Nogomet

Video: Nikola Kalinić načeo AIK, Slovenac Matavž "torpedirao" Napoli

Mišo Gulić • četvrtak, 06.12.2012.
Video: Nikola Kalinić načeo AIK, Slovenac Matavž "torpedirao" Napoli
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić bio je strijelac prvog gola u visokoj pobjedi Dnipra nad AIK-om Ivana Turine, a u isto vrijeme u Napulju je Slovenac Matevž proživljavao najljepše trenutke svoje karijere zabivši tri gola za PSV, dovoljna za pobjedu njegove momčadi, ali ne i za prolazak skupine. Najzanimljivije bilo je u grupi E gdje je Stuttgart neočekivano poražen od Moldea, no taj poklon nije iskoristio danski Kobenhavn kojem remi sa Steauom nije bio dovoljan da preskoči Nijemce. Što se tiče grupe D, većih iznenađenja nije bilo, pobjede su upisala oba domaćina, Bordeaux protiv Newcastlea i Maritimo u srazu s Club Bruggeom.

Grupa D

Maritimo - Club Brugge 2:1 (1:0)
(Gonçalo Abreu 18', Heldon 87'; Refaelov 85')

Portugalci su u zadnjem kolu natjecanja uspjeli doći do minimalne pobjede nad Bruggeom, ujedno i prve ovosezonske, čime su ga i prestigli na ljestvici. Maritimo je u vodstvo došao golom Abreua u 18. minuti, a isti rezultat potrajao je do 85. kada su gosti s 11 metara preko Refaelova stigli do izjednačenja. Ipak, kratkog je vijeka bilo njihovo slavlje, jer je svega dvije minute nakon Heldon pogodio za novu domaću prednost, što je bio je i konačan rezultat susreta koji nije odlučivao o prolasku skupine.

Bordeaux - Newcastle 2:0 (1:0)
(Diabaté 29', 73')

Dvoboj koji je odlučivao o broju jedan na tablici i u kojem je domaćoj momčadi bio dovoljan bod, završen je njihovom pobjedom, zbog čega će biti i u blagoj prednosti pred izvlačenje parova za narednu rundu. Dvostruki strijelac za Francuze bio je Diabate, prvi gol zabio je u 29. minuti, drugi u 73., što je bilo i više nego dovoljno za pobjedu te prvo mjesto u grupi D.

Grupa E

Stuttgart - Molde 0:1 (0:1)
(Angan 45')

Stuttgart je poprilično zakomplicirao prolazak skupine iznenađujućem porazom od norveškog Moldea na vlastitom travnjaku. Nijemci su tijekom svih 90 minuta bili bolji protivnik, promašili su nekoliko odličnih prigoda, dok su s druge strane gosti iskoristili jednu od svojim malobrojnih, a strijelac je na isteku prvog dijela bio Angan. Pokušavali su domaći do kraja, međutim, mreža gostiju je ostala čista, a prolaz dalje mogu zahvaliti remiju Steaue u Danskoj.

Kobenhavn - Steaua 1:1 (0:0)
(Vetokele 87'; Rusescu 73')

Veliku priliku da preskoči Stuttgart imao je danski Kobenhavn, no remi protiv Steaue nije se pokazao dovoljnim pa će Danci priliku za europsko proljeće morati tražiti neku novu sezonu. Prvi dio završen je bez golova, a u četvrtoj minuti nastavka gosti su zbog crvenog kartona Tanasea ostali i s igračem manje. Domaći su tada pojačali napade, no preotvorena igra obila im se o glavu u 73. kada je Rusescu za bio za 0:1. Nadu u preokret donio je Vetokele tri minute prije kraja, ali više od toga nije išlo.

Grupa F

Dnipro - AIK 4:0 (2:0)
(Kalinić 11m 20', Zozulya 39', 52', Kravčenko 86')

Uvjerljivom pobjedom nad AIK-om čije boje brani Ivan Turina, Dnipro je potvrdio da je najbolja momčad u grupi F Europske lige. Bila je to Ukrajincima peta pobjeda u šest nastupa, a mrežu gostiju u 20. minuti udarcem s bijele točke načeo je hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić. Do kraja poluvremena prednost Dnipra udvostručio je Zozulya, a svoj drugi pogodak isti igrač zabio je u 52. minuti. U samoj završnici Ukrajinci su stigli i do četvrtog gola, a strijelac je bio Kravčenko.

Napoli - PSV 1:3 (1:2)
(Cavani 18'; Matavž 30', 41', 60')

Lišen bilo kakve brige vezano uz prolaz, talijanski predstavnik Napoli ubilježio je iznenađujuć poraz od nizozemskog PSV-a. Nije se činilo da će tako biti nakon što je u 18. minuti za vodstvo domaćih zabio Cavani, no tada na scenu stupa Slovenac Matavž i prvo u 30. poravnava na 1:1, da bi četiri minute prije odlaska na odmor zabio i za potpuni preokret svoje momčadi. No, nije se Slovenac zaustavio samo na tome, nego je utakmicu života zaključio trećim golom u 60. minuti za 1:3, što je bio i rezultat kojim je utakmica zaključena.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Marítimo2:1Club Brugge
Bordeaux2:0Newcastle
1Bordeaux 610:5+513
2Newcastle 67:5+29
3Marítimo 64:6-26
4Club Brugge 66:11-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.12.2012. u 22:46
    Ma kakav Kalinić, upravo informacija da je Livaja zakucao dva komada...
    Obrisan korisnik
  • Torca-Dubrava06.12.2012. u 22:36
    Kale.....zabija.....
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik06.12.2012. u 22:22
    nije MatEvž neko Matavž! :) dobar je mali :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.12.2012. u 21:50
    nikola penaltić
    Obrisan korisnik