Nogomet

Vršajević i Maloča: "Rijeku cijenimo, ali bodovi ostaju u Splitu ako budemo pravi"

Branimir Korać • petak, 30.11.2012.
Vršajević i Maloča: "Rijeku cijenimo, ali bodovi ostaju u Splitu ako budemo pravi"
Foto: Bruno Karadža

U nedjelju se na Poljudu igra Jadranski derbi. Veliki dvoboj Hajduka i Rijeke mogao bi biti ključan u borbi za drugu poziciju u prvenstvu uoči odlaska na zimsku pauzu. Riječani u sve boljoj formi dolaze u Split, međutim Hajduk zanima samo pobjeda...

Mario Maloča i Avdija Vršajević od nedjeljnog dvoboja Hajduka i Rijeke očekuju isključivo pobjedu. Maločin nastup još uvijek nije siguran, problem stvara ozljeda palca, no kapetan Hajduka se nada kako će nastupiti.

Mario Maloča: "Kao kapetan momčadi stojim uz trenera i svi smo pristali na te kazne. Mislim da treba biti reda u ekipi, trener je zasad sve dobro napravio i mislim da su Bencun i Caktaš izvukli pouku iz ovoga i da se to više neće ponavljati."

"Boli me taj palac, ali se nadam da će doktori pristati dati mi blokadu pa da nastupim u derbiju."

Maloča je svjestan kako Rijeka igra sve bolje i da na Poljudu neće biti lako doći do pobjede.

"Rijeka je kvalitetna ekipa, ima puno tih starijih iskusnih igrača. U početku se još nisu našli, ali zadnje utakmice su odradili dobro i u dobrom raspoloženju dolaze na Poljud. No mislim da i mi imamo bolji niz od njih, nismo primili gol dosta utakmica i očekujem dobru utakmicu uz našu pobjedu."

Na Kantridi su Riječani slavili iz nepostojećeg kaznenog udarca, no Maloča ne vidi ovaj dvoboj kao priliku za osvetu.

Mario Maloča: "O Gabriću i Neretljaku mogu reći samo sve najbolje. S Dragom sam igrao i svi znamo njegove kvalitete dok bi Mato svakoj ekipi bio pojačanje. Cijenim ga i kao igrača i čovjeka i jasno nam je da će upravo oni imati dodatni motiv u susretu s Hajdukom."

"Nema tu osvete, svi znamo što je u Rijeci bilo i glupo je pričati o tome, ali ovo je nova utakmica i ako budemo maksimalno u njoj, trebali bi se vratiti na drugo mjesto."

Najveću prijetnju za njega i suigrače predstavljat će riječki napadački dvojac Benko - Cesarec.

"Benko i Cesarec su kvalitetni napadači i u zadnje vrijeme često zabijaju, no i mi smo motivirani da ponovno ne primimo gol i da nam mreža i dalje ostane netaknuta."

Dobro igraju Benko i Cesarec, ali dobro igra i Hajdukov adut Avdija Vršajević. Reprezentativac BiH nema posebnih prohtjeva niti želja oko pozicije na terenu već sve stavlja treneru u ruke.

Avdija Vršajević: "U HNL-u se dobro radi i liga je dobra i svakom mladom igraču iz BiH bih preporučio dolazak ovdje kao stepenicu više u karijeri."

"Ranije sam igrao dosta ofenzivno tako da mi to sad ne predstavlja nikakav problem. Ja sam tu da ispunjavam trenerove zahtjeve - ako mi kaže da igram desnog beka, dat ću sve od sebe na toj poziciji, a ako me stavi naprijed, potrudit ću se da zabijem gol. Ta pozicija desnog veznog mi nije nepoznata, volim ju igrati, ali dobro se snalazim i na beku."

Njegov rast forme je očit i nakon početnih problema vrlo brzo se pokazao kao pravo pojačanje.

"Nastojao sam kroz treninge i pripreme dati svoj maksimum da bih se što bolje pripremio i podignuo razinu igre. Zadovoljan sam, ali uvijek može bolje. Probat ću kroz treninge dodatno popraviti svoju igru."

Jednako kao Maloča i Vršajević cijeni Rijeku, ali vjeruje u pobjedu.

"Rijeka ima kvalitetnu ekipu, ali mi bez podcjenjivanja ikoga ipak igramo kod kuće i ako budemo pravi, slavit ćemo. Rijeka u posljednje vrijeme igra stvarno dobro i trebat ćemo biti oprezni, ali mi jednako ulazimo u svaku utakmicu jer nam je svaka vrlo važna."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.11.2012. u 16:53
    Ajmo Hajduče! :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2012. u 13:32
    Vršajević se pokaza ka najvece pojacanje Hajduka ove sezone i Hajduk bi vise triba skautirati BIH nego bacai novce na poluproizvode iz Brazila. Steta ostaje sto Oremus svoje fizicke kapacitete nije iskoritia,sve je ostalo na brzini a takticki nije napredova. Valjda će Giga biti spreman za Rijeku... [više na forumu]
    Obrisan korisnik