Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina C, 3. kolo, 24.10.2012, 20:45 h, Malaga, La Rosaleda, gledatelja: 27.683
Suci: Pedro Proença, Tiago Trigo, Bertino Miranda, Venâncio Tomé (Portugal)
Málaga
Málaga
Joaquin 64'
1:0(0:0) Milan
Milan

Video: Španjolske Srdele nastavljaju ugodno iznenađivati u Ligi prvaka, srušeni i Rossoneri

Ivan Dominik • srijeda, 24.10.2012.
Video: Španjolske Srdele nastavljaju ugodno iznenađivati u Ligi prvaka, srušeni i Rossoneri
Foto: EPA

Novi pad nekog europskog i svjetskog velikana viđen je u susretu Malage i talijanskog Milana. Pogotkom iskusnog krilnog igrača i rutinera, Joaquina Sancheza, Srdele su napravile još jedno iznenađenje, potvrdile svoju klasu te poslale Rossonere put Grada mode bez bodova...

Málaga
Milan
Málaga
Milan
13
Wilfredo Caballero
2
Jesus Gamez
3
Welington
5
Martin Demichelis
6
Ignacio Camacho
7
Joaquin
(do 85')
16
Manuel Iturra
18
Eliseu
22
Isco
27
Francisco Portillo
(do 90'+3')
9
Javier Saviola
(do 70')
Pričuvni igrači
24
Roque Santa Cruz
70'
17
Duda
85'
23
Oguchi Onyewu
90'+3'
Trener
Manuel Pellegrini
1
Marco Amelia
2
Mattia De Sciglio
5
Philippe Mexes
13
Francesco Acerbi
(do 79')
25
Daniele Bonera
18
Riccardo Montolivo
21
Kevin Constant
(do 69')
23
Massimo Ambrosini
28
Urby Emanuelson
11
Giampaolo Pazzini
92
Stephan El Shaarawy
Pričuvni igrači
9
Pato
69'
22
Bojan Krkić
79'
 
Trener
Massimiliano Allegri

Igrač utakmice

Najbolji igrač na dvoboju Malage i Milana u Španjolskoj bio je čovjek koji je u 90 minuta uspio biti najaktivniji i najopasniji pojedinac susreta te pritom promašiti penal i zabiti odlučujući pogodak susreta. Radi se o eminentnom španjolskom nogometašu i bivšem španjolskom reprezentativcu, koji je najbolje dane karijere proveo u Valenciji, Joaquinu Sanchezu, igraču koji je svojim golom odlučio pobjednika u ovom susretu na La Rosaledi.

Dvoboj Malage i talijanskog nogometnog velikana, Milana, nije bio osobito zanimljiv u prvom poluvremenu. Prilika za gol bilo je malo, obje su ekipe podjednako napadale, ali su se još više pazile kiksa i pogreške, tako da je prvi dio tog susreta proveden u opreznosti oba sastava do samog kraja poluvremena.

Međutim, baš se jedna neopreznost i pogreška dogodila Rossonerima pred sam kraj prvog poluvremena; srušen je igrač Malage u šesnaestercu gostiju, Phillipe Mexes i Kevin Constant dobili su žute kartone od strane Pedra Proence, glavnog suca dvoboja, a Malaga jedanaesterac. No, Joaquin Sanchez nije bio precizan na žalost velikog broja domaćih navijača.

Budući da se sve to odvilo na samom kraju prvog poluvremena, na odmor se otišlo bez zgoditaka, međutim, u nastavku su na terenu viđene dvije nove - "probuđene" momčadi. Kod Milana se isticao sjajnom igrom Riccardo Montolivo, dok je i Urby Emanuelson davao dobar obol za Milan. Kod domaćih Srdela najbolji su i najangažiraniji bili Javier Saviola i sveprisutni rutiner Joaquin Sanchez.

No, bolja igra Malage ipak je prevagnula te je domaći sastav prvi došao do, u ovakvoj utakmici, vrlo važnog prvog zgoditka. Strijelac je bio Joaquin Sanchez, nakon što ga je uposlio Manuel Iturra, a nakon njegova se pogotka na iznenađenje mnogih utakmica nije zahuktala i razbuktala već se dosta "razvodnila" zamjenama i prekidima. Milan je do kraja okršaja bio bolji, ali nije uspio izjednačiti što je Malagi donijelo novu veliku pobjedu, kojom je još jednom potvrdila svoju opasnost i veliku kvalitetu.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Zenit1:0Anderlecht
Málaga1:0Milan
1Málaga 612:5+712
2Milan 67:6+18
3Zenit 66:9-37
4Anderlecht 64:9-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 10:44
    Da taj šeik toliko utječe na Malagu nebi otišli Rodnon ili Cazorla koja su bila najbolja 2 igrača,a neki igrači (Eliseo,Caballero,Portillo...) su tu još prije nego što je šeik kupio klub u koji ionako slabo ulaže kad se usporede sa Anzhijen,Man. Citiy,PSG i ostalima! I da navijam za Malagu možda... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 00:56
    Ma je wilsonova tako je, samo nije ona toliko napredovala koliko je Milan unazadio.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 00:50
    koje bolesne promjene u tom nogometu. baš komentiram danas, gledamo rezultate na kladi i ono neka malaga protiv milana. i još pobijedi. ej, malaga! seljačka ekipa do prije dvije godine, koja je više bila u drugoj ligi nego u prvoj. malaga... ja se ne mogu prestat smijat.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 00:45
    nikal, koliko dugo navijaš za malagu? ako je više od dvije godine, ja ti iskreno čestitam. pozdrav.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2012. u 23:27
    Malaga je baš osvježenje, stvarno igraju organizirano, znaju šta rade i koliko mogu. Milan je, naprotiv, apsolutno rubbish!
    Obrisan korisnik