Nogomet

Video: Kagawa slomio Francuze, debitanski pogodak za pobjedu protiv JAR-a

Borna Rupnik • subota, 13.10.2012.
Video: Kagawa slomio Francuze, debitanski pogodak za pobjedu protiv JAR-a
Foto: EPA

U iščekivanju dvoboja sa Španjolcima, Francuzi se nisu proslavili u prijateljskom dvoboju protiv Japana, a Poljaci su tek u završnici slomili Južnoafričku Republiku...

Dvije europske reprezentacije u petak nisu imale kvalifikacijske obveze te su termin iskoristile za odigravanje prijateljskih susreta. Deschampsova Francuska igrala je na Saint Denisu s Japanom te je doživjela minimalni poraz.

Francuzi su najopasnije prijetili pri kraju utakmice, no u 88. minuti Japan je odigrao brzi protunapad u kojemu je Nagatomo pronašao Kagawu, a novi nogometaš Manchester Uniteda matirao Llorisa za konačnih 1:0.

"Dali smo Japanu previše prostora. Ovaj nas rezultat boli, ali stvorili smo određeni broj prilika. Ipak, mislim da ih protiv Španjolske nećemo imati toliko, morat ćemo se dobro braniti i popraviti realizaciju", izjavio je Deschamps poslije utakmice.

U svom sedmom nastupu za poljsku reprezentaciju, Marcin Komorowski postigao je svoj prvi pogodak, koji je ujedno donio pobjedu protiv Južnoafričke Republike u Varšavi. Radi se o 28-godišnjem braniču momčadi Tereka, a susret je poslužio novim izbornicima Waldemaru Fornaliku i Gordonu Igesundu da testiraju svoje ideje uoči natjecateljskih izazova, stoga susret nije ponudio pretjerano dobar nogomet.

Prijateljske utakmice:
Francuska - Japan 0:1
Poljska - JAR 1:0
Egipat - Kongo 3:0
UAE - Uzbekistan 2:2
Bahrein - Filipini 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!