Liga prvaka - Skupina D, 6. kolo, 24.11.2012, 18:00 h
RK Zagreb
RK Zagreb 24:25 Füchse Berlin
Füchse Berlin

Zagrebaši nakon velike borbe propustili još jednu veliku priliku za pobjedu nad Füchseom

Iz Arene Zagreb: Damir Žbulj • subota, 24.11.2012.
Zagrebaši nakon velike borbe propustili još jednu veliku priliku za pobjedu nad Füchseom
Foto: Davor Sajko

Berlinska priča ponovila se i u Zagrebu. Hrvatski prvak odigrao je još jednu ravnopravnu utakmicu s Füchseom, a konačni ishod opet je isti - poraz. Imali su Zagrebaši u nastavku i šest pogodaka viška, no, gosti su se na krilima odličnog vratara Heinevettera vratili u utakmicu i stigli do minimalne pobjede...

Croatia osiguranje Zagreb - Füchse Berlin 24:25 (12:9)

Liga prvaka, šesto kolo
Zagreb, Arena, gledatelja: 6000

Suci: Stark / Stefan

Croatia osiguranje Zagreb: Kelentrić, Ivić (12 obrana), Stevanović ; Skoko 1, Marić, Brozović 1, Stepančić 8, Matulić 1, Matić 1, Šprem, Špiler 1, Batinović 2, Horvat 6, J. Valčić 3, Sršen, Mandalinić.
Trener: Slavko Goluža

Füchse Berlin: Štochl, Heinevetter (17 obrana) ; Löffler 2, Laen 2, Špoljarić, Pevnov 1, Lund 3, Romero 3, Bult, Sellin 7, Jaszka, Ninčević, Igropulo 6, Christophersen 1.
Trener: Dagur Sigurdsson

Isključenja: CO Zagreb: 6 minuta / Füchse: 4 minute

Sedmerci: CO Zagreb: 1/1 / Füchse: 2/2

Niti deset dana nije prošlo od posljednjeg međusobnog dvoboja ovih suparnika. Rane su nakon poraza još uvijek svježe, ali nakon dobre igre u Berlinu Zagrebaši su bili spremni za uzvrat protiv Füchsea.

Trener Slavko Goluža nije mogao računati na pomoć Tončija Valčića, ali je zato mjesto na klupi našao Lovro Šprem, koji se polako vraća nakon ozljede, što su bile odlične vijesti za stratega CO Zagreba.

U napadačkoj formaciji Goluža se odlučio za Ivića na vratima, Marića na crti, Batinovića i Horvata na krilima te Špilera, Josipa Valčića i Stepančića na vanjskim pozicijama. U obranu su ulazili Sršen i Matić, a defenziva je odlično funkcionirala u prvom dijelu utakmice.

Kod gostiju se od početka, za razliku od utakmice u Berlinu, našao krvnik Iker Romero, od početka je na vratima bio fenomenalni Heinevetter, a svoje mjesto su standardno pronašli i Hrvati na privremenom radu u Berlinu, Ivan Ninčević i Denis Špoljarić..

Prvih 20-ak minuta utakmice obilježile su odlične obrane na obje strane terena, lisice su svoj četvrti pogodak postigle tek u 18. minuti dvoboja, ali nažalost, odličnu igru Zagrebaši nisu iskoristili pred suparničkim vratima. Previše promašenih zicera koštalo ih je uvjerljivije prednosti.

Iako je Füchse od početka dvoboja bio u minimalnoj prednosti, ubrzo Zagrebaši dolaze do poravnanja, a golovima s krila i Horvata i Batinovića prvo dolaze do prednosti da bi uskoro razliku povećali i na tri pogotka viška, nakon što je odlično kontru istrčao i poentirao Stepančić. Isti igrač svojim trećim pogotkom po prvi puta na utakmici razliku povisuje na +4 (7:3), no, ostaje žal za promašajima i Špilera i Valčića i Matića.

Zagreb je mogao imati puno, puno uvjerljiviju prednost.

Minuta odmora Sigurdssona probudila je njegovu ekipu, tri uzastopna gola desnog krila Sellina vraćaju ih u utakmicu, ali Zagrebaši na posustaju, odlična igra u obrani otvorila je prostor za kontre, Matulić i napokon Matić bili su precizni.

