Košarka

Milačić: "Momčad je odlično radila i bit će na potrebnoj razini"

Iz Sinja:Mišo Gulić • petak, 19.10.2012.
Milačić: "Momčad je odlično radila i bit će na potrebnoj razini"
Foto: Mišo Gulić

Treće kolo A-1 košarkaške lige Alkaru u goste dovodi vrlo iskusnu ekipu Osječkog sokola koji, istina, nije impresionirao u prva dva kola, ali prema riječima sinjskog stratega, ti rezultati ne mijenjaju činjenicu da je riječ o vrlo dobroj momčadi...

Alkar je nakon uvodne pobjede i uistinu sjajne igre protiv Križevaca prizemljen u Bedekovčini kod Zaboka, gdje je poražen s visokih 21 razlike. Iako bi svima konačan rezultat mogao sugerirati da su domaći bili za nekoliko klasa bolji suparnik, istina je nešto drugačija, no kako god da bilo, bodovi su ostali kod domaće momčadi.

Ždrijeb je u trećem prvenstvenom kolu Alkaru za suparnika namijenio novog prvoligaša iz Osijeka koji je uoči sezone složio vrlo zanimljiv roster (Krolo, Budimir, Price, Kolovrat, Radoš...), ali isto tako relativno kasno kompletiranje za posljedicu je imalo i manjak uigranosti, što se pak posebno osjetilo u uvodna dva dvoboja.

Prilična izjednačenost lige veliki pritisak stavlja na leđa domaćih momčadi koje praktički nemaju pravo na kiks, dakako ako što duže žele gajiti nadu u jedno od prva četiri mjesta koja osiguravaju Ligu za prvaka te ono što je možda i važnije, zarana osiguran opstanak u ligi.

Trener Alkara Damir Milačić je svjestan što ga čeka, ali isto tako vjeruje u svoju momčad koja je tijekom tjedna odradila i trening susret s Cetinom iz Trilja (83:53): "Odlično smo otvorili prvenstvo, onda smo doživjeli jedan poraz od Zaboka koji je s obzirom na početak malo čudan, ali posljednje dane sam iskoristio da se taktički dignemo, momčad je odlično radila i vjerujem da će biti na potrebnoj razini."

"Ukazao sam im na pogreške u Zaboku, ali nisam htio da živimo s tim porazom, stoga smo ostatak vremena radili na pripremi za sljedećeg protivnika. Osijek je nezgodna ekipa, igračka imena su im strahovito dobra, što nije slučaj i s brojem bodova. Iako su novaci u ligi, imaju dosta internacionalnog i prvoligaškog iskustva i definitivno nisu bezazleni. Mi igramo u našoj dvorani i moramo dati svoj maksimum te na kraju pobijediti."

Osječani su u Sinj stigli u kasnim poslijepodnevnim satima u petak, a potom su odradili i lakši pucački trening u sinjskoj dvorani. Netom prije toga, razgovarali smo i sa strategom gostiju Zoranom Helbichom koji je upoznat s bučnom atmosferom u Sinju: "Gostovanje kod Alkara je jedno od najtežih, vrlo su nezgodna momčad koja iza sebe ima i krasnu publiku, što će nam dodatno otežati posao, međutim, mi smo se dobro pripremili. Ovi novi igrači svakim danom se sve bolje uklapaju u sustav pa zato očekujem dobru utakmicu. Vjerujem da će to biti jedna sasvim druga momčad u odnosu na prva dva kola."

A-1 liga, 3. kolo:
19,30 sati: Alkar - Osječki sokol

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!