Rukomet

Filip Ivić: "Pozitivna trema postoji, zato trebamo podršku publike"

Piše:Damir Žbulj • četvrtak, 27.09.2012.
Filip Ivić: "Pozitivna trema postoji, zato trebamo podršku publike"

Trener rukometaša CO Zagreba Slavko Goluža najavio je subotnji susret prvog kola nove sezone Lige prvaka, kada u Ledenu dvoranu Doma sportova dolazi mađarski Pick Szeged. Mladi 20-godišnji vratar Filip Ivić spreman je za debi i izlazak na veliku europsku scenu, dok 31-godišnji Bojan Skoko, novopečeni Zagrebaš, već ima iskustvo igranja u Ligi prvaka. Prošle sezone sa slovenskim Cimosom ispao je u četvrtfinalu od Atletico Madrida...

Ostala su dva dana do početka nove europske sezone za Croatia osiguranje Zagreb u Ligi prvaka. Osjeti se pozitivna napetost, kako i kod trenera, tako i kod igrača i vjerojatno svi jedva čekaju da utakmica u Ledenoj dvorani Doma sportova počne. Čini se kako je odluka Uprave i sponzora kako će ulaznice biti besplatne ipak ostavila nekog pozitivnog traga, zanimanje publike i medija za 'novi' CO Zagreb je veliko te bi pomlađena ekipa mogla imati lijepu podršku u prvom domaćem ovosezonskom europskom okršaju.

U goste Zagrebašima stiže Pick Szeged, uz Veszprem sigurno najpoznatiji mađarski rukometni kolektiv, koji u svojim redovima ima nekolicinu mađarskih reprezentativaca, možda i najpoznatije ime je ono Šveđanina Larholma, dok se tamo nalaze i Hrvati Antonio Pribanić, koji igra pivota, te šuter Alen Blažević, povremeni hrvatski reprezentativac.

Kako do besplatnih ulaznica?

Uprava je dogovorila sa sponzorima kako će se sve ulaznice otkupiti te kako će one biti besplatne za sve posjetitelje. Za dvoboj prvog kola Lige prvaka one će se moći podignuti u četvrtak i petak od 16 do 20 sati na blagajni Doma sportova, dok se u subotu na istom mjestu mogu podignuti od 12 sati pa sve do početka utakmice. Besplatne ulaznice moći će se ovih dana podignuti i u još nekoliko poznatih i popularnih ugostiteljski objekata širom Zagreba.

Trener Zagrebaša Goluža ipak je više fokusiran na svoje igrače i na izvedbu vlastite ekipe: "Dobro smo se spremali u posljednje vrijeme, imamo još dva dana da se posebno spremimo za ovu važnu utakmicu. Protivnik nam je, uz Veszprem, ponajbolja mađarska ekipa, u kojoj ima reprezentativaca Mađarske, Slovačke, Švedske pa i Hrvatske."

No, mi se želimo isključivo koncentrirati na sebe. Vjerujem u ove momke, a nadam se kako će uz podršku s tribina ostvariti pobjedu," najavio je Goluža.

Bojan Skoko stigao je u Zagreb ove sezone iz slovenskog Cimosa. Iskusni 31-godišnji igrač bit će prvenstveno zadužen za obrambene zadaće, a trebao bi donijeti i dozu sigurnosti i iskustva, pogotovo jer je prošle sezone sa svojim klubom dogurao da četvrtine finala Lige prvaka, gdje je ispao od madridskog Atletica: "Liga prvaka najelitnije je natjecanje za svakog rukometaša. Znam da će mlađim igračima sigurno trebati podrška, ali ne trebaju se opterećivati. Trebaju koncentrirano zaigrati od samog početka utakmice i na taj način prebroditi tremu."

"Odlično sam se snašao tu u Zagrebu. Neke igrače poznavao sam od ranije, igrao protiv njih, ali, odradili smo dobre pripreme, vjerujem da neće biti nikakvih problema oko prilagodbe na novu sredinu," kazao je Skoko, koji je karijeru započeo u Partizanu, jednu godinu proveo je u švicarskom Schaffhausenu, dok je posljednjih pet sezona u slovenskom Cimosu iz Kopra.

Odlaskom Šege i Pešića s vratarskih pozicija, u novoj sezoni mjesto se otvorilo za mladog i perspektivnog Filipa Ivića, koji je i u dosadašnjoj kratkoj klupskoj karijeri, ali i u fantastičnim reprezentativnim nastupima u mlađim kategorijama pokazao kakav je veliki vratarski talenat.

Freude am Fahren

U ova teška, krizna, recesijska vremena svaki ovakav partnerski odnos u sportu vrijedan je pažnje. Uprava Croatia osiguranje Zagreba potpisala je u četvrtak još jedan ugovor, marketinško poslovno-partnerske naravi. Direktor Josip Guberina i predstavnici tvrtke Tomić & Co. dogovorili su suradnju, a igrači i vodstvo kluba dobit će na korištenje vozila marke BMW te vjerojatno uživati u vožnji.

Nastup u Ledenoj dvorani Doma sportova, na otvaranju svoje prve prave europske sezone sigurno će za njega biti posebno iskustvo: "Pozitivna trema postoji, ali zato su tu stariji, iskusniji igrači da nas savjetuju. Atmosfera u ekipi je odlična, družimo se, čak smo zajedno išli i u kazalište," u veselom tonu naglasio je Ivić.

Za mladu ekipu CO Zagreba podrška s tribina bit će važna, pogotovo onda kada na terenu možda neće sve funkcionirati savršeno, a zna to i mladi Ivić: "Pozivam publiku da u što većem broju dođe u dvoranu i da nam pruži podršku. Puno nam je to značilo i protiv Vardara, jer su nas digli u završnici utakmice. Nadam se kako će nam biti od pomoći i u subotu."

Trener Goluža za kraj je najavio što se može očekivati od njegove ekipe u subotu navečer protiv Pick Szegeda: "Želim hrabar, borben, rastrčan Zagreb. Želim prenijeti igru iz reprezentacije, a mislim da ova mladost to može napraviti. Ovo je sigurno najperspektivnija rukometna ekipa u Europi, želim da sve što rade, rade s osmjehom, ali da se bore za svaku loptu. Dom sportova legendarno je rukometno mjesto. Svi znamo kakva je tamo atmosfera nekada bila i kako se tamo igrao najbolji rukomet. Nitko u Zagrebu neće biti favorit."

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.09.2012. u 18:06
    Sezona je dugačka i zato Zagrebašima sretno
    Obrisan korisnik