu se želim zahvaliti od srca što je uz mene i što mi pomaže jer mi njegovi savjeti uz očeve najviše pomažu u karijeri. Za to sam mu stvarno jako zahvalan."

Stariji kolege poput Sammira, Matea Kovačića i Fatosa Beqiraja bili su ponosni na igrača koji je po godinama još uvijek kadet, iako je dosad trenirao s juniorima i igrao 1. HNL za juniore. A Halilović i o njima ima samo lijepe riječi kao i o cjelokupnoj situaciji i atmosferi u svlačionici: "Nitko me previše ne zeza, svi smo dobra ekipa, šalimo se svi skupa i lijepo nam je."

Ipak, mladi Alen još uvijek ne zna kakva mu je sudbina u Dinamovim seniorima: "Ne znam kakva je situacija s juniorima, nitko mi zasad još ništa nije rekao hoću li igrati i za njih još uvijek ili ću ostati stalno sa seniorima. Ali, ja se ne zamaram time, na meni je samo da radim i treniram te izvršavam obveze, a drugi će odlučiti koliko ću i za koga ću igrati", zrelog je razmišljanja Halilović

O medijima i pompi koja se polako ali sigurno počinje stvarati oko njega kaže: "Ne mislim da se stvara velika medijska pompa oko mene i mog nastupa, ali mislim da je uspoređivanje s Messijem pretjerano. Jedan je Leo, ja mu se divim, to je uzor i ne znam može li itko biti poput njega. Ne zamaram se time ni pričama o Real Madridu ili Manchester Unitedu, na klubu je da odluči što će biti sa mnom, a na meni je samo da radim i razvijam se te da budem što bolji. Ja sam samo zadovoljan što sam dobio priliku i što me trener ubacio u igru danas te se isto tako nadam da sam mu dokazao da sam dobar i da bi moglo biti nešto od mene."

Za svoje godine vrlo zreo mladić, koji je zasad dobio dres Dinama s brojem 28, kazao je kako mu u karijeri najviše pomaže otac, inače bivši nogometaš Sead Halilović, ali i Damir Mulaomerović, legendarni i proslavljeni hrvatski košarkaš."Puno mi pomažu očevi savjeti, smatram da bez njih ne bih bio danas ovakav igrač kakav jesam. To mi i puno znači kao osobi i igraču te mi njegovi savjeti pomažu i uvijek su mi pomagali", bio je jasan za kraj 16-godišnji Dinamov igrač i velika nada hrvatskog nogometa.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2012. u 17:59
    Igrat će za BIH kao što će Đeko igrat za Hrvatsku.
    Obrisan korisnik
  • Share30.09.2012. u 14:53
    Nije Halilovic mahnit da igra za umjetnu tvorevinu od drzave u kojoj zivim (BIH),jer postoje i veliki izgledi da se ta drzava raspadne.A osim toga to je drzava gdje samo pola njenih stanovnika navija za Dzeku i zmajeve.S druge strane,rodjen,zivio,skolovo se,treniro i odrasto u Hrvatskoj.Prosao sve... [više na forumu]
    Share
  • Obrisan korisnik30.09.2012. u 11:58
    Alen nije Anel
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir30.09.2012. u 11:41
    TV snimka i analiza je pokazala da je gol REGULARAN. Nije bilo zaleđe niti malog halilovića kod duplog-pasa niti krstanovića u završnici.
    Mithrandir
  • db30.09.2012. u 09:40
    pa nek igra za kog hoće, to je njegova stvar...ne vidim gdje je problem.otac mu je musliman, majka mu je hrvatica, mali je rođen u zagrebu, cijeli život živi u zagrebu, prošao je sve hrvatske mlade selekcije... sad, prošao je i rakitić sve švicarske mlade selekcije pa igra za hrvatsku...osobno... [više na forumu]
    db