Košarka

Maljković: "Pobijedili smo veliku momčad koja igra pametno i ne radi glupe pogreške"

Mihaela Bradovski • petak, 16.11.2012.
Maljković: "Pobijedili smo veliku momčad koja igra pametno i ne radi glupe pogreške"
Foto: Kristijan Komarica

Cedevita je u Domu Dražena Petrovića nakon dva produžetka upisala pobjedu protiv Žalgirisa. Trener domaćina Božidar Maljković bio je vrlo zadovoljan iako naglašava da njegova momčad još nije na vrhuncu forme...

Cedevita je nakon dva produžetka stigla do pobjede protiv Žalgirisa i tako mu nanijela prvi ovosezonski poraz u Euroligi. Trener domaćina Božidar Maljković imao je razloga za zadovoljstvo.

"Pobijedili smo sjajnu momčad. Moj nekadašnji pomoćnik Joan Plaza ima sjajne igrače koji igraju vrlo pametnu košarku i ne rade glupe pogreške. Moram čestitati svojim igračima. Još uvijek nismo na vrhuncu forme, igramo trenutno na nekih 70 posto svojih mogućnosti. Gelabale je u ovom susretu pokazao da je nevjerojatan igrač, Ilievski, Wright, Andrić, Šuput, Tomas i Green su također odigrali sjajno."

Najbolji u domaćem sastavu bio je Mickael Gelabale koji je u završnici prvog produžetka izjednačio i osigurao Cedeviti ostanak u igri za pobjedu.

"Bila je to jako teška utakmica, nije lako igrati 50 minuta. Igrali smo čvrsto i tako moramo i nastaviti. Ova me utakmica podsjetila na četvrtfinale Olimpijskih igara kada je Francuska igrala protiv Španjolske. Nismo tada igrali dva produžetka, ali smo igrali jednako čvrsto. Obrana je bila presudna, dosta smo se dobro branili i to nam je donijelo pobjedu", dodao je Gelabale.

Trener Žalgirisa Joan Plaza je svjestan da je njegova momčad propustila nekoliko prilika za završiti utakmicu.

"Gledatelji su zasigurno uživali u odličnoj i otvorenoj utakmici. Mi nismo igrali na najvišoj razini, u trenucima kada smo imali dvije-tri prilike za pobjedu, dopuštali smo Cedeviti skokove u napadu i šuteve za tricu iako je plan bio da napravimo prekršaj i ne dozvolimo im šut. Cedevitini igrači su bili gladni i željniji pobjede i to je odlučilo."

U gostujućim redovima još jednom je među najboljima bio hrvatski reprezentativac Marko Popović. Unatoč njegovoj dobroj igri, litavska momčad nije slavila.

"Ne možemo biti zadovoljni jer nismo upisali pobjedu. Promašivali smo slobodna bacanja kada je to bilo najvažnije i to je bilo presudno. Teško je igrati košarku 50 minuta u ovom ritmu, ali dva produžetka nisu nešto što se ne događa. Nakon nesretnog poraza od Olympiakosa, Cedevita je dobila dosta na samopouzdanja i sada igra puno bolje nego na početku sezone", smatra Popović.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Cedevita108:106 *Žalgiris
Anadolu Efes77:71Armani Milano
Baskonia72:89Olympiakos
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Cedevita108:106 *Žalgiris
Anadolu Efes77:71Armani Milano
Baskonia72:89Olympiakos
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 13:34
    Pa vi ste drugari nevjerojatni !!! I nakon ovakve poslastice od utakmice vi nešto nađete... Jel igrao Babić ? Dakle nema Vama pomoći !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 13:04
    Cestitke Cedeviti, odlicna utakmica. Jos kada centri odigraju bolje i uspiju koliko-toliko iskontrolirati reket biti ce lakse. Green odlican, trebao bi biti jos agresivniji na kos u napadu, iamizvanredan sut, Suput ponajbolji,Gebabale izvanredan, mogao bi nekada odigrati i cetvorku itd, sve u svemu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina16.11.2012. u 13:02
    e moj Babiću, nakon A-1 se ne može direktno u euroligu, a sad kada se vratio Tomas mogli bi te komodno na posudbu u Zabok.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 10:52
    Zanimljiva i otvorena utakmica, odlična za gledatelje. Čestitke Cedeviti na borbi do samog kraja!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 09:24
    još da imaju (pored ilijevskog) playa koji je visok barem 180 cm i može nekoga čuvati u obrani-bilo bi to super.....mooožda čak i za top 16! babić nije igrao uopće ali na njemu je da se dokaže! kako bilan uspjeva izboriti 19 min u prosjeku i za to vrijeme ima jaaako dobru statistiku! rad, rad, rad... [više na forumu]
    Obrisan korisnik