Nogomet

1. HMNL: Novak u ligi Novo Vrijeme i dalje briljira, Nacional i Kijevo dokazali klasu

Ivan Dominik • nedjelja, 07.10.2012.
1. HMNL: Novak u ligi Novo Vrijeme i dalje briljira, Nacional i Kijevo dokazali klasu
Foto: Davor Sajko

Nastavljeno je i prvenstvo Hrvatske u futsalu, odnosno Prva hrvatska malonogometna liga. U drugom kolu viđeno je nekoliko zanimljivih i iznenađujućih rezultata, a polako se kristaliziraju i oni najveći favoriti za najviša mjesta u prvenstvu te za druga velika djela...

Makarsko Novo Vrijeme nastavlja oduševljavati, Nacional se vraća gdje mu je i mjesto

Novak u 1. HMNL, Novo Vrijeme iz Makarske, i dalje briljira svojim predstavama i - pobjedama. Nakon uvjerljivog slavlja u prvom kolu protiv aktualnog prvaka Brodosplita, Makarani su i u drugom kolu Prve lige bili uvjerljivi. U izrazito efikasnoj utakmici nastradao je sastav Mejaša pred 700 gledatelja u makarskoj Gradskoj sportskoj dvorani.

Trener makarskog kluba Novo Vrijeme Apfel, Pjer Malvasija, za službene klupske stranice nakon pobjede protiv Mejaša: "Nakon briljantnog gostovanja u Splitu, Mejaši su nam bili vrlo neugodan protivnik. Mi favoriti, ej čovječe, mi favoriti protiv Mejaša, kluba koji nikad nije bio u Drugoj ligi. To nam je ulijevalo jednu mjeru opreza. Sada, nakon pobjede, moram čestitati momcima, zaslužili su ovo slavlje. Prvo mjesto i svih 6 bodova znače nešto drugo: samo još jače, žešće treba stisnuti na treninzima i u Petrinju idemo pokušati ponoviti igru iz Splita, pa što bude..."

No, nije počelo najbolje za domaću momčad; već u drugoj minuti susreta Musinov zabija za vodstvo Mejaša nakon kontre gostiju "tri na jedan". Rezultat na početak nedugo zatim vraća Vrcan nakon odbijanca, a i prije toga je domaća ekipa preuzela inicijativu te je imala nekoliko sjajnih prilika za gol i pogođenu prečku. Nakon toga na scenu stupa sjajni Kristijan Zor koji u samo dvije minute razmaka zabija hat-trick i odvodi svoju momčad do prednosti od 4:1.

Do poluvremena je još samo svojim drugim golom Musinov uspio smanjiti na 4:2 i konačan rezultat na odmoru, dok je u nastavku susreta Novo Vrijeme zabilo još jedan pogodak za rješenje pitanja pobjednika. Strijelac je bio Jelavić nakon klasične futsalske akcije koju je ulaskom na drugu stativu i zakucavanjem lopte u mrežu završio Jela. Konačan ishod i 5:3 rezultat za Makarane postavio je svojim pogotkom Ivica Ramadža pet minuta prije kraja utakmice te dovršio priču svojih poraženih Mejaša u Makarskoj.


Zagrebački Nacional i dalje pobjeđuje te se nalazi pri vrhu ligaške tablice, slično kao i fantastični novak Novo Vrijeme. U Sutinskim vrelima pao je Murter rezultatom 5:3, a momčad Roberta Grdovića pitanje pobjednika riješila je već u prvih pola sata igre, do kada je povela s golemih 5:0. U prvom su dijelu zabijali Dario Šestić i prinova iz Marofa Igor Leskovar, dok su se početkom nastavka u listu strijelaca upisali još rutiner Donald Suvajac, potom sjajni sidraš Bojan Kubović i naposljetku opet Leskovar.

Nakon opuštanja u drugom dijelu drugog poluvremena, dakle u posljednjih deset minuta, Nacional je dozvolio momčadi Murtera čak tri zgoditka u svojoj mreži. Poslije posljednjeg gola Bijelih iz 29. minute za Murter je pogodio Jurlina u 31. te nakon njega još Troskot i Znaor za konačan rezultat i uvjerljivu 5:3 pobjedu Nacionala. Ipak, treba spomenuti i da je momčad Murtera u hrvatsku metropolu stigla sa samo šest igrača, odnosno s jednom zamjenom.

Kijevo Knauf dokazalo kvalitetu u Novom Marofu, Alumnus poražen od odličnog Osijeka

Momčad Kijevo Knaufa iz Knina, koje je za ovu sezonu okarakterizirano kao jedno od potencijalnih najvećih iznenađenja prvenstva, počelo je još u prvom kolu lige opravdavati tu ulogu, a u drugom je kolu i definitivno dokazana jačina te momčadi. Kvalitetu su Knauferi pokazali i dokazali nad ekipom oslabljenog Novog Marofa slaveći na njegovom parketu 4:2.

Već na poluvremenu su gosti vodili 2:0 protiv Marofčana, a do kraja susreta su samo zadržali prednost i slavili s dva gola razlike. Kod domaćina su mrežu Kijeva tresli njihovi ponajbolji igrači Petrić i Krasniqi, dok su osim dvostrukog strijelca Saše Babića, koji je i hrvatski reprezentativac, za Knaufere poentirali i Mijat te Sunko, što je bilo i više nego dovoljno za konačni trijumf Kijeva u Hrvatskom zagorju.


