Nogomet

Milić: "Poziv u selekciju HNL-a je priznanje za moj rad i za rad trenera Pamića"

Josip Piršljin • utorak, 06.11.2012.
Milić: "Poziv u selekciju HNL-a je priznanje za moj rad i za rad trenera Pamića"
Foto: Kristijan Komarica

Na revijalnoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije i selekcije domaće lige jedini predstavnik Istre 1961 biti će Hrvoje Milić. Lijevi bek smatra kako će dobiti priliku ispred Josipa Pivarića, a poziv je okarakterizirao priznanjem za dosadašnji rad.

Na Kantridi će 14. studenog snage odmjeriti hrvatska reprezentacija i najbolje što nudi domaća MAXtv Prva liga. Igrače su odabrali Ferenčina, Scoria i Mrmić, a na popisu se našao i jedan nogometaš Istre 1961. Lijevi bek Hrvoje Milić sretan je što se našao među izabranima.

"To je sigurno jedno priznanje za moj rad i za rad trenera Pamića. Taj poziv sigurno nije samo moja zasluga, pogotovo što igram na poziciji koja mi je bila nova i mogu zahvaliti treneru što mi je na neki način otvorio oči, postavio me na beka i uputio kako da igram. Uz moje dobre igre je došao i taj poziv za koji mogu reći da me jako obradovao i dao poticaj za napredak", kazao je za službenu stranicu kluba.

Na istoj poziciji igra i Josip Pivarić iz Dinama koji je također pozvan u selekciju HNL-a, no Milić je mišljenja kako će upravo on dobiti priliku u početnom sastavu.

"Nije da sam prepotentan i umišljen, ali mislim da ću igrati u prvih 11. Utakmica protiv reprezentacije mi je bitna, ali mislim da mi je važnije da u prvenstvu uzimamo bodove", rekao je Milić.

Branič je jedini igrač u rosteru Igora Pamića koji je odigrao sve utakmice i priznao je da je pomalo umoran: "U ove zadnje četiri utakmice sam se dosta istrošio, pogotovo u Osijeku. U Maksimiru sam pogledao na semafor i bila je tek peta minuta, a već tada sam bio 'mrtav' i trebalo je izdržati još 85 minuta", istaknuo je.

Iako se njegova momčad nalazi na osmom mjestu tablice, Milić je zadovoljan svojim igrama i nada se napretku: "Zadovoljan sam, ali je moglo biti i bolje. Moglo je biti više asistencija i golova da smo bili precizniji i smireniji u završnicama akcija. Siguran sam da mogu još i bolje. Mlad sam i želim još učiti i napredovati. Dobre igre nisu ostale nezapažene", zaključio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 23:54
    pola bekova u HNL-u su bolji ili podjednaki od Pivarića...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2012. u 19:29
    za koplje bolji od Pivarića
    Obrisan korisnik