Rukomet

Hrvatski Kielce nadvisio Metalurg i drugi puta

Ivana Strahija • nedjelja, 25.11.2012.
Hrvatski Kielce nadvisio Metalurg i drugi puta

Osim Zagreba i Füchsea, još je niz europskih klubova odradio svoje susrete u Ligi prvaka, a gledatelji su mogli uživati u vrhunskom rukometu i napetim ogledima.

Veszprem - IK Sävehof 34:24 (17:15)

Trener Sävehofa Magnus Johansson: "Igrali smo u sjajnoj atmosferi koju je složila prekrasna publika, bio je to za nas lijep doživljaj. Momčad Veszprema igra sasvim drukčije od onog na što smo mi naučeni i dobro smo se držali u prvom dijelu, no u drugom više nismo uspjeli držati korak s domaćinima. Mislim da će Veszprem ući u polufinale Lige prvaka."

Mađarski prestavnik u grupi B Lige prvaka ostao je stopostotan, te je s uvjerljivih +10 svladao švedsku momčad. Jednaka razlika, s po dva postignuta gola manje, bila je i pred tjedan dana u Sävehofu, pa je sad i dokazano da je Veszprem uistinu toliko kvalitetniji.

Ipak, utakmica za prvaka Mađarske nije bila jednostavna, a Šveđani su se u igri držali dobrim dijelom utakmice te je tek u završnih petnaestak minuta Veszprem bio u mogućnosti napraviti tu značajniju razliku.

"Taktički smo se pripremali za ovu utakmicu i proučavali smo način igre protivnika, no iznenadili su nas u prvi mah. U drugom dijelu smo zaigrali obranu 5-1 koja nikako nije odgovarala Sävehofu. No, to je sad iza nas, na pameti nam je već Celje, a i tamo očekujem težak susret i momčad koja je mnogo bolja od našeg prvog susreta", kazao je nakon utakmice Veszpremov trener Carlos Ortega.

Najbolji strijelac Veszprema bio je Hrvat Renato Sulić s pet postignutih golova, a šest je za Sävehof dao Kristian Bliznac.

Gorenje Velenje - Chambery Savoie 31:25 (18:13)

Slovenci su upisali svoju četvrtu pobjedu u šet kola Lige prvaka te tako sjeli na odlično drugo mjesto tablice skupine C. Chambery pak je i dalje posljednji, bez osvojenog boda.

Ipak, francuska je ekipa u susret krenula s velikom borbenošću i željom, pa se tek nakon 4:4 domaća ekipa uspjela odvojiti na dva gola. Na njihovu nesreću, nisu znali iskoristiti brojna isključenja u domaćim redovima, u jednom je trenutku u polju bilo svega tri igrača Gorenja, pa se poluvrijeme zaključuje s uvjerljivijih 18:13. U drugom poluvremenu Francuzi nešto pametnije koriste isključenja domaćih, smanjuju na -3, da bi sjajni Ivan Gajič na golu Gorenja (19 obrana) ipak otvorio put svojim suigračima do pobjede.

Najbolji strijelac momčadi Gorenja bio je Jure Dolenec s osam zgoditaka: "Francuzi su nam pružili jači otpor no u prvoj utakmici u Francuskoj, no za to smo sami krivi, ispromašivali smo se. No, unatoč nešto slabijem napadu, ostatak igre bio je na visokoj razini, a posebno se iskazao vratar Gajić. Sve u svemu, dobra utakmica, no naša igra je bila daleko od odlične, kakva nam treba za Ligu prvaka."

Kod Chamberyja je najbolji bio Guillaume Gille s 11 pogodaka, a Damir Bičanić je zabio dva.

Vive Targi Kielce - Metalurg Skopje 21:20 (8:12)

U pravom trileru u Poljskoj, Kielce je uspjelo pobijediti Metalurg i drugi puta u tjedan dana i tako ostati jedina neporažena ekipa skupine C Lige prvaka. No, Metalurg je dugo imao sve konce utakmice u svojim rukama, te je u 13. minuti razlika bila +5 (2:7) u korist makedonskog sastava, nakon serije od isto toliko golova.

Pomoćni trener Metalurga, Aleksandar Petrovski: "Pobijedila je momčad s više sreće, remi bi bio najpravedniji. Mi smo danas bili bez par igrača zbog ozljeda, a najviše nam je nedostajao Miladin Kozlina, naš ključni igrač obrane. Ostaje nam sada borba za drugo mjesto tablice, učinit ćemo sve da ga osvojimo."

Puleni Line Červara dižu i na šest golova razlike (5:11), no na odmor se ide s +4. U nastavku, nakon što su Poljaci zaradili "ribanje" u svlačionici, odmah kreće serija golova, pa na 13:13 Kielce izjednačuje po prvi puta nakon četvrte minute. U prednost domaći prelaze golom Mateusza Jachlewskog (15:14), no Makedonci se ne kane predati, te u 55. minuti kreću u niz od tri gola i opet preokreću rezultat (19:20).

No, golovima Ivana Čupića i Michala Jureckog susret je ipak otišao Kielceu, uz veliko oduševljenje navijača.

"Ne mislim da smo na kraju imali više sreće nego umijeća, prije bih rekao da smo iskoristili svoje prilike. Svakako je golman Metalurga Darko Stanić danas pokazao zašto ga smatraju jednim od najboljih na svijetu. Iz ove utakmice nažalost imamo i loše vijesti. Peter Grabarczyk morat će na hitnu operaciju prsta, a Kamil Buchcic je vrlo vjerojatno potrgao biceps", rekao je trener Kielcea Bogdan Wenta.

Čupić je upisao pet golova, Željko Musa jedan, dok se Manuel Štrlek i Denis Buntić nisu upisali u strijelce. Venio Losert nije imao pravo nastupa.

(foto: http://vivetargi.pl)

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Kadetten28:33Dinamo Minsk
Barcelona33:24OTP Bank Pick Szeged
RK Zagreb24:25Füchse Berlin
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.11.2012. u 03:28
    ma kako im nije sram u EHF suci su u drugog poluvremena ubili metalurga na startu i omogucili i vratili u igru Kielce koji je za klasu poslabi tim od metalurg ne znam do kada ce se ovako suditi. Na kraj je i sreca pomogla polskog tim ali na terenu bilo konstantno sedam usprot devet igraca da sam ja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik