Rukomet

Kokice traže prvu europsku pobjedu

Ivana Strahija • nedjelja, 21.10.2012.
Kokice traže prvu europsku pobjedu
Foto: Ivana Strahija

U Koprivnicu je stigao ljubljanski Krim, ekipa u kojoj igraju Jelena Grubišić i Andrea Penezić, kao i niz renomiranih rukometašica. No, domaće se nikoga ne boje i spremne su pružiti najbolju igru ove sezone.

Tone Tiselj u Koprivnicu je doputovao svjestan da u prvom kolu prezentacija njegovih djevojaka protiv Cluja nije bila na razni na kojoj bi trebala biti. Iako je upisana pobjeda, ona je iznosila mršavih +1 (28:27), nedovoljno s obzirom na roster kojeg Tiselj ima i kojeg je uvelike pojačao pred sezonu.

I dok će Neven Hrupec, trener Podravke, kazati kako se Krim još mora uigrati, čini se da ljubljanskoj ekipi ipak izuzetno nedostaje bivša Kokica Andrea Penezić, ozlijeđena na Olimpijskim igrama. No, barem se na Jelenu Grubišić Tiselj i dalje može pouzdati, ako bude odradila na golu jednako dobru rolu onoj od prošlog vikenda. I dakako, ima u svojim redovima Njemicu Müller, koja je u prvom europskom ogledu postigla devet golova.

Podravka pak je učinila sve kako bi upisala prve europske bodove. Pred početak sezone je angažiran posebni trener vratarki, počela se igrati Regionalna liga, i sve je to doprinijelo da je koprivnički kolektiv počeo razvijati dopadljivu, dobru, igru, koju je već i pokazao na gostovanju u Mađarskoj kod Györa. Upisan je poraz u tom prvom kolu Lige prvakinja, ali dojma da je ekipa iz Koprivnice bila loša - nije bilo.

Pred susret s Ljubljančankama Hrupec je povukao još jedan potez, po prvi je puta poveo ekipu u izolaciju, što je dodatno naglasilo koliko je velika želja da se Krim konačno pobijedi.

S Krimom je Podravka u Ligi prvakinja igrala i u prošle dvije sezone, 2010./2011. je dvaput poražena, 2011./2012. je uz poraz upisan i remi, pa se tom progresijom sada očekuje i pobjeda, u trećoj sezoni u kojoj su ekipe smještene u istu grupu.

Napore trenera i igračica u Koprivnici su prepoznali domaći ljubitelji sporta pa je, javljaju službene internetske stranice hrvatskih prvakinja, zavladala nestašica ulaznica za gimnazijsku dvoranu. Kokice će se bučnoj podršci sigurno znati zahvaliti, poruka je iz "karantene".

Susret počinje u 17.30 sati.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

U Jolidon Cluj25:30Győri Audi ETO KC
Podravka Vegeta25:22Krim Mercator
1Győri Audi ETO KC 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!