Nogomet

Di Matteo: "Odigrali smo izvrsnu utakmicu, imali smo sreće, ali pobjeda je zaslužena"

Branimir Korać • četvrtak, 08.11.2012.
Di Matteo: "Odigrali smo izvrsnu utakmicu, imali smo sreće, ali pobjeda je zaslužena"
Foto: EPA

U šokantnoj završnici u Londonu Chelsea je golom Victora Mosesa u doslovno posljednjoj sekundi uspio svladati Šahtar s 3:2 i doći do vitalnih bodova. Trener Chelseaja Roberto di Matteo uvjeren je da je pobjeda njegove momčadi posve zaslužena iako naglašava faktor sreće...

Kada postignete pobjednički gol u posljednjoj sekundi utakmice, jasno je kako ste imali ogromnu dozu sreće. U Chelseaju su toga svjesni i naglašavaju taj faktor, ali isto tako vjeruju da su zaslužili pobjedu.

I londonska momčad i Šahtar odigrali su dobru i otvorenu utakmicu i da je pobjeda otišla na drugu stranu, ne bi bilo nezasluženo. Roberto di Matteo uvjeren je da je njegova momčad zaslužila pobjedu.

Mircea Lucescu: "Chelsea ima puno snažnih i visokih igrača i znali smo da je jako opasno davati im prilike iz prekida i kornera. Bolno je izgubiti na ovaj način, ali pred nama su još dva meča u kojima možemo osigurati prolaz. Uvjeren sam u uspjeh jer sam još jednom vidio jako dobru igru moje momčadi, poput one protiv Chelseaja u Donecku te protiv Juventusa u Torinu. Nismo imali sreće, šteta što je naš vratar griješio."

"Znali smo da će to biti jako teška utakmica. Šahtar je pokazao da je odlična momčad. Vrijeme kada smo postigli pobjednički gol pokazuje da smo imali sreće, ali naša pobjeda je posve zaslužena. Igrali smo pod velikim pritiskom, nedostajalo nam je niz iskusnih i važnih igrača, ali smo se snašli, igrači su odigrali nevjerojatno dobro i zaslužili ova tri boda."

Trener Chelseaja nije zadovoljan načinom na koji je njegova momčad primila golove i tvrdi da se na obrambenoj fazi mora još puno raditi.

"Golove smo primili u situacijama kada smo imali puno igrača u obrani i jednostavno je bila loša obrambena organizacija. To je ono na čemu moramo raditi i te greške moramo popraviti", dodao je Di Matteo.

Chelsea je upisao pobjedu i Di Matteo ističe zadovoljstvo što su ostali u igri za prolazak skupine.

"Ova pobjeda nam ne olakšava utakmicu protiv Juventusa, ali nam daje dobru priliku za prolazak skupine. Zadnja utakmica između Šahtara i Juventusa će biti ključna. Mi moramo svladati Nordsjaelland, ali i vratiti se s bodom ili bodovima iz Torina."

Dok Di Matteo hvali svoju momčad i ističe zasluženost pobjede, Mircea Lucescu vjeruje kako je njegova momčad ta koja je zaslužila sva tri boda.

"Dominirali smo većim dijelom susreta, imali smo puno prilika i mislim da smo bili puno bolji od našeg protivnika. Bili smo organiziraniji i smislenije napadali. Šteta što u završnici nismo došli do trećeg gola jer su nam ostavili dovoljno prostora", razočarano je govorio rumunjski stručnjak na klupi Šahtara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 11:19
    Vidim da je torrente gledao neku drugu utakmicu...koja to gomila grubih startova nije suđena??? Suđenje je bilo dobro, sahtar je bio bolji, al nije baš ni da chelsea nije imao prilika. Realno moglo je prevagnut na bilo koju stranu, a kad je tak onda je chelsea najjači.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 10:48
    ne bi rekao baš da je bio čist penal na ramiresu, diskutabilno svakako - srna ga nije stigao baš zakačit, još se u pravom trenutku izmaknuo.. neko bi sudio, neko ne. inače smatram daje šahtar imao loše suđenje, gomila grubih startova nije suđena..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 10:33
    imali su moj k.... većina ljudi koji govore da je shakhtar bio bolji i zaslužio pobjedu govore i da je celtic zaslužio protiv barcelone. u toj računici onda nešto ne štima jer ako je shakhtar bio toliko bolji u igri od chelseja kaj je onda bila barca protiv škota. i vidim zaboravlja se nesuđeni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 10:22
    Odavno nisam vidio nezasluženije pobjede, Chelsea je imao 2 suvisle akcije cijelu utakmicu, oba puta polukontre.. S druge strane Šahtar je visio pred golom Chelskog cijelu utakmicu, Srna je više bio u protivničkih nego u svojih 16m, imali su bar 3-4 odlične prigode uz gol..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 09:09
    Nezasluzena pobjeda, srece su imali i previse!
    Obrisan korisnik