Nogomet

Moses: "Šahtar je među najboljima u Europi, a utakmica je bila sjajna"

Ivor Krapac • četvrtak, 08.11.2012.
Moses: "Šahtar je među najboljima u Europi, a utakmica je bila sjajna"
Foto: EPA

S odlučujućim pogotkom u posljednjim trenucima utakmice, Nigerijac Victor Moses u srijedu je razveselio Stamford Bridge osiguravši Chelseajevu pobjedu nad Šahtarom (3:2) u četvrtom kolu skupine E Lige prvaka. Moses se poslije dolaska do tri boda osvrnuo na trenutak koji se pokazao presudnim, a imao je i nekoliko pohvala na račun gostiju iz Donecka...

Poslije udarca iz kuta koji je izveo Juan Mata, 21-godišnji Nigerijac Victor Moses u srijedu navečer prometnuo se u glavnog junaka Chelseajeve teško izborene pobjede nad Šahtarom na Stamford Bridgeu. Moses je, dakako, poslije utakmice bio vrlo zadovoljan što je njegova momčad slavila i što je pogodak odluke zabio baš on, no dodao je i kako bi volio da u nastavku sezone bude nešto raznovrsniji.

"Bilo bi mi drago da što prije počnem zabijati i nogom", opisao je nigerijski reprezentativac, koji je u mlađim dobnim kategorijama igrao za englesku nacionalnu momčad, no FIFA mu je potom dala dozvolu da može nastupati pod zastavom zemlje u kojoj je rođen. Moses će, tako, nastavljati donositi radost Englezima jedino ukoliko su navijači Chelseaja, a dosad to isključivo radi udarcima glavom, sa sva tri pogotka koje je postigao u dresu svojeg kluba.

"Juan Mata je odlično ubacio iz kuta, a ja sam se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme", opisao je mladi napadač presudni trenutak ogleda sa Šahtarom, ističući i da su se u srijedu sreli s vrlo jakim suparnikom.

"Šahtar je među najboljim momčadima u Europi. Imaju puno brazilskih igrača, kvaliteta im je očigledna, a mi smo im se dobro suprotstavili u utakmici koja je bila sjajna", zaključio je Moses.

Fernando Torres, Nigerijčev puno iskusniji suigrač iz Chelseajevog napada, istaknuo je da će Londončani morati igrati bolje nego u srijedu. "Prva dva pogotka zabili smo iz svojeg presinga i poslije njihovih pogrešaka, a to nije način na koji inače postižemo golove. To obično radimo stvarajući prilike, što ovog puta nije bio slučaj", osvrnuo se španjolski reprezentativac.

"O tome smo na poluvremenu pričali u svlačionici, a onda nam se dogodilo da rano primimo pogodak po povratku na teren u drugom dijelu. Takvo što više ne smijemo ponavljati jer u Ligi prvaka to može značiti oproštaj od natjecanja", dodao je Torres, uz nekoliko riječi pohvale na Šahtarov račun i zaključak da Chelsea može biti zadovoljniji rezultatom nego igrom, koja će trebati biti bolja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!