Nogomet

Kelava: "PSG ima brojne vrsne pojednice, odlični su u prvenstvu, ali nismo se došli predati"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 05.11.2012.
Kelava: "PSG ima brojne vrsne pojednice, odlični su u prvenstvu, ali nismo se došli predati"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Večer uoči četvrtog nastupa u skupini A Lige prvaka, Ante Čačić i Ivan Kelava pred novinarima su najavili Dinamov ogled s domaćim PSG-om na pariškom Parku prinčeva. I trener i kapetan naglasili su tko je u ovoj utakmici favorit, ali nadaju se da mogu iskoristiti poneku slabost momčadi Carla Ancelottija - ukoliko je u utorak bude...

Poslije zagrebačkih 2:0 u korist PSG-a, Dinamo će se u utorak s početkom u 20:45 sati drugi put u nepuna dva tjedna susresti s trenutno vodećom momčadi francuskog prvenstva. Unatrag sedam dana, obje momčadi doživjele su lošu vijest. Dinamo se porazom od Zadra oprostio od Kupa, a PSG je protiv Saint-Etiennea pretrpio prvi ovosezonski ligaški poraz, no kakva god bila situacija u oba tabora nedugo poslije tih utakmica, nema promjene u statusu velikog favorita u ovom dvoboju. Naravno, tu ulogu imat će pariška momčad.

Ovakvo stanje stvari podcrtao je i Dinamov trener Ante Čačić, ističući da je PSG već pokazao svoju kvalitetu. "Igrali smo s njima prije 15 dana u Zagrebu i dobili neku sliku, a nadam se i izvukli pouke. Uza sav respekt, nismo se ovdje došli klanjati i napravit ćemo sve kako bi utakmica bila što neizvjesnija", kazao je Čačić na novinarskoj konferenciji u Parizu, a prenosi Dinamova web-stranica.

"Ako se poklope neke stvari kao malo lošiji dan domaćina, a nama se otvori, tko zna kako utakmica može završiti", dodao je trener Zagrepčana.

Kapetan Ivan Kelava mogao bi imati puno posla na Dinamovim vratima, a opisujući što očekuje, pohvalio je domaću momčad: "PSG je satkan od brojnih vrsnih pojedinaca i odlično guraju u domaćem prvenstvu, ali nismo se došli predati. Dat ćemo sve od sebe, boriti se i nadamo se što boljem rezultatu."

Kelava je također istaknuo PSG-ovu ulogu favorita, no... "Nogomet igra 22 igrača tako da će se nešto i nas pitati", dodao je Dinamov vratar: "Moramo se boriti, pokrivati jedan drugoga i ako njima bude neki lošiji dan, a nama se otvori, onda bi na kraju mogli biti sretni. Kažem, oni su favoriti, ali u nogometu je sve moguće."

Za povoljan ishod, Kelava je naglasio da će trebati biti bez pogrešaka koje su koštale momčad u Zagrebu, a bude li tako, nada se da će ostvariti cilj da utakmica bude neizvjesna što duže moguće.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 18:14
    Dinamo sa ovom organizacijom unutar kluba i oko kluba, propast,jad i tuga,...Žao mi je kao i svim drugim ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj,..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2012. u 12:45
    doista, u nogometu je sve moguce.pa i gnk u ligi prvaka.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2012. u 20:27
    sad ste hrabri a sutra od straha nebudete po golu puknuli kak spada
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2012. u 20:27
    Ipak ce biti pusiona dinama,budimo iskreni.
    Obrisan korisnik