Košarka

Cedevita lovi prvu euroligašku pobjedu

Edvard Burić • petak, 19.10.2012.
Cedevita lovi prvu euroligašku pobjedu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pred Cedevitom je prva domaća euroligaška utakmica u povijesti. U Draženov dom dolazi talijanski EA7 Emporio Armani Milano. Zagrepčane čeka vrlo težak posao, a ako se ukaže prilika mogli bi do pobjede.

Prva sezona u Euroligi za svakog je teška. Prilagodba novom, znatnom višem nivou igre za momčad Bože Maljkovića nije laka. Ipak, u Cedeviti su zacrtali napraviti velik posao tako da možemo zaključiti kako je ovo jedan od koraka koji se mora proći.

U Zagreb dolazi Armani Milano, momčad koja sasvim sigurno nije nepobjediva. Cedevita je debi u Euroligi "odradila" u Kaunasu protiv Žalgirisa i sada barem s tog aspekta ne bi trebala imati problema.

Škola je plaćena, a sada se ide po prvu pobjedu. Talijani dolaze osokoljeni pobjedom protiv Anadolu Efesa i žele nastaviti pobjednički euroligaški put. Iako, svakako treba spomenuti visoki poraz prije samo četiri dana (ponedjeljak) od Avellina u talijanskom prvenstvu (80:58).

Cedevita će, ako želi do pobjede, u prvom redu morati zaustaviti Bourousisa i Langforda. Opasan je i Omar Cook koji će stisnuti Greena i vjerojatnim presingom pokušati napraviti štetu Cedevitinim napadima.

Za Zagrepčane je dobro što se Makedonac Vlado Ilievski u posljednje vrijeme evidentno diže i sve je spremniji preuzeti vođenje momčadi od Greena. Talijani igraju atipičnu košarku s Bourousisom koji izlazi na vanjsku liniju i ne gura se previše u reketu. Dobar je šuter i biti će vrlo zanimljivo kako će ga Cedevita (pokušati) zaustaviti.

Ono što možemo očekivati, svakako je vrlo motivirana Cedevita. Nažalost, ne bez zdravstvenih problema koji muče dvojicu igrača. Bilan ima alergijskih problema zbog kojih je propustio treninge, a i Gelabale je povraćao i žalio se na probleme sa želucom. Marko Tomas još uvijek nije spreman, ali njega ne računamo.

Pred nama je zanimljiv dvoboj. Nadamo se i neizvjestan. Od Cedevite očekujemo veliku borbu i "krvava koljena", a onda što bude. Utakmica u Košarkaškom centru Dražen Petrović počinje u 18:30 sati.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Cedevita71:83Armani Milano
Anadolu Efes98:72Olympiakos
Baskonia71:77Žalgiris
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.10.2012. u 16:39
    Cedevita danas moze dobiti, gluposti o velikim ulaganjima talijana, spanjolaca,poljaka itd su ipak obicne gluposti. Vecina klubova je prpolovila budzete, izuzev ruskih i turskih ekipa a tvrdnja da je kod nas kriza a u ovim zamljama se ulaze je blago receno smijesna. Olimpija ima korektnu ekipu i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2012. u 15:06
    Drugim rječima Danilović i kompanija koja vodi Partizan zna posao, a ovi naši tako-tako. U zadnjih 5-6 sezona Partizan je možda jednom fulao sa strancem. A naši tamburaši ???
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2012. u 14:24
    olimpija sigurno nije bolja, niti je pozitivan primjer. ova pobjeda koju su zabilježili kod cantua je posljedica slabog cantua, koji nije ni sjena lanjske ekipe, a ne snage zmajčeka.inače...olimpija se u zadnje 3 sezone isto brukala u EL, a doma im je naslove prvaka krka uzimala. uz to, bili su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • trailer trash19.10.2012. u 13:08
    Mene je Božo razočarao za sad, a sam roster i nije toliko loš, makar se na pleju moralo bolje.
    trailer trash
  • Obrisan korisnik19.10.2012. u 13:04
    I upravo potvrđuješ moju originalnu premisu: MOŽE se bolje. Sad je jedino pitanje zašto Cedevita lošije raspolaže svojim resursima od spomenutih susjeda.
    Obrisan korisnik