Rukomet

Uvjerljiva Barcelona svladala berlinski Füchse s čak 11 golova razlike

Igor Šestak • subota, 06.10.2012.
Uvjerljiva Barcelona svladala berlinski Füchse s čak 11 golova razlike
Foto: EPA

Nakon što su Dinamo Minsk i Croatia Osiguranje Zagreb u četvrtak podijelili bodove, u subotu su odigrane preostale dvije utakmice drugog kola Lige prvaka u skupini D. Barcelona nije bila nimalo gostoljubiva prema Füchseu te je u svojoj dvorani ubilježila uvjerljivu pobjedu s čak 11 golova razlike, a Pick Szeged je za jedan gol bio bolji od Kadetten Schaffhausena.

FC Barcelona Intersport - Füchse Berlin 34:23 (15:10)

Vodeća momčad Lige Asobal ugostila je vodeću momčad Bundeslige i pobijedila ju s visokih 11 golova prednosti. Oba su kluba u ovu utakmicu ušla s dva osvojena boda u prvom kolu, kada je Barcelona s 33:23 slavila kod Schaffhausena, a Füchse Berlin pobijedio Dinamo Minsk s 29:25. Ovu utakmicu je obilježio povratak Ikera Romera u Barcelonu, nakon što je devet godina branio boje tog kluba, a 2011. preselio u Berlin. Osim toga, obilježila ju je i sjajna igra španjolskih prvaka, koji su bez većih poteškoća osvojili nova dva boda i zasjeli na vrh skupine D.

Igralo se izjednačeno do rezultata 5:4 za domaćine, nakon čega je Barcelona postigla četiri uzastopna gola i stvorila prvu značajniju prednost, koju je uspjela sačuvati do odmora. Prvo poluvrijeme gosti su okončali na minus pet, a u nastavku nisu uspjeli zaigrati bolje i napraviti preokret. Barcelonina obrana igrala je odlično, a ubrzo nakon odmora na semaforu je zasvijetlilo 23:12. Sve do kraja utakmice Barcelona ju uspjela održati veliku prednost i na kraju slaviti s uvjerljivih 34:23.

Momčadi iz Berlina ne ide na španjolskom tlu, budući da im je ovo treći poraz u isto toliko nastupa na Pirinejskom poluotoku. Prvo ime susreta bio je Rutenka s osam golova, a u redovima Barcelone još su se istaknuli Tomas sa šest te Sorhaindo i Montoro s pet golova. Prvi strijelac gostiju bio je Pevnov s pet golova, a Iker Romero je zabio četiri. Za Lisice su nastupila i dva hrvatska rukometaša. Ivan Ninčević je postigao tri pogotka, a Denis Špoljarić ovoga puta nije uspio učvrstiti obranu svoje momčadi i zaustaviti silovite Španjolce. Također, zaradio je žuti karton i jedno isključenje.

U idućem kolu Barceloni u goste stiže Dinamo iz Minska, a Füchse Berlin će gostovati u Mađarskoj kod Pick Szegeda.

Pick Szeged - Kadetten Schaffhausen 30:29 (12:14)

U mađarskom Szegedu susrele su se dvije momčadi koje su u prvom kolu upisale poraze i odigrale izjednačenu i uzbudljivu utakmicu u kojoj su domaćini slavili pogotkom Rajka Prodanovića sekundu prije kraja.

Pick Szeged je u prvom kolu poražen u zagrebačkom Domu sportova, a Kadetten je na domaćem parketu doživio težak poraz od Barcelone. U ovu utakmicu i jedni i drugi su ušli s ciljem osvajanja prvih bodova, kako ne bi ostali na samom dnu ljestvice bez bodova.

Švicarci su u ranoj fazi utakmice poveli s 2:1, a onda je uslijedila suša i na jednoj i na drugoj strani koja je potrajala čak sedam minuta. Mađarski klub se mučio u napadu pa su gosti stvorili prednost od tri pogotka, a pomogla nije ni minuta predaha koju je pozvao domaći strateg. Tek u drugoj polovici prvog dijela domaći su proigrali, stigli do izjednačenja 8:8, ali završnica je ponovno pripala gostima koji su na predah otišli s vodstvom 14:12.

Nakon osam minuta igre u nastavku domaćini su poveli s 18:17 i igrali sve bolje, ali ni igrači Kadettena se nisu predavali. S izjednačenim rezultatom ušlo se u samu završnicu, a minimalno vodstvo domaćima u 59. minuti donio je Šulc. Gosti su izjednačili preko Stojanovića, a domaći trener je pozvao minutu predaha. Njegovi igrači su izborili isključenje Starczana, a za pobjedu je pogodio Prodanović na asistenciju Vadkertija.

Slovak Šulc okončao je utakmicu s čak 11 pogodaka, a po četiri su zabili Larholm, Zubai i Hrvat Blažević. Drugi hrvatski igrač u redovima mađarskog kluba, Antonio Pribanić, zabio je jedan gol i zaradio dva isključenja. U redovima švicarske momčadi istaknuli su su Dissinger, Pendić i Stojanović s pet postignutih golova, dok je Hrvat Marko Mamić zabio jedna gol.

Szeged će i u trećem kolu igrati na domaćem terenu. S dva osvojena boda mirnije će dočekati berlinski Füchse. Kadetten Schaffhausen će svoje prve bodove tražiti u svojoj dvorani protiv Zagreba.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Dinamo Minsk27:27RK Zagreb
Barcelona34:24Füchse Berlin
OTP Bank Pick Szeged30:29Kadetten
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!