Na odmor se otišlo s ugodnih tri pogotka viška (12:9), a osim raspoloženog Stepančića, mora se istaknuti i uloga Ivića, koji je u prvih 30 minuta obranio devet lopti. Heinevetter je na drugoj strani imao 11 obrana.

Fantastično su Zagrebaši otvorili nastavak utakmice, Šprem je ušao po prvi puta u igru nakon ozljede, u 5-1 obranu, a dalekometnim projektilima Stepančića i kontrama Horvata u pet minuta prednost je povećana na odličnih šest golova viška.

Gosti su odličnog Ivića u drugom dijelu svladali tek nakon pet minuta igre.

Učinak igrača

Kod Zagrebaša Stepančić je bio prvo ime s osam postignutih pogodaka, Horvat je dodao šest, a Josip Valčić tri. Ivić je iamo 12 obrana, ali u završnici se Goluža odlučio za Kelentrića. Kod gostiju, Heinevetter 17 obrana, Sellin je zabio sedam, a Igropulo šest golova.

Prednost od šest pogodaka počela se topiti na ulazu u posljednjih 20 minuta, isključenje Valčića pomoglo je gostima pa Lisice nastavljaju priključak i s četiri uzastopna pogotka dolaze na 19:17 u 47 minuti. Kada je pogodio i Romero, bilo je jasno da su Nijemci ponovno u igri.

Devet minuta prije kraja Sellin zabija za 20:20, prvo izjednačenje nakon 2:2 još u samom startu utakmice.

Nisu se Lisice zaustavile, Igropulo ih je odveo do prednosti, ali iati igrač radi prekršaj za isključenje, za posljendju nadu u povratak Zagrebaša.

Horvat sa sedam metara poravnava na 23:23, za zadnjih pet minuta. No, kada je bilo najpotrebnije, kod gostiju prednjače Romero i vratar Heinevetter i u posljednju minutu se ulazi s +1 za goste.

Pogodak Sellina s krila nakon izrađene akcije odlučio je pitanje pobjednika ovog dvoboja. Stepančić je osmim pogotkom postavio na konačnih 24:25.

Šteta, bila je ovo fantastična prilika skalp Nijemaca.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Kadetten28:33Dinamo Minsk
Barcelona33:24OTP Bank Pick Szeged
RK Zagreb24:25Füchse Berlin
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10825.11.2012. u 02:45
    pregrubi su komentari nekih forumasa, po mome misljenju. Imati +6 u 40. minuti nis ne jamci, ni u kojoj drzvanoj ligi niti u LP, niti na EPi ili SP. To da je onaj proslogodisnji Zagreb igrao, mozda bi bila druga prica, ali opet bi bilo neizvjesno. Osim da obe ekipe igraju rukomet, Füchse i Zagreb... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik25.11.2012. u 01:03
    nije to do ekipe mlade,to je cisti kretenitam kako se moze popusit
    Obrisan korisnik
  • nido24.11.2012. u 21:07
    Ljudi nije to do strucnog stozera nego do mlade ekipe koja mora imati crne minute ili ti odreden broj minuta kada pada totalno. Oscilacije smo svi najavili cim smo vidjeli s kako mladom ali talentiranom ekipom Zagreb ulazi u sezonu. Dogodine ako ostanu na okupu oni ce ovo prasit samo tako!!! A za... [više na forumu]
    nido
  • Obrisan korisnik24.11.2012. u 20:59
    Tipična utakmica u guložinoj režijiiiii!!!Daj šta oni njega stvarno nikad neće na jurit ,pa tom čovjeku je sve dopuštenooo.Joso opet imao dan D.Ostali i nisu tolko loše igrali,prvo poluvrjeme dapače igrali su solidno.Mislim da im je falio Tonči u drugom poluvremenu vidljivo neiskustvo mladih igrača... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2012. u 20:16
    mislim da izmjena sammir-puljić nije ni do koljena izmjeni kao što je to ivić-kelentrić 10min prije kraja...
    Obrisan korisnik