Nogomet

Kovačić: "Dokazali smo da smo najbolji". Čop: "Mnogi će reći da nas je rani gol poremetio, ali..."

S Maksimira:Ivan Dominik • nedjelja, 30.09.2012.
Kovačić: "Dokazali smo da smo najbolji". Čop: "Mnogi će reći da nas je rani gol poremetio, ali..."
Foto: Davor Sajko

Dojmovi s utakmice Dinama i Hajduka nisu se brzo slegli u taboru Modrih. Svi igrači domaće ekipe bili su oduševljeni svojom igrom i predstavom protiv Hajduka, bili su vidno zadovoljni utakmicom, koja je jedna od rijetkih nakon koje se neće povlačiti "repovi", a među zaslužnijima za pobjedu te sretnijima krajnjim ishodom dvoboja bili su i bivši igrač Hajduka, Duje Čop, te perspektivna i najveća mlada nada Modrih, Mateo Kovačić, koji su s osmjesima na licu iskazali svoju satisfakciju urađenim...

Mateo Kovačić, ponajbolji mladi igrač Dinama i Hrvatske te jedna od najvećih mladih nada ovdašnjeg nogometa, bio je presretan nakon uvjerljivog slavlja njegove momčadi nad najvećim rivalom, Hajdukom: "Ovo je bila vrlo dobra partija naše momčadi, mislim da smo bili bolji od Hajduka i da smo pokazali kakva smo momčad, odnosno da smo u ovom trenutku najbolji u Hrvatskoj", započeo je mladi Kova.

"Primili smo taj jedan bezvezni gol, rekao bih i stvarno glupi u 33. sekundi utakmice. Jednostavno rečeno, ušli smo prelabavo u utakmicu, ali na kraju smo se uspjeli vratiti i cijelih 90 minuta kada se pogleda, odigrali smo stvarno vrhunski i mišljenja sam da smo stvarno nadigrali Hajduk ovaj put", komentirao je Zagrepčanin nešto detaljnije od svojih suigrača utakmicu s Hajdukom te nastavio:

"U prvom poluvremenu smo stvarno bili dobri nakon primljenog pogotka, bili smo rastrčani i razigrani, ali sve u svemu smatram da je bilo dobro, iako smo u drugom dijelu malo pali, no ovo je jako dobra priprema za Kijev, gdje po mom mišljenju također imamo dobre šanse", dodao je optimistično 18-godišnjak.

Nekoliko je riječi kazao i o svojoj ozljedi koja ga već neko vrijeme sputava da ostvari svoj maksimum: Još nisam 100 posto spreman i još ne mogu ništa reći da sam baš do kraja oporavljen, jer me još uvijek malo prepone bole. Trener naravno to zna i primijetio je to, što se i vidjelo kada me izvadio iz igre relativno rano. Međutim, oporavljam se ide sve na bolje i ja se nadam da ću s vremenom igrati sve bolje kao i cijela ekipa koja će se sigurno još dizati. Stoga, sve skupa, jako sam sretan i zadovoljan", zaključio je Kovačić.

O igraču koji je oduševio debijem, stavom i zrelošću na maksimirskom travnjaku i izvan njega, 16-godišnjem Alenu Haliloviću, Kovačić je imao samo riječi hvale, iako ga je Halilović "smijenio" s mjesta najmlađeg člana svlačionice. "Bio sam jako sretan kada je Halil ušao i pokazao svoje umijeće jer je sjajan igrač i mi to sve već dugo znamo. Samo treba tako nastaviti i mislim da će postati svjetska klasa jer ima jako puno potencijala", kazao je dečko s Jaruna te dodao: "Šteta je jedino što nije zabio gol, ali opet, super za mene što mi nije 'skinuo' rekord. Ali, nadam se da ipak hoće srušiti taj moj rekord kroz nekoliko sljedećih utakmica", kroz smiješak će Kovačić.

Strijelac drugog pogotka Dinama, kojim je svoju ekipu i doveo u vodstvo, Duje Čop, nije htio mnogo pažnje skretati na svoju egzekuciju te pogotovo slavlje pogotka bivšem klubu: "Ma nije to bilo ništa posebno, slavio sam ga kao i svaki gol koji zabijem ili koji bi zabio u svakoj drugoj velikoj utakmici. Moram proslaviti gol jer ovo je bila utakmica u kojoj su igrala dva najveća rivala i zbog respekta prema Dinamu i njegovim navijačima - morao sam proslaviti gol. Ovo mi je ipak bio prvi gol u Velikom derbiju i sigurno je da ću ga pamtiti dugo, ali ne gledam na golove u stilu koji mi je najdraži, jer su mi svi jednako dragi".

Primljeni gol dao snagu Dinamovcima

"Bila je ovo jedna od najboljih ako ne i najbolja naša utakmica ove sezone. Ne znam je li nas poremetio ili nam je dao snagu taj prvi gol. Mnogi će reći da nas je poremetio jer nitko ne želi i ne voli primiti gol u prvoj minuti, ali ja mislim da nam je dao snagu da se pokažemo i da okrenemo utakmicu u našu korist. Jer, nakon toga je utakmica krenula u samo jednom smjeru i nije više u našem sastavu bilo pojedinca koji nije bio na razini", kazao je Čop.

Kazala je nova Dinamova zvijezda, koja je sve popularnija u Zagrebu i među Dinamovim navijačima, nekoliko riječi i o bivšim suigračima te Hajduku kao klubu: "Nije mi bilo lako baš igrati protiv ovog Hajduka jer mi je dosta igrača iz ove ekipe kao obitelj. Znam ih jako dugo, igrao sam s nekima od njih skoro cijeli život, dobro ih poznajem nekoliko, poput Oremuša, Maloče, Milića s kojim sam isto igrao dosta. Pa je tu i Jozinović koji sada nije došao, a ima ih još nekoliko s kojima sam igrao gotovo cijeli život. Zbog svega toga sam imao i laganu, malu tremu te sam htio odigrati odlično kako bih se dokazao i na kraju krajeva mislim da sam bio dobar", riječi su Duje Čopa, koji je završio osvrtom na Hajdukovu ekipu.

"Dojma sam da ni Hajduk, odnosno ovi mladi momci koji igraju, nije toliko loše odigrao cijeli susret. Također su i oni dali sve od sebe, ali jednostavno nisu mogli izdržati taj naš nalet", zaključio je 22-godišnji Vinkovčanin.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2012. u 16:38
    Teško da je to istina jer istina je da je Dinamo ipak klasa više bar u Hrvatskim razmjerima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2012. u 15:26
    Duje Čop je Vinkovčanin?! Znači on je samo polu-dalmatinac.
    Obrisan korisnik
  • nido30.09.2012. u 11:25
    Ajde momci sad se saberite i ozbiljno prihvatite posla za trece mjesto u lp grupi sa imenjakom!!!
    nido
  • Obrisan korisnik30.09.2012. u 11:07
    Tko je misteriozni "22-godišnji Vinkovčanin"??
    Obrisan korisnik