Nogomet

Sammir nakon velikog derbija: "Očekivao sam zvižduke"

Iz Maksimira:Ivan Dominik • subota, 29.09.2012.
Sammir nakon velikog derbija: "Očekivao sam zvižduke"
Foto: Davor Sajko

Dinamo je u jubilarnom desetom kolu Prve hrvatske nogometne lige svladao Hajduk u 61. Velikom derbiju od osamostaljenja Hrvatske. U međusobnom srazu na zagrebačkom Maksimiru Modri su uvjerljivo slavili 3:1, a dva je pogotka u taj trijumf ugradio i Brazilac s hrvatskom putovnicom, Jorge Sammir, koji unatoč svojoj odličnoj igri u derbiju nije bio previše sretan poslije njegova završetka...

Dinamov novi hrvatski reprezentativac, Jorge Sammir, bio je najbolji igrač Plavog kluba u Velikom derbiju protiv Hajduka, u kojem je domaćin na Maksimiru pobijedio splitski Hajduk 3:1. Sammir, koji je zabio dva pogotka na dvoboju, od čega jedan iz penala, a jedan vrlo efektno iz voleja, ponudio je i svoje viđenje susreta: "Obećao sam da ću biti najbolji na derbiju i nisam mogao razočarati, iako je na meni bio velik pritisak, ali momčad je ta koja je pobijedila. Igrali smo i na kraju pobijedili za publiku i imali smo stvarno dobru večer".

Upitan o proslavi prvog pogotka nakon kojeg je skinuo dres i vrlo emotivno proslavio Dinamovo izjednačenje i anuliranje gola Mije Caktaša iz 33. sekunde susreta, Brazilac je rekao: "Ovih dana nisam baš čitao novine jer ono što sam čitao dosad bilo je negativno i zato sam bio pun želje za dokazivanjem te sam zato i onako emotivno proslavio pogodak".

Ipak, unatoč dobroj igri i dvama pogocima u mreži Hajduka, Sammir je izviždan s tribina i nakon realiziranog jedanaesterca za 3:1 Dinama te po izlasku s travnjaka, kada ga je zamijenio mladi Alen Halilović, no, izgleda kako Dinamova "desetka" time i nije bila pretjerano iznenađena: "Jesam, očekivao sam zvižduke. Izgleda da sam ja kriv za to što su me pozvali u reprezentaciju", decidirano je nastavio igrač utakmice, ali potom i sam krenuo na "veselije" teme.

"Zabio sam prelijep pogodak udarivši loptu punom nogom iz voleja. Po mom mišljenju taj mi je pogodak jedan od ljepših u dresu Dinama i sretan sam zbog toga. Prije dvije godine sam također Hajduku u derbiju zabio sličan gol na ovakav način iz voleja, i taj je pogodak isto bio lijep, ali ovaj mi je i draži i ljepši. Isto tako, ovo mi je prvi pogodak na Maksimiru u Velikom derbiju", dodao je Sammir.

No, vratio se na zvižduke s tribina i na pitanje je li mu zvižduci teško padaju odgovorio: "Zvižduci uopće nemaju smisla, došao sam u Hrvatsku bez roditelja i prolazio kroz vrlo teška razdoblja, ali sam uspio u životu i stoga kažem - imao sam i puno težih trenutaka u životu."

Dao je Sammir komentar i na odličnu predstavu najnovijeg talenta iz Dinamove škole, Alena Halilovića: "Već prije na treningu sam vidio da je dečko super igrač, mlad je, ali igra odlično. Ugodno sam iznenađen njegovom predstavom jer, iako sam svjestan njegovih kvaliteta, nisam očekivao da će odigrati ovako dobro u samo nekoliko minuta na travnjaku."

Na kraju je Sammir završio optimizmom i pogledom u budućnost na ogled Lige prvaka protiv kijevskog Dinama, a na pitanje mogu li Zagrepčani ugroziti Kijevljane, kratko je rekao: "Mislim da možemo", i time završio razgovor s okupljenim novinarima.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2012. u 14:00
    Šimuniću bi trebalo dodati titulu dr.nogometne igre, ne samo zbog jučerašnje partije, Kovačić je na poziciji Badelja bio odličan i po meni najbolji igrač, super su još bili Ademi i Čop ali Sammir je osim eurogola odigrao čak ispodprosječnu partiju i ne shvaćam te sportske novinare da ga mogu toliko... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir30.09.2012. u 11:15
    ISPRAVAK: Sammir nije ispraćen zvižducima, dapaće u 2 navrata mu se skandiralo sa tribina., a kod izlaska su zviždali protivnički navijači i onaj dio "delija". Od ostalih je ispraćen aplauzom i ovacijama.
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik30.09.2012. u 09:48
    Ja neznam koju je utakmicu gledala većina hrvatskih novinara. Šta bi bilo da je Sammir slučajno promašija onaj udarac kod prvog gola i da nije penala bilo. Koliku bi onda ocjenu za svoju igru dobija, 5 ili 5,5. Kovačić je jučer za njega Maradona bija, Sammira se nije ni vidilo. Ademija nitko skoro... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Rhaegal30.09.2012. u 09:04
    nije istina da mu je zvizdao cijeli stadion, zvidzao je jug koji je i hukao par min nakon penala i dio istoka, a kad je krenuo prema van velika vecina ljudi na stadionu (izuzev juga , koji su se igrali sa murjom nesto ) se digla na noge i zapljeskala za odlicnu tekmu, a posle toga je halilovic... [više na forumu]
    Rhaegal
  • Obrisan korisnik30.09.2012. u 08:29
    i da ne zaboravim, osim Sammiru treba cestitati cijeloj momcadi na igri, a posebno mladicima Kovacicu i Halilovicu koji su obojica super talenti, samo pamet u glavu i ne citati EPH i Vecernjak , njihovi novinari su u stanju unistiti sve i svasta ...
    Obrisan korisnik