Nogomet

Video: Livaji prvo poluvrijeme u debaklu Intera kod Rubina

Damir Žbulj • četvrtak, 22.11.2012.
Video: Livaji prvo poluvrijeme u debaklu Intera kod Rubina
Foto: EPA

U petom kolu skupine H ovosezonske Europske lige Rubin je golovima Karadeniza na početku dvoboja te Rondona, koji se u strijelce u završnici upisao dvaput, teško rezultatski porazio milanski Inter u utakmici koja je odlučivala o boljoj startnoj poziciji za proljetni nastavak natjecanja. Marko Livaja odigrao je prvo poluvrijeme, ali je trener Stramaccioni za nastavak imao druge planove. Partizan je remizirao kod Neftčija, uz pogodak i crveni karton 18-godišnjeg Aleksandra Mitrovića, koji je tako postao najmlađi strijelac u povijesti Partizanovih europskih nadmetanja....

Skupina H

Rubin - Inter 3:0 (1:0)
(Gökdeniz Karadeniz 2', Rondón 86, 90'+2)

Pred međusobni dvoboj u petom kolu skupine H Europske lige i domaći Rubin i milanski Inter osigurali svoj proljetni nastavak natjecanja. U prvom obračunu u Milanu završilo je 2:2, uz pogodak Marka Livaje, koji je mjesto u početnom sastavu pronašao i u ovoj utakmici.

Trener Intera Stramaccioni već je po običaju u Europskoj ligi, na teren poslao kombinirani sastav pa su neke od glavnih zvijezda dobile poštedu. Između ostalih, Palacio i kapetan Zanetti našli su se na klupi.

Utakmica nije mogla bolje početi za Ruse Alan Kasaev prošao je po lijevoj strani, na njegov ubačaj traljavo je reagirao 21-godišnji brazilski stoper Juan, koji je u pokušaju obrambene reakcije loptu poslao u vratnicu. Na odbijanac je reagirao Turčin Gökdeniz Karadeniz, a lopta je pospremljena u mrežu.

Bio je u prvom poluvremenu to jedini udarac domaćina prema vratima Interova čuvara mreže Beleca. Gosti su napadali, trudio se i aktivni Livaja, koji je uz pokušaj prema golu, stigao u prvih 45 minuta zaradio i javnu opomenu.

U nastavku susreta reakcija Stramaccionija. Livaja je ostao u svlačionici, baš kao i 19-godišnji Romano, a na teren su morali 30-godišnji Palacio i nevjerojatni, neuništivi 39-godišnji Zanetti.

Nije se ništa značajno promijenilo.

Gargano i Coutinho imali su prilike za poravnanje, ali u samoj završnici domaćin je osigurao slavlje i 'skalp' renomiranog suparnika. Rondón je u igru ušao za posljednjih pola sata, a četiri minute prije kraja te u sučevoj nadoknadi postigao je pogotke za konačnih 3:0.

Inter je bio opasniji na travnjaku, kontrolirao je utakmicu, ali golove su zabijali domaći nogometaši.

Neftči - Partizan 1:1 (1:0)
(Flavinho 10' / Mitrović 67')

Beogradski Partizan gostovao je na stadionu Tofik Bakhramov bez šansi u prolaz skupine, ali baš kao i domaćin. Dvoboj istih suparnika u Srbiji završio je bez pobjednika, ali i postignutih pogodaka, a kako se ista priča ne bi ponovila i u Bakuu, pobrinuo se Brazilac Flavinho, već u desetoj minuti utakmice.

Primio je loptu na 30-ak metara od gola, napravio par koraka, prevario Smiljanića i opalio neobranjiv udarac u lijeve gornje rašlje Partizanova gola.

Nije bilo dosadno do odmora, pokušavali su i jedni i drugi, opasniji su u nekoliko navrata bili igrači Neftčija, ali mreža se više nije tresla. U drugom poluvremenu trener Crno-belih Vermezović odlučio je u igru ubaciti napadača Mitrovića, i nije pogriješio.

Odužio s pogotkom u 67. minuti utakmice, za poravnanje na 1:1. Dodavanje Marka Šćepovića, koji je u igru ušao umjesto brata Stefana samo nekoliko trenutaka ranije, Mitrović je efektno zaključio na radost suigrača.

No, uskoro je pokvario dojam.

Mitrović je s 18 godina večerašnjim pogotkom postao najmlađi strijelac Partizana u europskim natjecanjima, no, ovaj susret ostat će mu u pamćenju i po crvenom kartonu, kojeg je zaradio zbog nesportskog ponašanja.

Ostalo je do kraja bez pobjednika pa će tako za prvo pravo slavlje u ovosezonskom natjecanju i jedni i drugi tražiti u posljednjem kolu, Neftči na gostovanju kod Intera u Milanu, a Partizan pred domaćim navijačima u Beogradu protiv Rubina.

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Rubin Kazan3:0Inter
Neftči1:1Partizan
1Rubin Kazan 610:3+714
2Inter 510:9+18
3Neftči 64:8-43
4Partizan 53:7-43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2012. u 11:50
    Istina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2012. u 22:16
    mccmxi kad izvedeš na teren igrače 2. i 3. momčadi od kojih nekoliko njih gotovo da nije igralo cijelu sezonu ili je igralo 20-tak minuta, ne možeš očekivati pobjedu bez obzira na to što je protivnik Rubin Kazan. Da je Inter izletio s Handanovičem, Samuelom, Nagatomom, Cassanom, Militom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2012. u 20:55
    Nije li to klub koji je nedavno osvojio LP? Njih je i Hajduk pobijedio...
    Obrisan korisnik