Košarka

Caja Laboral na dnu skupine, Vujačić torpedirao Armani

Branimir Korać • petak, 16.11.2012.
Caja Laboral na dnu skupine, Vujačić torpedirao Armani
Foto: EPA

Posljednja dva susreta šestog kola Eurolige odigrana su u skupini C, a vrijednu gostujuću pobjedu odnosi Olympiakos. Anadolu Efes na svom terenu nije dozvolio iznenađenje protiv Armanija...

Vujačićeva utakmica sezone za pobjedu protiv Armanija

Oslabljeni Armani bez ozlijeđenog Ioannisa Bourousisa pružio je odličan otpor Anadolu Efesu u Istanbulu i dugo bio u igri za pobjedu. Međutim, domaćin je imao u svojim redovima raspoloženog Sašu Vujačića koji je odigrao svoju najbolju utakmicu ove sezone i odvukao Efes do pobjede.

Susret je bio izjednačen od samog početka pa sve do sredine druge četvrtine kada slijedi odvajanje gostiju. Odlično je u tom razdoblju odigrao Keith Langford koji je predvodio veliku seriju Milana za vodstvo na poluvremenu 36:27.

Očekivalo se kako će Turci bolje reagirati u drugom poluvremenu i to se dogodilo. Vujačić je bio nezadrživ, poveo je domaćina u povratak i već na polovici treće četvrtine nakon zakucavanja Erdena Efes je imao vodstvo 41:40.

Uslijedilo je razdoblje igre bez većih odvajanja, no onda početkom četvrte četvrtine gosti ulaze u napadačku krizu, Efes na krilima navijača stvara razliku i odlazi na nedostižnih plus osam. Do kraja susreta Armani se nije uspio oporaviti i upisao je poraz 77:71.

Vujačić je za 35 minuta ubacio 29 poena (6/8 trica), a Kerem Gonlum je dodao deset poena i 12 skokova. Kod gostiju iz Milana Keith Langford je ubacio 15 poena uz šest asistencija i pet skokova, 14 poena je dodao Malik Hairston, a Rok Stipčević je za sedam minuta ubacio tri poena (1/3 za tri).

Caja nastavlja s velikim oscilacijama

Momčad Caje Laboral nikako ne uspijeva spojiti nekoliko dobrih utakmica u nizu. U Euroligi je stigao poraz na domaćem terenu od Olympiakosa i to prilično težak poraz 89:72, koji Ivanovićevu momčad stavlja u vrlo tešku situaciju. Caja Laboral se nakon ovog poraza nalazi na dnu ljestvice sa samo jednom pobjedom i morat će značajno podići igru ako misli do Topa 16.

U susret protiv Olympiakosa Caja je ušla s imperativom pobjede pod kojim su se brzo slomili. Već u prvom poluvremenu je bila u problemima, nije igrala dobro i gosti su imali kontrolu nad rezultatom.

Tijekom druge četvrtine Olympiakos je u nekoliko navrata imao deset poena prednosti, a na odmor se otišlo s vodstvom Grka 47:40.

U trećoj dionici je uslijedio potpuni potop domaćina. Održavali su Grci prednost oko desetak poena viška do same završnice kada rade seriju 9:0 za bijeg na 69:51 i završavanje priče. Pokušavali su domaćini nešto napraviti, ali nije to bilo niti blizu neke ozbiljnije prijetnje i Olympiakos odnosi veliku pobjedu.

Kyle Hines je vukao goste s 18 poena, a 14 poena i osam asistencija je dodao Vasilis Spanoulis. U domaćem sastavu Brad Oleson je ubacio 13 poena, po 12 su dodali Andres Nocioni i Fernando San Emeterio, a 11 poena, šest skokova i šest asistencija Thomas Heurtel.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Cedevita108:106 *Žalgiris
Anadolu Efes77:71Armani Milano
Baskonia72:89Olympiakos
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!