Nogomet

Video: Defoe slomio Maribor, Rapid dobio novu porciju od Bayera

Mišo Gulić • četvrtak, 08.11.2012.
Video: Defoe slomio Maribor, Rapid dobio novu porciju od Bayera
Foto: EPA

U grupi J Lazio nije propustio svladati neuvjerljive Grke, a vrlo dobar otpor pružili su Mariborčani u Londonu kod Tottenhama, no na kraju su ipak poraženi. Do treće uzastopne pobjede stigao je i Metalist protiv Rosenborga u grupi K, a novu porciju golova bečkom Rapidu je priuštio Bayer Leverkusen. Korak naprijed ka prolasku skupine napravio je i Levante odigravši remi kod Twentea u grupi L, dok je Hannover nakon nove drame slavio protiv žilavih Šveđana.

Grupa J

Lazio - Panathinaikos 3:0 (2:0)
(Kozak 23', 40', Floccari 59')

Nakon što su pobjedu ispustili u posljednjim minutama u Ateni, nogometaši Lazija na domaćem terenu nisu imali problema i zarana su stvari riješili u svoju korist. Mrežu gostiju načeo je Kozak u 23., a isti igrač zabio je i pet minuta prije odlaska na odmor. Nakon nepunih 15 minuta igre u nastavku Floccari je povisio prednost domaćina na 3:0, a istim rezultatom susret je i završen, čime du Talijani stigli do osmog boda, dovoljno za trenutno prvo mjesto na ljestvici.

Tottenham - Maribor 3:1 (1:1)
(Defoe 22', 49', 77; Berič 40')

Odličan otpor pružili su Slovenci u Londonu. Da remi u Ljudskom vrtu nije bio slučajan, Maribor je pokazao i u gostima gdje je dobar dio susreta držao remi unatoč činjenici da su Spursi imali vodstvo koje im je u 22. minuti donio Defoe. No, Mariborčani se ne predaju, pojačavaju napade te do zasluženog vodstva stižu u 40. minuti golom Beriča. Ipak, početkom nastavka ponovno Defoe domaće dovodi u vodstvo, da bi svoj treći pogodak i točku na i isti igrač proslavio u 77. minuti utakmice.


Grupa K

Metalist - Rosenborg 3:1 (1:1)
(Taison 4', Xavier 69', Torres 90'; Dočkal 42')

Do pobjede i osiguranja plasmana u daljnju rundu natjecanja stigli su i nogometaši ukrajinskog Metalista protiv Rosenborga kojeg su svladali i prije 14 dana. Nakon svega četiri minute igre Ukrajince je u vodstvo doveo Taison, a isti rezultat potrajao je do 42. minute daka stvari na početak vraća gostujući Dočkal. Norvežani su se dobro branili u nastavku, nekoliko puta i sami zaprijetili, no u 69. minuti ponovno su kapitulirali, a strijelac za Metalist bio je Xavier. Konačnih 3:1 postavio je Torres u 90. minuti utakmice.

Bayer Leverkusen - Rapid 3:0 (1:0)
(Hegeler 4', Schürrle 53', Friedrich 65')

Bečki Rapid će dugo sanjati oglede s Bayerom koji im je u dva dvoboja zabio čak sedam pogodaka. Nije dugo trebalo da Nijemci nastave gdje su stali prije 14 dana. Naime, već u četvrtoj minuti domaće u vodstvo dovodi Hegeler, potom su gosti zbili redove te do kraja poluvremena izdržali sve napade domaćih. No, u nastavku susreta, u 53., Schürrle povisuje na 2:0, da bi konačnih 3:0 bilo djelo Friedricha. I dok se domaći nakon četiri kola "kočopere" s deset bodova, Bečani i dalje imaju nulu u toj rubrici.


Grupa L

Twente - Levante 0:0

Levante je nakon uvjerljive domaće predstave i uvjerljive pobjede nad istim suparnikom, u gostima došao do remija s kojim je i dalje ostao u odličnoj poziciji pred posljednja dva ogleda u grupi. Domaći su imali više od igre, međutim, raspoložen je bio vratar gostiju, njegova mreža i do kraja je ostala čista, zbog čega je pred Nizozemcima ostao težak zadatak ukoliko žele proći u drugu fazu natjecanja.

Hannover 96 - Helsingborg 3:2
(Diouf 3', 50', Huszti 90'; Đurđić 59', Bedoya 67')

Vrlo zanimljiv ogled bio je između Hannovera i Helsingborga u kojem su domaći imali dva gola prednosti koja su gosti anulirali odličnom igrom u nastavku, međutim, ponovno je kao i u prvom susretu kobna bila posljednja minuta. Nijemci su golovima Dioufa iz treće i 50 minute poveli 2:0, očekivalo se da rutinirano privedu utakmicu kraju, no tada se bude gosti i do izjednačenja stižu golovima Đurđića iz 59. te Bedoye koji je zabio osam minuta poslije. U samoj završnici gosti ostaju bez dva igrača, a pobjedu domaćima donio je Huszti s 11 metara u posljednjoj minuti susreta.


Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Lazio3:0Panathinaikos
Tottenham3:1Maribor
1Lazio 69:2+712
2Tottenham 68:4+410
3Panathinaikos 64:11-75
4Maribor 66:10-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!