Nogomet

Video: Maribor minimalno poražen u Rimu, Hannover preokrenuo s desetoricom

Borna Rupnik • četvrtak, 04.10.2012.
Video: Maribor minimalno poražen u Rimu, Hannover preokrenuo s desetoricom
Foto: EPA

U skupinama J, K i L Europske lige nakon 180 odigranih minuta nema niti jedne momčadi sa stopostotnim učinkom. Maribor je uz dobar dojam posrnuo kod Lazija, Tottenham osvojio bod u Grčkoj, a preokret i povratak režirali su Hannover i Twente...

Skupina J

Lazio - Maribor 1:0
(Ederson 62')

Lazio je pobjedom nad slovenskim predstavnikom zasjeo na čelo vrlo zanimljive skupine J s četiri osvojena boda. Maribor se dobro držao u Rimu, a u prvom poluvremenu imao je i dvije velike prilike za vodstvo. Međutim, Rajčević je glavom pogodio prečku, a potom je promašio i Cvijanović.

Odluka je pala sredinom drugog poluvremena, kada je Floccari pucao, Handanovič obranio, ali samo do Edersona koji smješta loptu u mrežu. U 76. minuti Vidovič je skrivio kazneni udarac, no Handanovič je obranio pokušaj Hernanesa, ali je Lazio zadržao minimalnu prednost do kraja.


Panathinaikos - Tottenham 1:1
(Toche 77', Dawson 35')

Nakon poraza u Ljudskom vrtu u prvom kolu (0:3), Panathinaikos je ugostio momčad s White Hart Lanea i uzeo prvi bod u skupini J. No, Englezi su poveli u prvom dijelu, kada je Huddlestoneov ubačaj u mrežu sproveo kapetan Dawson, kroz gužvu u šesnaestercu.

Taj je rezultat na semaforu stajao sve do 77. minute. Tada je Seitaridis izvrsno proigrao Tochea, koji prizemnim udarcem matira istrčalog Llorisa za poravnanje. U trećem kolu Maribor čeka Tottenham, a Panathinaikos je opet kod kuće, protiv Lazija.

Skupina K

Metalist Harkiv - Rapid Beč 2:0
(Edmar 66', Cleiton Xavier 80')

Ukrajinci su nastup u grupnoj fazi Europske lige otvorili osvojenim bodom u Leverkusenu, a taj su rezultat nadogradili slavljem nad Austrijancima. Mreža im se ponovno nije zatresla, a Rapid je pao tek u drugom dijelu drugog poluvremena.

Desetak minuta nakon što je Sosa propustio dobru priliku Metalista, izveo je slobodan udarac, a džoker s klupe Edmar glavom dovodi domaćina u vodstvo. Potvrda pobjede stigla je u 80. minuti: dobru akciju Taisona i Williana zaključio je Cleiton Xavier, još jednim pogotkom glavom. Bečani su susret završili s desetoricom jer im je u sudačkoj nadoknadi isključen Burgstaller.


Rosenborg - Bayer Leverkusen 0:1
(Kiessling 76')

Apotekari su u Norveškoj bili opasniji od Rosenborga, no do tri su boda stigli uz dozu sreće. Mreže su mirovale sve do petnaestak minuta prije kraja susreta, kada je Sam "opalio", a lopta je pogodila njegovog suigrača Kiesslinga u prsa i odsjela iza leđa domaćeg vratara Örlunda. Da priča bude zanimljivija, Kiessling je samo minutu ranije ušao u igru, umjesto Fernandesa.

Na ljestvici Metalist i Bayer imaju po četiri boda, a Rosenborg zahvaljujući pobjedi u Beču u prvom kolu ima tri. Austrijanci su zasad posljednji, bez bodova, a u trećem kolu dočekuju Bayer. Rosenborg će biti domaćin Metalistu.

Skupina L

Hannover 96 - Levante 2:1
(Huszti 21' - 11m, Ya Konan 49'; Michel 10' - 11m)

Samo se deset minuta čekalo na prvi pogodak u Hannoveru, a pao je s bijele točke, nakon prekršaja Hagguija na Gekasu. Realizator je bio Michel, a kako je Haggui pritom i isključen, činilo se da gosti iz Španjolske imaju sve u svojim rukama.

Ipak, već u 21. minuti ove sezone vrlo raspoloženi Huszti iznudio je igranje rukom Ibarre u kaznenom prostoru, a potom je i sam pogodio za 1:1 s bijele točke. Igrač manje nije spriječio Hannover u lovu na pobjedu, koju je početkom nastavka osigurao Ya Konan, na dodavanje Stindla.


Helsingborgs - Twente 2:2
(Nikola Đurdić 7', 43'; Bengtsson 74', Douglas 88')

Twente je i po drugi puta odigrao 2:2. U Švedskoj su domaćini vodili 2:0, a dvostruki je strijelac, na početku i na kraju prvog poluvremena, bio srpski nogometaš Đurdić. Gosti iz Nizozemske nisu se predali i u samoj su završnici došli do boda.

U 74. minuti prvo je smanjio Bengtsson, a branič Douglas postavio je konačan rezultat nakon kornera koji je izveo Chadli. Hannover je tako vodeći s četiri boda, tri ima Levante, dok su Twente i Helsingborgs treći i četvrti s dva, odnosno jednim bodom.

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Lazio1:0Maribor
Panathinaikos1:1Tottenham
1Lazio 69:2+712
2Tottenham 68:4+410
3Panathinaikos 64:11-75
4Maribor 66:10-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 22:05
    Lazio zasluzeno na kraju al lud je Maribor bio, dobro su igrali, Hannover ostecen, penal moze proci al crveni nikako, sreca po moj listic pa su uspili preokrenut, sad se jos ceka club brugge za 400 kn, ajmooooo ! XD zivili ! ;)
    Obrisan korisnik