Rukomet

Viceprvaci Njemačke i prvaci Francuske podijelili bodove u atraktivnoj utakmici s čak 74 gola

Igor Šestak • četvrtak, 27.09.2012.
Viceprvaci Njemačke i prvaci Francuske podijelili bodove u atraktivnoj utakmici s čak 74 gola
Foto: EPA

Krenula je nova rukometna Liga prvaka. U četvrtak su odigrane prve četiri utakmice, a najuzbudljivije je bilo u Flensburgu gdje su viceprvaci Njemačke dočekali prvake Francuske, a dvoboj je nakon uzbudljivih 60 minuta završio podjelom bodova. U istoj su skupini Čehovski Medvedi porazili srpski Partizan. U skupini B Sävehof je na otvaranju pobijedio rumunjsku Constantu, a u Zagrebovoj skupini D Barcelona je na gostovanju kod Schaffhausena opravdala status favorita i osvojila bodove uvjerljivom pobjedom s deset golova razlike.

SG Flensburg-Handewitt - Montpellier 37:37 (19:18)

Prvog dana natjecanja u rukometnoj ligi prvaka najviše pažnje privukao je susret Flensburga i Montpelliera. Dvoboj viceprvaka Njemačke i prvaka Francuske rukometne lige može se smatrati pravim derbijem na kontinentalnoj razini. Utakmicu su sudili hrvatski suci Matija Gubica i Boris Milošević.

U svom prvom europskom nastupu u novoj sezoni ovi su klubovi prikazali dinamičnu i atraktivnu igru, a gledatelji su mogli uživati u čak 74 pogotka. Ostaje tek pitanje što su za to vrijeme radile obrane.

Utakmicu su bolje otvorili domaćini i vrlo brzom igrom u napadu stvorili prednost od 8:3 u 11. minuti i prisilili gostujućeg trenera Patricea Canayera na minutu predaha. Montpellier je tada zaigrao bolje i uspostavio rezultatsku ravnotežu pa se do kraja prvog dijela igralo ravnopravno, a na odmor su minimalnom prednosti otišli igrači Ljubomira Vranješa.

Flensburg se početkom nastavka uspio odvojiti na tri gola prednosti, ali su gosti uzvratili serijom 5:1 i prvi put na utakmici poveli s 25:24. Uspjeli su i Francuzi stvoriti prednost od tri pogotka, ali su karakter pokazali i domaći rukometaši te se vratili u utakmicu. U samu završnicu se ušlo s poravnatim rezultatom nakon što je Atlason pogodio za 36:36. Vodstvo gostima je vratio Accambray, a posljednji gol na utakmici postigao Eggert iz sedmerca. Francuzi su imali priliku za pobjedu, ali nisu uspjeli realizirati svoj posljednji napad.

U napadački izrazito atraktivnoj utakmici izdvojili su se Eggert u domaćim i Gajić u gostujućim redovima, svaki s osam postignutih pogodaka. Sedam golova za Flensburg zabio je Glandorf, a po šest Kauffman i Svan Hansen. God gostiju se još istaknuo Grebille sa sedam golova te Accambray i Tey s pet golova. Četiri pogotka za francusku momčad postigao je iskusni hrvatski rukometaš Petar Metličić.

U drugom kolu Flensburg će gostovati kod Partizana, a Montpellier ugostiti Ademar Leon.

Čehovski Medvedi - Partizan 38:31 (21:16)

U drugoj utakmici skupine A Čehovski Medvedi su s 38:31 nadigrali srpski Partizan. U toj se utakmici s 11 postignutih golova istaknuo igrač Beogradskog kluba Nenad Maksić, ali ipak nije uspio spasiti svoju momčad od poraza u Rusiji. U redovima Partizana vrlo dobro je odigralo i Nemanja Ilić koji se u strijelce upisao osam puta. osam golova U pobjedi ruske momčadi, koju s klupe vodi legendarni Vladimir Maksimov, istaknuli su se Kovalev i Čipurin s osam te Gorbok sa sedam postignutih golova.

