Europska liga, skupina I, 5. kolo, 28.11.2012, 19:00 h
Hapoel Kiryat Shmona
Hapoel Kiryat Shmona 0:2 Athletic Bilbao
Athletic Bilbao

Athletic Bilbao slavio u Izraelu i pobjegao s dna svoje skupine Europske lige

Borna Rupnik • četvrtak, 29.11.2012.
Athletic Bilbao slavio u Izraelu i pobjegao s dna svoje skupine Europske lige
Foto: EPA

Zbog sigurnosne situacije u Izraelu, Hapoel Kiryat Shmona i Athletic Bilbao naknadno su odigrali svoju utakmicu petog kola Europske lige, a Baski su uzeli tri boda vrijedna bijega s dna skupine...

U izraelskoj Haifi odigrana je zaostala utakmica petog kola Europske lige, u kojoj su snage odmjerili Hapoel Kiryat Shmona i Athletic Bilbao. Uspješniji su bili gosti, koji su s dva postignuta pogotka osvojili sva tri boda.

Fernando Llorente bio je u prvom planu, a u prvom je dijelu pogodio okvir gola, dok mu je domaći vratar Daniel Amos obranio još jednu stopostotnu priliku. Ipak, u 34. minuti nije pogriješio: pucao je Gaizka Toquero, a njegov blokirani udarac španjolski je napadač pretvorio u vodstvo baskijske momčadi.

Inicijativa Athletica isplatila se i u drugom poluvremenu. U 76. minuti Ibai Gomez izvodi slobodan udarac, a lopta završava kod Toquera, koji postavlja konačnih 2:0.

Dvoboj u Haifi, u kojem su priliku dobile i mlade snage jednih i drugih, igran je samo za prestiž jer su se i jedni i drugi već oprostili od nastavka natjecanja u Europskoj ligi. Iz njihove skupine I u drugi će krug proći Lyon i praška Sparta, a Athletic Bilbao ovom je pobjedom dno prepustio Izraelcima, s četiri osvojena boda naspram njihova dva.

U posljednjem, šestom kolu Athletic u Bilbau dočekuje Čehe, a Hapoel putuje u Francusku na noge Lyonu.

Europska liga, skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Sparta Prag1:1Lyon
Hapoel Kiryat Shmona0:2Athletic Bilbao
1Lyon 614:8+616
2Sparta Prag 69:6+39
3Athletic Bilbao 67:9-25
4Hapoel Kiryat Shmona 66:13-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.11.2012. u 16:19
    Bravo! Odradite još tu utakmicu sa Spartom (uzmite nešto novaca) i onda na posao! Po finale kupa ili još bolje kup, a u prvenstvu što brže s dna!! Naprijed Athletic!!!
    Obrisan korisnik