Rukomet

Ivan Slišković dobio naknadni poziv Slavka Goluže

Ivana Strahija • četvrtak, 25.10.2012.
Ivan Slišković dobio naknadni poziv Slavka Goluže
Foto: Davor Sajko

Lijevi vanjski Rukometnog kluba Nexe, Ivan Slišković, dobio je u četvrtak naknadni poziv izbornika Slavka Goluže.

Nakon što je postalo jasno da Blaženko Lacković nikako neće moći nastupiti u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje su na rasporedu od iduće srijede, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije odlučio se u svoju momčad pozvati još jednog mladog igrača.

Čast je pripala Nexeovom Ivanu Sliškoviću, koji je tako dobio najbolji mogući poklon za svoj rođendan. Mladi je Splićanin naime rođen 23. listopada 1991. godine.

"Razgovarao sam s Bičanićem i njega još boli gležanj. Kako sam već odavno kazao da ću u reprezentaciju pozivati samo one zdrave i spremne, odlučio sam se za mladog Sliškovića, koji je spreman i pokazuje vrlo dobru formu", kazao je za Sportnet izbornik Slavko Goluža.

Damir Bičanić nastradao je na treningu svog Chamberyja krajem rujna i tada je objavljeno kako će mirovati najmanje tri tjedna i tek potom biti spreman za rehabilitaciju gležnja kojeg je ozlijedio. Lackovićev je problem noviji, do loma prsta je došlo u utakmici protiv Neuhausena prošlog tjedna.

Na pitanje koliko će Lacković nedostajati protiv Slovačke i Latvije, prvih protivnika u europskim kvalifikacijama, Goluža je odgovorio: "Ostali će morati dati sve od sebe da nadoknade taj izostanak. Vjerujem da će svima, posebno mladima, biti veliki motiv."

U Nexeu pak su izuzetno zadovoljni primljenim pozivom i počašćeni što u reprezentaciju mogu poslati svog prvotimca. Slišković je nakon krize u kojoj je kratko bio počeo pokazivati izrazito uzlaznu formu te je protiv Meškova u Brestu postigao deset golova, dok je u utakmici protiv Golužinog CO Zagreba u Regionalnoj ligi postigao četiri gola.

Reprezentacija se okuplja u nedjelju 28. listopada, a 31. listopada u Osijeku igra protiv Slovačke. 3. studenog u Latviji igra protiv izabrane rukometne vrste te zemlje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2012. u 08:49
    baš je mlad
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2012. u 22:09
    Malo sam iznenađen ovim pozivom, ali želim naglasiti da mi je drago je jer Slišković odličan mladi igrač koji već duže vrijeme igra dobro i super što mu se pružila prilika da debitrira u A selekciji!
    Obrisan korisnik