Početna faza utakmice prošla je u izjednačenoj igri sve do 18. minute u kojoj su gosti zaostajali za samo jedan gol. Tada je momčad Vladimira Maksimova pojačala tempo, napad Partizana je upao u krizu pa su se Čehovski Medvedi odvojili na plus šest, a poluvrijeme okončali rezultatom 21:16. Ipak, Partizan se nije predao, već je početkom nastavka zaigrao bolje i uhvatio priključak na 24:23. Zaostatak od jednog do dva gola Partizan je držao do 28:27, a onda se domaća momčad serijom 5:1 uspjela još jednom odvojiti na značajnu razliku i mirno privesti utakmicu kraju sa sedam golova prednosti.

Treću utakmicu ove skupine odigrat će u subotu Ademar Leon i HSV, a prvo mjesto trenutno drže Rusi koji će u drugom kolu gostovati u Hamburgu.

IK Sävehof - Constanta 35:31 (19:17)

U četvrtak je počelo natjecanje i u skupini B, a otvorili su ga autsajderi te skupine, švedski Sävehof i rumunjska Constanta. Iako su se Rumunji pojačali proteklog ljeta, na gostovanju u Švedskoj nisu uspjeli doći do bodova. Šveđani su kroz najveći dio utakmice kontrolirali rezultat držali prednost pa će rumunjski prvaci bodove morati potražiti na nekoj drugoj adresi. Možda u idućem kolu kada im u goste stiže Veszprem. Sävehof je natjecanje otvorio na željeni način pa se može u miru pripremati za gostovanje kod Kiela u drugom kolu.

Domaći su odlično odigrali sredinu prvog poluvremena u kojoj su stvorili vodstvo 16:11, ali su se Rumunji do odmora vratili na zaostatak od dva gola. U drugom dijelu Sävehof je rutinski održavao svoju prednost, deset minuta prije kraja poveo s 30:25 i okončao utakmicu s četiri gola prednosti. U domaćim redovima istaknuli su se Larsson s devet te Tönnesen i Ottosson s osam golova. Za Constantu je Čutura zabio šest golova, a po pet su dodali Humet Gaminde, Sancho i Toma

U skupini B Veszprem će u subotu ugostiti Celje, dok je u nedjelju na rasporedu pravi spektakl između Atletico Madrida i Kiela.

Kadetten Schaffhausen - Barcelona Intersport 23:33 (12:17)

U skupini D, u kojoj se natječe i Zagreb Croatia Osiguranje, natjecanje su otvorili švicarski Schaffhausen i španjolska Barcelona. Gosti su opravdali status favorita i ubilježili najuvjerljiviju pobjedu večeri s čak deset golova razlike.

Barcelona je ovoj utakmici pristupila vrlo ozbiljno, nametnula svoju igru i nastavila pozitivan niz rezultata na početku nove rukometne sezone. Do rezultatskog odvajanja Barcelone došlo je sredinom prvog dijela, a ona je do odmora dosegnula za Barcelonu ugodnih pet golova prednosti. Momčad Xavija Pascuala je jednakim tempom nastavila i u nastavku te postepeno povećavala svoju prednost. U 46. minuti je bilo 26:19 za Španjolce, a do svoje prve pobjede u ovogodišnjoj Ligi prvaka Barcelona je stigla s konačnih 33:23.

Pet golova za španjolsku momčad zabili su Sorhaindo i Rocas, a četiri je dodao Montoro. Kod domaćih nijedan se igrač nije posebno istaknuo, a po tri pogotka su zabili Jurca, Bucher, Emrich i Dissinger. U ovoj skupini Zagreb u subotu dočekuje Pick Szeged, a dan kasnije će na parket Füchse Berlin i Dinamo Minsk. Nakon slavlja u Švicarskoj, Barcelona će u idućem kolu ugostiti Füchse Berlin.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Čehovski Medvedi38:31Partizan
Flensburg37:37Montpellier
Abanca Ademar Leon26:28HSV Hamburg
1HSV Hamburg 10312:272+4016
2Flensburg 10310:278+3215
3Čehovski Medvedi 10310:282+2814
4Abanca Ademar Leon 10265:292-277
5Montpellier 10301:311-106
6Partizan 10268:331-632

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2012. u 15:36
    Pet dobrih ekipa za četri mjesta.Neračunajući Partizan jedan mora od tih jakih otpasi
    Obrisan korisnik
  • ivos28.09.2012. u 11:24
    J**o ti utakmicu gdje padne 74 gola! Je li itko igrao obranu?
    ivos