Zimski sportovi

Kostović: "Jeffrey je pravi lider i ne 'diže nos' zato što je iz NHL-a. Savršeno se uklopio"

Iz Doma sportova:Ivan Dominik • srijeda, 24.10.2012.
Kostović: "Jeffrey je pravi lider i ne 'diže nos' zato što je iz NHL-a. Savršeno se uklopio"
Foto: Davor Sajko

Izuzev trenera Raymonda, nakon 5:3 pobjede Medveščaka nad Albom Volan zadovoljni su bili i akteri same utakmice. Neki su od njih podijelili svoje impresije s okupljenim novinarima, a Dario Kostović i Robert Kristan bili su među zadovoljnim igračima pobjedničke ekipe...

"A što mislite da u svakoj utakmici zabijem, da bismo i onda u svakoj pobijedili?", promptno je simpatičnim protupitanjem uz smiješak reagirao strijelac posljednjeg pogotka na utakmici, empty-nettera za konačnih 5:3 Medvjeda, Dario Kostović, na konstataciju da je Medveščak uvijek pobijedio kada je "Dalmatinac" postigao pogodak u susretu.

A nakon toga je i izrazio sreću zbog istog: "Drago mi je da sam napokon zabio gol, nije lako igrati u četvrtoj 'lajni', jer malo igram i još manje dobivam priliku baš za zabijanje pogodaka. Uvijek se nadam da ću zabiti gol i evo, sad je bila prilika, budući da je bio prazan gol, tako da mi je drago što sam uspio zabiti", govorio je Kostović.

Strijelac pogotka koji je zapečatio sudbinu Mađara bio je sretan i zbog niza od četiri pobjede Medvjeda zaredom: "Lijepo je da tako pobjeđujemo, sretan sam zbog trećeg mjesta na koje smo sada izbili. Jer, ovo je najbolji start Medveščaka u sezonu dosad. Međutim, mi uopće ne gledamo to, nego idemo od utakmice do utakmice i imamo dosta igrača što je dobro i što znači da možemo dosta rotirati", nastavio je.

"U igri nam se vidi da imamo bolji power-play, ali još je rano za ocjenu o nekom većem rastu u igri u posljednje vrijeme. Prošle smo sezone u ovo vrijeme imali i puno povrijeđenih igrača tako da je još uvijek teško reći je li ovo bolja momčad u odnosu na prošlu sezonu ili nije. Jer, mislim da smo i prošle sezone imali isto vrlo dobru momčad", komentirao je napadač Medvjeda neke usporedbe s prošlom sezonom te rast u igri svoje ekipe, koji je evidentno u tijeku.

Zaključno je defenzivni napadač Plavih dao i svoje mišljenje o prvim utakmicama i treninzima Dustina Jeffreyja, pojačanja Zagrepčana iz NHL-a: "Pa vidite da je dobar igrač. I kao osoba je dobar, a to je jako važno. Ponaša se kao jedan od naših, nije umišljen i slično i nema 'dignut nos'. Lider je što se i vidi, premda ima 23 godine, ali na ledu je stvarno vođa. Nema kod njega bolova; kad god dobije neki strašan check odmah se diže i nema bolova, dalje igra. Pokazuje igračima da on, koji je došao iz NHL-a, može igrati u ovoj ligi tako da pomaže drugima, a nama stvarno puno pomaže", dodao je Kostović.

Kristan: "Ako ovako nastavimo, može se dogoditi i da ostvarimo osam pobjeda u nizu"

Kostović se bio nadovezao na Roberta Kristana, miljenika zagrebačke publike i vratara Medvjeda, koji je nešto ranije izjavio: "Dobro, sad je četvrta pobjeda zaredom, ali mislim da ako ovako nastavimo, da možemo ostvariti još najmanje tri. Može se dogoditi, ako ovako nastavimo, da ostvarimo i osam pobjeda zaredom, no to ćemo još vidjeti."

Komentirao je i kako je zadovoljan sa svojom igrom, s obzirom da je dosta dugo bio ozlijeđen: "Moglo je biti i bolje, ali to je uvijek tako kada pobijediš, ne misliš baš na svoju igru. No, sretan sam što smo uzeli dva boda", skroman je i jednostavan, kao i obično, bio Lix.

Istaknuo je slovenski reprezentativac i svog kolegu među vratima, Michaela Ouzasa, o kojemu je imao samo riječi hvale: "Bio sam bolestan, tako da nisam mogao braniti, ali sad ću malo nastaviti. Zasad je to sve super. Hvala Bogu da je tu Ouzas, on i ja se stalno izmjenjujemo na golu što je dobro i što meni naravno odgovara. On je u dobroj formi, a svaka dobra momčad treba dva vrhunska vratara. Mi to imamo i nadam se da ćemo ovako i nastaviti", završila je svoj javni nastup Medveščakova "33-ojka".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!