Nogomet

Mourinhov kapetan iz Porta otišao na Cipar

Lovro Štrbinić • srijeda, 24.10.2012.
Mourinhov kapetan iz Porta otišao na Cipar
Foto: Kristijan Komarica

Portugalski nogometni stručnjak Jorge Costa imenovan je novim trenerom AEL-a iz Limassola. Na Cipar stiže nakon epizoda u Bragi i Cluju...

Aktualni ciparski prvak AEL iz Limassola raskinuo je suradnju s dosadašnjim strategom, a nakon što je Charalambos Christodoulou, u ponedjeljak dobio otkaz, poznat je i novi strateg ovog ciparskog kluba.

"Uprava AEL-a obavještava vas kako je za novog trenera imenovan Jorge Costa. Portugalski trener je potpisao ugovor do kraja sezone 2013/2014", službeno je priopćenje kluba.

Jorge Costa bio je, inače, dugogodišnji igrač Porta, s kojim je osvojio osam naslova prvaka i pet Kupova, kao i Kup UEFA i Ligu prvaka. U vrijeme dok je trener tog kluba bio Jose Mourinho, Costa je bio i kapetan momčadi.

Kasnije je nastupao za Charlton Athletic i Standard Liege, a ubilježio je i 50 nastupa u dresu reprezentacije. Pomoćnik u AEL-u bit će mu Michalis Sergiou, a zadatak je nadoknaditi zaostatak od četiri boda za vodećim u domaćem prvenstvu, odnosno pokušati izboriti europsko proljeće nakon osvojenog jednog boda u prva dva kola Europske lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!