Nogomet

Video: Marseille se porazom oprostio od drugog kruga, Liverpool još uvijek strepi

Mišo Gulić • četvrtak, 22.11.2012.
Video: Marseille se porazom oprostio od drugog kruga, Liverpool još uvijek strepi
Foto: EPA

Tijekom večeri odigrano je i peto kolo Europske lige u skupinama A, B i C, a nakon vrlo uzbudljivih završnica podijeljeno je i dosta karata za naredni krug natjecanja, a kao i inače, bilo je tu i nekih iznenađenja...

Grupa A

Anži Mahačkala - Udinese 2:0 (0:0)
(Samba 72', Eto'o 75')

Bogati ruski prvoligaš je u pretposljednjem kolu svladao Udinese i tako definitivno potvrdio svoj nastup u narednoj fazi. Iako je bilo prilika i u prvom dijelu, mreže su mirovale, no zato je u nastavku Anži konkretizirao bolju igru. U svega tri minute, 72. i 75., golovima Sambe i Eto'oa, Rusi su riješili pitanje pobjednika i tako došli do 13 bodova nakon pet odigranih kola, dok su Talijani ostali na svega četiri, ali i dalje s nadom da mogu izboriti prolazak.

Liverpool - Young Boys 2:2 (1:0)
(Shelvey 33', Cole 72'; Bobadilla 52', Zverotić 88')

Priliku da izbori prolaz dalje propustio je Liverpool, a izjednačujućim golom dvije minute prije kraja na životu je ostao Young Boys. Englezi i Švicarci su u susret ušli s po šest bodova na kontu, a iako su domaći poveli u 40. minuti golom Shelveyja, uporni gosti su izjednačili u nastavku, točnije u 52., kada je pogodio Bobadilla.

Redsi su tada pojačali ritam i u potpunosti sabili goste na njihovu polovicu, a pritisak je urodio plodom u 72. kada je precizan bio Cole za njihovo novo vodstvo. Kada se činilo da će susret biti zaključen minimalnom pobjedom domaćih, gosti su odigrali brzu akciju i preko Zverotića došli do 2:2, rezultata kojim je utakmica i zaključena.

Grupa B

Atletico Madrid - Hapoel Tel Aviv 1:0 (1:0)
(Garcia 7')

Očekivana tri boda upisao je Atletico Madrid protiv izraelskog Hapoela, ali konačnih 1:0 neće u potpunosti dočarati njihovu dominaciju i velik broj propuštenih prigoda. Pobjedu, kojom je Atletico i matematički osigurao prolazak dalje, golom u sedmoj minuti donio je Garcia, a iako se tada očekivalo da će gosti doživjeti potop, to se na kraju nije dogodilo, stoga se može reći da su konačnim rezultatom obje momčadi mogle biti zadovoljne.

Academica - Victoria Plzen 1:1 (0:0)
(Edinho 88'-11m; Horvath 57' -11m)

Češki predstavnik i dalje nastavlja s vrlo dobrim predstavama u Europskoj ligi, a ovaj put s bodom se vratio iz Portugala, gdje su sve do pred sam kraj u rukama imali i sva tri. Ono najvažnije zbilo se u drugom dijelu, a oba pogotka pala su iz kaznenih udaraca.

S bijele točke za vodstvo gostiju u 57. minuti je pogodio Horvath, dok je domaćima na jednak način izjednačenje u 88. donio Edinho, ali malo će to Portugalcima značiti s obzirom da uoči posljednjeg kola za drugoplasiranim Česima zaostaju pet bodova.

Grupa C

Borussia M'gladbach - AEL Limassol 2:0 (0:0)
(De Camargo 79', 90')

Pobjedu vrijednu prolaska dalje upisala je i Borussia M'gladbach, ali čvrsti Ciprani su odolijevali sve do pred 11 minuta prije kraja kada je domaće u vodstvo doveo De Camargo. Isti igrač bio je strijelac i u posljednjoj minuti za konačnih 2:0, no takvom raspletu je zasigurno kumovao i crveni karton kojeg je u gostujućim redovima, u 76. minuti, zaradio Bebe. S obzirom na poraz Marseillesa i boljeg međusobnog omjera, tri boda prednosti Nijemcima je sasvim dovoljno da mirno dočekaju posljednje kolo po skupinama.

Marseille - Fenerbahče 0:1 (0:1)
(Irtegun 40')

Sa sjajnim izdanjima u Europskoj ligi nastavio je i turski Fenerbahče, ujedno i jedina neporažena momčad u grupi koja je od mogućih 15, ugrabila čak 13 bodova. Posljednja tri stigla su nakon teškog gostovanja u Marseillesu, gdje su u crno zavili 15 tisuća domaćih navijača, čiji će ljubimci tako ranije nego su planirali zaključiti ovogodišnju europsku avanturu. Pobjednički i jedini gol na utakmici Turci su postigli krajem prvog dijela kada je najspretniji pred vratima domaćih bio Irtegun.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Anži Mahačkala2:0Udinese
Liverpool2:2Young Boys
1Liverpool 611:9+210
2Anži Mahačkala 67:5+210
3Young Boys 614:13+110
4Udinese 67:12-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH23.11.2012. u 11:20
    Ako se gledaju međusobni susreti onda Udinese nema šanse za prolaz čak i da pobijedi Liverpoola a Young Boysi izgube od Anžija. U tom slučaju zatvorio bi se krug momčadi sa 7 bodova a tu najbolje stoje Young Boysi.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik23.11.2012. u 08:28
    onaj reina me sve vise i vise oduševljava..... primio je gol kroz glavu..... dobro bar cu u udinama gledati puni sastav i dobru tekmu, svima treba pobjeda
    Obrisan korisnik
  • LivFan23.11.2012. u 00:38
    ako ti tako kazes, onda tak mora i bit...
    LivFan
  • Obrisan korisnik23.11.2012. u 00:36
    liverpool sigurno ispada
    Obrisan korisnik
  • LivFan23.11.2012. u 00:23
    pa zasto bi odmah osigurali prolaz, kad mogu to ostavit za zadnje kolo, tak imaju "siroku" klupu... boze dragi....
    LivFan