Nogomet

Video: Liverpool minimalno svladao Hiddinkov Anži, Udinese poražen u Švicarskoj

Josip Piršljin • četvrtak, 25.10.2012.
Video: Liverpool minimalno svladao Hiddinkov Anži, Udinese poražen u Švicarskoj
Foto: EPA

U skupini A Europske lige Liverpool je preuzeo čelno mjesto pobjedom pred vlastitim navijačima nad ruskim Anžijem. Malo iznenađenje priredio je švicarski Young Boys uzevši sva tri boda Udineseu, a Marseille je isto tako ostao praznih ruku u Njemačkoj. Branitelj naslova je rutinski prešao novu prepreku.

Skupina A

Liverpool - Anži 1:0
(Downing 53')

Nakon poraza od Udinesea u prošlom kolu, Liverpool je zasjeo na čelo skupine A minimalnom pobjedom protiv bogatog ruskog Anžija. Brendan Rodgers je na teren stadiona Anfield poslao gotovo udarni sastav koji se dobro namučio da dođe do sva tri boda u čemu je na kraju i uspio. Rusi predvođeni Samuelom Eto'om nisu uspjeli osvojiti barem bod kao u Italiji protiv Udinesea.

U prvom dijelu nije bilo pogodaka niti na jednoj strani, no brzo u drugom poluvremenu Redsi su poveli. Mrežu vratara Vladimira Gabulova uspio je pogoditi Stewart Downing u 53. minuti što se na kraju pokazalo dovoljnim Liverpoolu da pobijedi u ovom susretu. Gosti iz Mahačkale su pred kraj stisnuli u potrazi za izjednačenjem, ali ostali su "kratkih rukava".


Young Boys - Udinese 3:1
(Bobadilla 4', 71', 81' (11m)/Coda 74')

Iako su očekivali nove bodove u Europskoj ligi, nogometaši Udinesea naišli su na raspoložene Švicarce u Bernu. Young Boysi su slavili s 3:1 i na taj način ostali u utrci za jedno od prva dva mjesta u skupini koje vode u šesnaestinu finala. Francesco Guidolin nije u početnu postavu uvrstio svog najboljeg strijelca Antonija Di Natalea, no morao ga je na teren poslati na poluvremenu.

Domaći su poveli vrlo rano, već u četvrtoj minuti kada je na asistenciju Gonzala Zaratea pogodak postigao Raul Bobadilla. Rezultat 1:0 zadržao se sve do 71. minute, a tada je Argentinac postigao svoj drugi gol. Talijanima je nadu u preokret pružio Andrea Coda, no Bobadilla je sjajnu večer zaokružio hat-trickom. Devet minuta prije kraja realizirao je jedanaesterac za konačnih 3:1.


Skupina B

Atletico Madrid - Academica 2:1
(Diego Costa 48', Belozoglu 68'/Salim Cisse 85')

Branitelj naslova Atletico nije imao previše problema protiv portugalske Academice. Na stadionu Vicente Calderon gosti su se dobro držali prvih 45 minuta, no više od toga nisu mogli. Tako su ostali na jednom osvojenom bodu koji je došao nakon susreta s izraelskim Hapoelom. Madriđani su, pak, očekivano ostvarili maksimalan učinak nakon tri kola.

Portugalci su održali "nulu" u prvom poluvremenu, no odmah početkom nastavka crveno-bijeli su "ubacili u brzinu više" i vrlo brzo postigli pogodak. Na asistenciju Tiaga mrežu Ricarda pogodio je Diego Costa u 48. minuti. Na sigurnih 2:0 Atletico je povisio 20 minuta kasnije prekrasnim slobodnjakom Turčina Emrea Belozoglua i potom se opustio, a to je Academica iskoristila za smanjenje kojeg je autor bio Salim Cisse.


Hapoel Tel Aviv - Viktoria Plzen 1:2
(Maman 19'/Horvath 45', Rajtoral 55')

Češka momčad je napravila veliki korak ka osiguranju druge pozicije u ovoj skupini. Na teškom i uvijek neugodnom gostovanju u Izraelu Viktoria je pobijedila Hapoel s 2:1 i time osvojila sva tri boda i protiv Izraelaca i protiv Portugalaca u skupini. Eventualno pobjedom u uzvratu praktički bi rezervirala mjesto u šesnaestini finala ovog natjecanja.

Domaći je sastav vrlo dobro krenuo. Na stadionu Bloomfield Hapoel je poveo u 19. minuti preko Hanana Mamana i činilo se kako će s prednošću od 1:0 otići na odmor. No, u sudačkoj nadoknadi prvog dijela momčad iz Plzena je izjednačila preko Pavela Horvatha. U 55. minuti Česi su i poveli golom Františeka Rajtorala, a kada je deset minuta kasnije Eiad Khotaba dobio crveni karton, bilo je jasno da bodovi neće ostati u Tel-Avivu.

Skupina C

Borussia M. - Marseille 2:0
(Daems 33' (11m), Mlapad 67')

Borussia iz Mönchengladbacha je upisala svoju drugu pobjedu u skupini pred svojima navijačima protiv gostiju iz Francuske. Nakon što su na istom stadionu u prošlom kolu stradali od Fenerbahčea s 4:2, Nijemci su u trećem kolu ipak pružili bolju predstavu i svladali Marseille 2:0. Na taj su način uvelike poboljšali svoje šanse da u sljedećim utakmicama osiguraju prolaz dalje.

Nakon što je Charles Kabore igrao rukom u vlastitom šesnaestercu, Borussia je dobila priliku da povede iz jedanaesterca u 33. minuti. Pucao je Filip Daems i pogodio, a na novi pogodak čekalo se do 67. minute. Peniel Mlapa je ušao samo dvije minute ranije i nezaustavljivim udarcem pogodio mrežu Stevea Mandande što se pokazalo zadnjim golom na utakmici.


AEL Limassol - Fenerbahče 0:1
(Korkmaz 72')

Niti u svom trećem nastupu u ovosezonskoj Europskoj ligi AEL nije uspio doći do pobjede. Na Cipru je ugošćen protivnik iz Turske što uvijek izaziva posebne mjere sigurnosti, a na kraju su zadovoljniji otišli gosti. Fenerbahče je minimalno pobijedio i čvrsto drži prvo mjesto u skupini C. AEL je, pak, čvrsto zakovan za dno tablice.

Iako su bili iznimno angažirani, domaći nisu uspjeli pronaći put do mreže Volkana Demirela. S druge strane Turci su igrali opreznije, a strpljenje im se isplatilo u drugom poluvremenu. Igrala se 72. minuta kada je Cristian Baroni izveo udarac iz kuta s desne strane, a na pravom se mjestu našao Egemen Korkmaz i glavom zakucao loptu u mrežu za 1:0 i pobjedu žuto-plavih iz Istanbula.


Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Liverpool1:0Anži Mahačkala
Young Boys3:1Udinese
1Liverpool 611:9+210
2Anži Mahačkala 67:5+210
3Young Boys 614:13+110
4Udinese 67:12-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vugi726.10.2012. u 00:44
    Još mi čudno da Falcao nije zabio gol večeras... ali postalo je logično onda kad sam vidio da nije ni bio u sastavu. :D
    Vugi7