Košarka

Čizmić pobijedio Tabaka u hrvatskom trenerskom dvoboju u Poljskoj

Bernard Jurišić • nedjelja, 14.10.2012.
Čizmić pobijedio Tabaka u hrvatskom trenerskom dvoboju u Poljskoj
Foto: Ivan Lacković

U prvom ovosezonskom hrvatskom trenerskom okršaju u Poljskoj, Teo Čizmić nadmudrio je svog nekadašnjeg suigrača Žana Tabaka i sa svojim AZS Koszalinom ubilježio drugu pobjedu u tri kola, iako nastupa bez svog prvog igrača i kapetana Igora Miličića...

Treće kolo poljskog košarkaškog prvenstva donijelo je okršaj dva hrvatska trenera. Teo Čizmić s AZS Koszalinom protiv Žana Tabaka u Trefl Sopotu, utakmica puna uzbuđenja, preokreta i na koncu uzbudljive završnice koja je pripala Čizmićevoj momčadi.

Utakmicu je sjajno otvorila Tabakova momčad i nakon prve četvrtine imala prednost od čak 14 poena (18:32). No, serijom 18:2 AZS Koszalin vraća se u utakmicu već do poluvremena i na odmor odlazi s minimalnom prednošću 49:48.

U trećoj četvrtini opet se budi Trefl i u posljednji period unosi prednost šest poena (63:69). No, Čizmićeva momčad još se jednom vraća i u samoj završnici preuzima vodstvo 88:86. Imali su gosti još jednu šansu u posljednjem napadu, no nisu ga dobro izveli i AZS Koszalin je uzdignutih ruku dočekao zadnji zvuk sirene.

U Tabakovoj momčadi vrlo dobru partiju odigrao je Šime Špralja ubacivši 15 poena, uz tri skoka, dok za Čizmićevu momčad nije igrao kapetan Igor Miličić, koji je zbog ozljede propustio otvaranje sezone.

AZS Koszalin najugodnije je iznenađenje početka poljskog prvenstva jer nakon tri kola ima dvije pobjede i to protiv Trefla i Euroligaša Assecco Prokoma, a jedini poraz doživjeli su od Siarka Jeziora s minimalnih 77:78. I Tabakov Trefl Sopot ima isti omjer, uz poraz od Koszalina ubilježili su pobjede protiv Polpharme i Start Gdynije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!