Košarka

Leibenath: "Ne trebamo uspoređivati ovu utakmicu s prvom protiv Cibone"

Ivor Krapac • srijeda, 12.12.2012.
Leibenath: "Ne trebamo uspoređivati ovu utakmicu s prvom protiv Cibone"
Foto: Kristijan Komarica

Sudbina nije samo u njihovim rukama, ali košarkaši Ratiopharm Ulma će u srijedu protiv Cibone zaigrati sa željom da obave svoj dio posla u lovu na prolazak među posljednjih 16 u Eurokupu. Njemačka momčad trebat će pobjedu u Domu Dražena Petrovića, a najavljujući taj susret, njihov trener Thorsten Leibenath istaknuo je da će ih, u usporedbi sa susretom u Ulmu, sada dočekati drugačija Cibona...

Igrači Ratiopharm Ulma će se u srijedu s početkom u 20 sati u Domu Dražena Petrovića boriti za svoje izglede za nastavak natjecanja u Eurokupu. S omjerom 2-3 uoči posljednjeg kola skupine G, njemačka momčad nije u povoljnoj poziciji. Francuski Cholet je korak ispred, ima omjer 3-2, pa u slučaju Choletove domaće pobjede protiv već sigurno prvoga Spartaka iz Sankt Peterburga, Ulmu ne bi pomogla ni dobivena utakmica u Zagrebu.

Ukoliko Nijemci pobijede, a Cholet izgubi, Ratiopharm bi prošao u Top 16 zbog boljeg međusobnog omjera.

"Zbog čega bismo trebali gledati negativno?", kazao je Thorsten Leibenath, trener momčadi iz Ulma, govoreći o izgledima za odlazak u drugi krug, ali i o susretu s Cibonom, za koju je imao niz pohvala.

"Srest ćemo se s momčadi koja ima međunarodni ugled i tome se moramo veseliti", nastavio je Leibenath najavljujući utakmicu, a prenosi službena stranica Eurokupa: "Pristupit ćemo ovom susretu fokusirani i s pozitivnim pristupom."

"Želio bih da izbjegnemo bilo kakvu usporedbu s prvom utakmicom protiv Zagrepčana", dodao je Ratiopharmov trener, između redaka spominjući i dolazak Darija Šarića u Cibonu: "Doživjeli su niz promjena i doveli nove igrače, od kojih neki imaju NBA potencijal."

"S obzirom na to, siguran sam da će Zagrepčanima ova utakmica biti važna zbog podizanja samopouzdanja i da nas neće dočekati s poklonima", zaključio je Leibenath.

Podsjetimo, Cibona je u ovom društvu još uvijek bez pobjede, s omjerom 0-5, uz nastavak duge negativne serije u Europi, a Ratiopharm je sredinom studenog u Njemačkoj u prvom međusobnom susretu slavio s 83:68.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.12.2012. u 10:15
    Iz ove izjave Njemačkog trenera mnogi naši treneri (kalkulanti) bi mogli puno toga naučiti . Nema podcjenjivanja protivnika i nevažnih utakmica. Ovo će CIBONA dobiti. Uvjeren sam.
    Obrisan korisnik