Rukomet

Vorijevih pet golova u pobjedi Hamburga nad Ademar Leonom

Ivana Strahija • nedjelja, 30.09.2012.
Vorijevih pet golova u pobjedi Hamburga nad Ademar Leonom
Foto: EPA

U subotu je nastavljeno natjecanje u novom izdanju elitnog rukometnog ranga, a uz uvjerljive domaće pobjede Veszprema i Gorenja, u gostima je slavio HSV hrvatskog reprezentativnog trojca.

Ademar Leon - HSV Hamburg 26:28 (13:14)

Rekli su

Trener HSV Martin Schwalb: "Ademar Leon bio nam je velika i teška prepreka, a mi smo sami napravili dosta grešaka, no na kraju možemo biti zadovoljni pobjedom na otvaranju nove sezone Lige prvaka."
Trener Ademar Leona Manolo Cadenas: "Nijemcima je obrana bila sjajna, no mi nismo bili daleko od senzacije na kraju susreta. Moram biti zadovoljan svojom momčadi, no propustili smo previše prilika."

Hrvatski rukometni reprezentativac Igor Vori opet je odradio sjajan posao za svoj HSV, iako je pred par dana kazao kako je umoran, to nije pokazao na gostovanju u Leonu. Pivot je upisao pet golova, dva je u mrežu Ademara pospremio Domagoj Duvnjak, dok je Blaženko Lacković ostao na jednom postignutom pogotku.

Najviše je pogodaka u dresu HSV-a ipak postigao Hans Lindberg, a po prvi se puta gostujuća ekipa odvojila na osjetniju razliku na 10:6. No, i domaći sastav imao je ozbiljno raspoloženog topnika, Carlosa Ruesgu, koji je postigao 11 pogodaka i bio najzaslužniji za povratak svoje momčadi u igru nakon zaostatka. Na odmor se ide s -1 za domaće, a u nastavku je Ademar Leon zaigrao bolje i okrenuo rezultat na 18:17.

Nijemci međutim imaju snage za ponovni preokret, a u velikoj seriji od sedam pogodaka okreću rezultat na 24:19. No, ni to nije bilo dovoljno, domaći su navijači svojim rukometašima dali krila, te se Ademar Leon još jednom vraća u igru i dolazi do svega -1 kod 24:25. Hladne je glave i mirne ruke međutim bio Vori, koji uz pomoć suigrača vodi HSV do pobjede.

MKB Veszprem - Celje Pivovarna Laško 32:22 (16:11)

Svoju prvu europsku pobjedu s novom momčadi ostvario je Antonio Carlos Ortega, koji je vodio Veszprem do 32:22 protiv slovenskog Celja. U uvjerljivoj pobjedi posebne je pohvale zavrijedio hrvatski reprezentativni vratar: "Izuzetno je važno pobijediti u prvom susretu europskog natjecanja, a odlični su danas bili Mirko Alilović i Chema Rodriguez, posebno u posljednjih 15 minuta", rekao je novi trener mađarskog prvaka.

Drugi Hrvat u Veszpremovim redovima, Renato Sulić, nije se upisivao u strijelce, ali je zato najbolje plaćeni rukometaš današnjice, Laszlo Nagy, postigao tri gola.

Celjani nisu nakon utakmice bili previše iznenađeni porazom, iako bi naravno više voljeli da nije bio tako visok. "Moja momčad je izrazito neiskusna, mnogim je igračima ovo bila prva europska utakmica", naglasio je trener Celja Vladan Matić te dodao: "17 tehničkih pogrešaka protiv takve momčadi je ipak previše."

Gorenje Velenje – St. Peterburg 35:22 (16:10)

U akciji su bili i drugi Slovenci u Ligi prvaka, koji su osvjetlali obraz te zemlje sjajnom pobjedom protiv Rusa na otvorenju sezone. Ipak, na početku je bilo malih problema, jer je nakon vodstva od 2:0 Gorenja ruski sastav preokrenuo na 6:7, no Klemen Cehte (sedam golova) i Marko Bezjak (devet golova) brzo su vratili svoj klub na pravi put.

U drugom poluvremenu se slovenska dominacija nastavila, po prvi puta do +10 Gorenje dolazi u 41. minuti, a Rusi se prepuštaju neminovoj sudbini i porazu. Trener Branko Tamše je posljednje minute susreta čak mogao iskoristiti za rotaciju igrača, pa su priliku dobili i oni s klupe.

Osim spomenutog dvojca, najviše je golova u dresu Osa postigao Crnogorac Farhudin Melić (5), dok je kod gostiju četiri postigao Aleksander Piškin.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Čehovski Medvedi38:31Partizan
Flensburg37:37Montpellier
Abanca Ademar Leon26:28HSV Hamburg
1HSV Hamburg 10312:272+4016
2Flensburg 10310:278+3215
3Čehovski Medvedi 10310:282+2814
4Abanca Ademar Leon 10265:292-277
5Montpellier 10301:311-106
6Partizan 10268:331-632

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!