Sjajna i uzbudljiva utakmica viđena je i u Osijeku gdje je ove sezone vrlo jaki i uigrani domaćin, Osijek VBK, nadjačao vrhunski posloženu zagrebačku ekipu Alumnusa. Gosti iz Zagreba su se u početku branili i igrali pametno, da bi u drugom dijelu prvog poluvremena konačno jurnuli u napad i počeli opasno prijetiti. Nakon nekoliko izglednih prilika tek u 11. minuti Ivan Bašić sjajnim dodavanjem pronalazi usamljenog Hrvoja Penavu, koji pogađa mrežu Osijeka za vodstvo gostiju.

No, Osijek se vraća preko svog daleko najboljeg igrača i povratnika u ekipu, Dražena Čavara, koji zabija za 1:1 samo tri minute poslije Penavina zgoditka. A nedugo nakon toga Osijek radi preokret jer udarac Čavara vratar Alumnusa Mario Modrušan pred noge Kajfeša, koji smireno i jednostavno dovodi svoju momčad u prvo vodstvo. Alumnus se u nastavku vratio još jednim golom Penave, ali sva tri boda u ostala su ipak u Osijeku jer je za krajnjih 3:2 pogodio apsolutni igrač utakmice, Dražen Čavar, koji je samo šest sekundi prije kraja zabio Modrušanu svoj drugi gol susreta i to iz slobodnog udarca, čime je donio delirij na tribine osječkog Zrinjevca.

Aktualni prvak i viceprvak oporavili se od uvodnih poraza slavljima protiv Petrinjčice, odnosno Solina

Trenutni branitelj naslova Brodosplit oporavio se vrlo brzo od uvodnog poraza od Novog Vremena u prvom kolu te je sav bijes iskalio na drugom novaku lige, Petrinjčicom. Splićani su kod kuće u posljednjoj utakmici kola, koja je jedina i igrana u subotu, slavili rezultatom 3:1, a pobjedu su osigurali već u prvom poluvremenu kada su s dva pogotka prednosti otišli na odmor, ne dozvolivši Petrinjcima da ijednom zatresu mrežu mladog vratara Josipa Bilandžića.

Za premijernu pobjedu Splita u novoj sezoni zabijali su Saša Subotić, najnovija i najzvučnija ovogodišnja akvizicija Brodosplita te aktualni najbolji strijelac lige, još iz prošle sezone, te rutiner i također hrvatski reprezentativac - Branko Laura, koji je pogodio dvaput. Poraz Petrinjčice u drugom je poluvremenu počasnim pogotkom ublažio Tihomir Novak, prošlosezonski igrač Brodosplita i jedan od najboljih hrvatskih igrača futsala uopće.


Viceprvak 1. HMNL, Vrgorac GTP, svladao je slabašnu momčad Solina na svom parketu 4:3, imajući već na poluvremenu prednost od 2:1. Time su se Nebeskoplavi i oporavili od teškog poraza u prvom kolu kojeg im je nanio sastav Kijeva.

Za momčad Mirka Vrcana, koja se za ovo kolo i kompletirala igračima kojih zbog ozljeda nije bilo na otvaranju prvenstva, zabijali su Maid Ramić i Denis Mijatović, ponajbolji igrači te ekipe i cijele Prve lige, te Galić i još Rakušić. Dva od tri pogotka Solinjana dao je Slobodan Gudelj-Velaga, dok je jednom mrežu Žarka Luketina zatresao i Radmilo, međutim, ništa Solin nije moglo spasiti poraza u Vrgorcu.

1. HMNL, 2. kolo, 5. i 6. listopada 2012.:
FC Nacional - Murter 5:3 (2:0)
HMNK Vrgorac GTP - Solin Staro Češko 4:3 (2:1)
Split Brodosplit Inženjering - Petrinjčica 3:1 (2:0)
Novi Marof Reflex - Kijevo Knin 2:4 (0:2)
Osijek VBK - Alumnus 3:2 (2:1)
Novo Vrijeme Apfel Makarska - Mejaši Klesarstvo Dicmo 5:3 (4:2)

Prva hrvatska malonogometna liga

PozKlubUkPobNerPorG+G-GRBod
1. Novo Vrijeme Apfel Makarska 2 200 114 +7 6
2. Osijek VBK 2 200 95 +4 6
3. Kijevo Knin 2 200 84 +4 6
4. FC Nacional Zagreb 2 200 84 +4 6
5. Alumnus 2 101 84 +4 3
6. Murter 2 101 76 +1 3
7. Vrgorac GTP 2 101 67 -1 3
8. Split Brodosplit Inženjering 2 101 47 -3 3
9. Solin Staro Češko 2 002 47 -3 0
10. Petrinjčica Idis 2 002 49 -5 0
11. Mejaši Klesarstvo Dicmo 2 002 49 -5 0
12. Novi Marof Reflex 2 002 310 -7 0

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.10.2012. u 22:50
    vugi7...ko zna koliko zaraduje tamo
    Obrisan korisnik
  • Vugi707.10.2012. u 22:35
    Pa kud ovaj Novak ode... s konja na magarca. Prokockat će karijeru, ali doslovno.
    Vugi7
  • Obrisan korisnik07.10.2012. u 20:53
    Vise gledatelja na futsalu u Makarskoj nego u Maksimiru.
    Obrisan korisnik