Nogomet

Štimac: "Želimo dobiti smjernice po pitanju sastava za Makedoniju"

Josip Tolić • srijeda, 10.10.2012.
Štimac: "Želimo dobiti smjernice po pitanju sastava za Makedoniju"
Foto: FaH

Reprezentativci Hrvatske u utorak su imali obvezama ispunjen dan u pripremama za predstojeće kvalifikacijske utakmice. Uz zatvoreni trening, odradili su i skupno fotografiranje te gledali snimke dosadašnjih utakmica, a izbornik Igor Štimac zadovoljan je situacijom uz iznimke Olića i Iličevića.

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak je odradila zatvoreni trening u centru Zagrebello u Veslačkoj ulici pripremajući se za kvalifikacijski dvoboj za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Makedonije u Skoplju u petak.

Odsutan je na treningu bio jedino igrač Borussije iz Dortmunda Ivan Perišić, koji je otputovao u Njemačku zbog rođenja sina. U momčad bi se trebao vratiti u srijedu.

"Imali smo kombinirani trening, s posebnim naglaskom na taktičke detalje. Želimo vidjeti kako će se igrači ponašati u okviru onoga što smo zamislili i dobiti smjernice po pitanju sastava za Makedoniju", izjavio je hrvatski izbornik Igor Štimac tijekom treninga.

Uz novopečenog reprezentativca Sammira, svi izabranici pozirali su za skupno fotografiranje. Utorak su proveli i u gledanju snimki nastupa u prve dvije utakmice protiv Makedonije u Maksimiru i Belgije u Bruxellesu, koncentrirajući se na propuste u tim ogledima.

Štimac je naglasio žaljenje kako s Kockastima nije bundesligaški dvojac Ivica Olić iz Wolfsburga te HSV-ov Ivo Iličević, koji imaju problema s ozljedama.

"Zadovoljstvo je neizmjerno. Naravno, žao nam je što su izostali zbog ozljeda ovaj put i Olić, koji je tu u kontekstu onih na koje najozbiljnije računamo, i Ivo Iličević, koji je skrenuo pozornost na sebe zadnjim nastupima u klubu. Ima nas dovoljno, kvaliteta je neupitna i nadam se da će to sve biti dobro posloženo", zaključio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 12:59
    nema gledanja repke dok sammir igra za nju , nadam se pobjedi makedonije .
    Obrisan korisnik
  • ivos10.10.2012. u 12:22
    Što bi s onim kada je Štimac govorio da će svi treninzi biti otvoreni za javnost?
    ivos
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 09:23
    "reprezentativci hrvatske" hahahaha bas zgodno slozeno tako da se i sammir moze uklopiti, barem lingvisticki :)
    Obrisan korisnik