Rukomet

Goluža: "Protiv Slovačke u Osijeku očekujem atmosferu kao na nogometu"

Iz HRS-a:Borna Rupnik • srijeda, 17.10.2012.
Goluža: "Protiv Slovačke u Osijeku očekujem atmosferu kao na nogometu"
Foto: Martina Oštrić

Nakon osvajanja bronce na Olimpijskim igrama u Londonu, Hrvatska se okreće kvalifikacijama za europsku smotru 2014. godine u Danskoj. Prvi su protivnici Slovačka i Latvija, a izbornik Slavko Goluža objavio je i objasnio svoj popis...

Hrvatska rukometna reprezentacija okupit će se 28. listopada u Zagrebu kako bi idući dan krenula put Osijeka, gdje će 31. listopada odigrati prvu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo protiv Slovačke. Potom slijedi gostovanje u Latviji, zakazano za 3. studenoga.

"Mi smo počeli pripremati četverogodišnji ciklus. Nitko nije odbačen, puno je utakmica i obveza, a najvažnije je da svi treniraju, da nisu ozlijeđeni, da mogu pratiti naš ritam i da dobro igraju. Sve ostalo bit će naše slatke brige".

"Za drugu utakmicu, protiv Latvije, na popisu će biti dva do tri nova imena. Da, to znači i veći respekt prema Slovačkoj nego prema Latviji. Neke igrače treba isprobati i tako sam odlučio kao šef struke", najavio je izbornik Slavko Goluža.

Na popisu se našao i Igor Vori, koji je najavio i mogući odmor od reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2013. godine.

"Ne bih se mnogo osvrtao na te napise iz medija. Dobro znam što sam s njime razgovarao. I u prošlosti sam odmarao igrače u nekim utakmicama, koristit ću prilike da ih sačuvam, a to nisu stvari koje se rješavaju preko telefona. Vori je tu, Vori je pozvan, a o putu na završni turnir neću sada nagađati", prokomentirao je Goluža.

"Čestitao bih nogometnim reprezentativcima i stručnom stožeru na jako dobro odigranoj utakmici protiv Walesa. Vidjelo se koliko Osijek voli sport, kako je puni stadion bodrio našu momčad, i isto takvu atmosferu očekujem protiv Slovačke".

Zdravstveni problemi Drage Vukovića sve su manji, istaknuo je, iako se vodi računa i o opciji da neće biti spreman za nadolazeće kvalifikacijske utakmice: "S Vukovićem je sve u redu. Ne želi forsirati, a ako se nešto neplanirano dogodi, postoji dogovor da ću sve znati na vrijeme".

Među reprezentativcima ovoga puta nije Ivan Ninčević, za kojega Goluža kaže: "Procijenio sam da nam nije potreban za ovaj ciklus. Gledao sam njegove utakmice u Barceloni i Szegedu, a tu je sada i Štrlek". Nema ni Ivana Balića, na što je izbornik kratko dodao: "Sa svima ćemo razgovarati".

Nekoliko je riječi posvetio i nominalno najjačem protivniku u skupini, koji su u posljednje vrijeme u rukometnoj euforiji: "O Mađarskoj ćemo razmišljati kada dođe vrijeme. Ne podcjenjujem nikoga, ali jedno je igrati u klubu, a drugo u reprezentaciji. Ne mogu oni zamijeniti šest igrača odjednom, mogu eventualno jednog ili dvojicu".

Hrvatska, popis reprezentativaca za Slovačku i Latviju:
Mirko Alilović (Veszprem)
Filip Ivić (CO Zagreb)
Ivan Čupić (Kielce)
Zlatko Horvat (CO Zagreb)
Manuel Štrlek (Kielce)
Hrvoje Batinović (CO Zagreb)
Igor Vori (HSV)
Željko Musa (Kielce)
Blaženko Lacković (HSV)
Jakov Gojun (Atletico Madrid)
Marko Matić (CO Zagreb)
Domagoj Duvnjak (HSV)
Marko Kopljar (PSG)
Denis Buntić (Kielce)
Josip Valčić (CO Zagreb)
Drago Vuković (Lubbecke)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.10.2012. u 10:42
    Mene uopće ne čudi što se ignoriraju igrači ostalih hrvatskih klubova. Zna se Gopčevo pravilo: ne možeš u reprezentaciju ako ne igraš u CO. Tako je uništio hrvatsku rukometnu ligu. Da je onda bar nešto osvojio s CO.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 17:10
    Matič i Valčić nemaju mjesta u ovoj reprezentaciji, više manje ostalo je na mjestu, možda da se da odmora Voriu i pozove neki drugi pivot, a priliku bi mogli dobiti i Alen Blažević koji je najbolji igrač Picka, trebao bi priliku i Markotić dobiti, Špelić iz Maribora isto odličan šuter na lijevom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 16:35
    Nije mi jasno Zašto nema golmana Nexea,Mate Šunjića,momak brani sjajno ima više od 10 obrana na svakoj utakmici,i tek su mu 24 godine.Nije mi jasno ni to kako nema Marina Marića,kao ni to da je Batinović ispred Šprema.Mislim da su Ninčević i Losert 100% završili reprezentativnu karijeru,a i Balić... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 16:25
    Uvijek neki specijalci koje gura ko zna vise ko, od onog debila Hrvatina do Batinovica, Batinovic u Zagrebu ne moze naci mjesto u malo jacim utakmicama, promasi sve sto moze promasiti, a Babic ga gura u reprezentaciju... Babic, ciji je on igrac, ne mozes vise sve te relacije pohvatati.A tu je i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 16:24
    Po meni bi Šprem trebo bit ispred Batinovića jer igra indijanca u 5-1...Alen Blažević koji igra stvarno odlično u Szegedu bi možda trebo bit ispred Matića ali ako je tako odlučio trener koji je u jednoj godini uzeo dvije medalje, onda treba poštivat njegovu odluku!
    Obrisan korisnik