Nogomet

Pletikosa četvrtu utakmicu zaredom nije primio pogodak, Rostov slavio u Samari

Josip Piršljin • nedjelja, 02.12.2012.
Pletikosa četvrtu utakmicu zaredom nije primio pogodak, Rostov slavio u Samari
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Odlični nastupi hrvatskog vratara Stipe Pletikose nastavljaju se i dalje. Njegov je Rostov u 18. kolu ruske lige gostovao kod Krilja Sovjetov i upisao pobjedu 2:0, a Pletikosi je to bila četvrta uzastopna utakmica da nije vadio loptu iz svoje mreže.

U nedjelju su u ruskom nogometnom prvenstvu odigrane dvije utakmice 18. kola. U derbiju Anži je pobijedio CSKA s 2:0 i na taj način preuzeo čelno mjesto na tablici, a dvoboj donjeg dijela ljestvice odigrali su Krilja Sovjetov i Rostov.

U toj je utakmici Stipe Pletikosa branio čitavih 90 minuta i ponovno nije primio pogodak. To se dogodilo četvrti put zaredom. U prošlom kolu Plete je svoja vrata "zaključao" protiv Mordovije Saransk, a prije toga protiv Anžija i Amkara.

Rostov je u Samari pobijedio s 2:0, a prvi pogodak je postigao bosanskohercegovački igrač Dragan Blatnjak koji je svojedobno nastupao za Zadar i Hajduk u hrvatskoj ligi. Česnauskis je 15 minuta prije kraja potvrdio pobjedu sastava iz Dona.

Pletikosin klub se tako popeo na 11. mjesto na tablici s 20 bodova. Od 14. mjesta koje vodi u kvalifikacije za ostanak u ligi Rostov je udaljen sedam bodova, a trenutno tu poziciju drži Krilja Sovjetov. Ispod kluba iz Samare su Alanija i Mordovia.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2012. u 00:00
    Da nema Plete Rostov bi odavno igra 2. ligu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2012. u 23:28
    Plete legenda, kažem još jedanput, ovdje kakv god to loš klub bio ovdje ga smatraju legendom i čini mi se da je što se tiče klupske igre ovo jedni od boljih dana, za repku je ionako uvijek bio br. 1
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2012. u 21:57
    stipe nikad nije razocara
    Obrisan korisnik