Rukomet

U Boriku zaboraviti na Schaffhausen, a polako se treba početi spremati i za Barcelonu

Damir Žbulj • nedjelja, 14.10.2012.
U Boriku zaboraviti na Schaffhausen, a polako se treba početi spremati i za Barcelonu
Foto: Davor Sajko

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba nastavljaju u radnom ritmu. Nakon gostovanja u Švicarskoj, u sklopu Lige prvaka, već je vrijeme za novi dvoboj, ovog puta u regionalnoj SEHA ligi, gdje gostuju u Banja Luci kod Borca.

Zagrebaši se još nisu niti pribrali od šokantnog poraza u Ligi prvaka od Kadetten Schaffhausena, kojeg su doživjeli u četvrtak, u posljednjim sekundama tog okršaja, a već su otputovali u goste banjalučkom Borcu u petom kolu regionalne SEHA lige.

Bit će to utakmica u kojoj će trener Slavko Goluža imati priliku i odmoriti neke od igrača, ali i isprobati neke nove taktičke zamisli i pripremiti ekipu za iduću subotu i veliki okršaj u Ligi prvaka, kada u zagrebačku Arenu dolazi europski rukometni velikan Barcelona.

Utakmica u Švicarskoj pokazala se još jednom ove sezone (Vardar, Dinamo...) kako su igrači CO Zagreba u nekim fazama utakmice spremni igrati fantastičan rukomet, ali i kako u nekim 'crnim' minutama niti znaju pronaći put do protivničkih vratiju, niti imaju dovoljno koncentracije u obrani kako bi zaustavili suparničke igrače.

Velike oscilacije u igri normalna su stvar kod mlade i tek okupljene ekipe Zagrebaša za novu sezonu, a iako su s makedonskim i bjeloruskim predstavnicima uspjeli izbjeći poraze, Švicarci su ih kaznili i uzeli bodove.

Borac svakako nije kvalitetom na razini spomenutih klubova, trenutno su u regionalnom natjecanju bez pobjede, a u četiri odigrana kola upisali su tri poraza te su jednom odigrali neriješeno. No, ukoliko ih se ne shvati ozbiljno, mogli bi pred krcatim gledalištem banjalučke dvorane Borik stvoriti probleme hrvatskom prvaku.

Zna to dobro i Zlatko Horvat, koji pamti da su prošle sezone na istom gostovanju upisali pobjedu od pet pogodaka razlike, ali uz borbu do posljednjih minuta dvoboja: "Loše su startali u sezonu, ali siguran sam kako se neće zadovoljiti samo statiranjem."

U gostima kod Schaffhausena nije puno toga funkcioniralo kako spada. Stepančića do same završnice utakmice kao da nije bilo na terenu, podbacili su i Špiler i Tonči Valčić, dobra forma Šprema s početka sezone polako nestaje, a niti Batinović na istom krilu nije pokazao ono što bi se od njega moglo očekivati.

Matić se u posljednjem susretu 'proslavio' brzopletim šutom i promašajem u trenutku kada se lomila utakmica i kada je CO Zagreb imao priliku za prvo vodstvo na utakmici, dok Mandalinić još uvijek možda i ne dobiva dovoljno prilike da bi prezentirao svoje potencijale.

" U svakom slučaju, ukoliko se zaputite na bilo koje gostovanje u ovoj regionalnoj SEHA ligi, sa stavom 'lako ćemo', možete biti sigurni da vam se smiješi poraz," zaključio je kapetan ekipe CO Zagreba Zlatko Horvat.

Susret s Borcem idealna je prilika da svi oni odigraju jednu ozbiljnu utakmicu, upišu sigurnu pobjedu, napune mrežu protivnika, ali i napune se potrebnim samopouzdanjem pred dolazak Barcelone u Zagreb, protiv koje je u subotu bjeloruski Dinamo pokazao kako se treba igrati, iako je na kraju u Blaugrani ipak minimalno poražen.

Protiv Kadettena odlično je igrao Marino Marić, zabio je devet golova i njegovo pravo izdanje dobra je najava za utakmice što slijede, a na vrhunskoj razini bio je i veteran Kelentrić, koji je zasluženo dobio poštedu te će se u zapisniku protiv Borca umjesto njega naći Ivan Stevanović. Priliku za predah, nakon neuvjerljive izvedbe u Švicarskoj, dobit će i Skoko, a umjesto njega će sigurno lijepu minutažu dobiti Brozović, kome su ovakve 'regionalne ' utakmice itekako potrebne za kvalitetan razvoj.

Ekipu Borca predvodi iskusni rukometni stručnjak Zoran Trninić, koji je pred početak ove sezone preuzeo klupu, no u ekipi nema igrače na koje bi trebalo obratiti posebnu pozornost. U dosadašnjem dijelu sezone istaknuo se Branislav Obradović, koji je ovako najavio susret sa Zagrebašima: "Kada smo se u prošloj sezoni sastali sa Zagrebom, dvorana Borik bila je dupkom puna, a sličnu atmosferu očekujem i ovaj put. Ne treba trošiti riječi o kvaliteti protivnika, ali i mi se imamo pravo nadati pozitivnom rezultatu. Ne možemo obećati pobjedu, ali možemo obećati borbu do posljednjeg atoma snage," prenosi banjaluka-info.com.

Susret petog kola regionalne SEHA lige u dvorani Borik na rasporedu je od 18 sati.

Regionalna SEHA liga, peto kolo:
Borac Banja Luka - Croatia osiguranje Zagreb, 18 sati

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.10.2012. u 20:04
    u pravu si idukar pa nemoguce je da oni ovakvi ugroze barcelonu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2012. u 15:10
    propušteno protiv Švicaraca teško se nadoknađuje protiv Barce-sretno Zagrebaši
    Obrisan korisnik