Košarka

Osijek pobjedom nad Alkarom izborio Split

Mišo Gulić • subota, 15.12.2012.
Osijek pobjedom nad Alkarom izborio Split
Foto: Martina Japundžić

Košarkaši Alkara nisu uspjeli svladati Osječki sokol u gostima u okviru druge faze Kupa Krešimira Ćosića, čime su propustili priliku da se na vlastitom parketu pokušaju revanširati Splitu za prošlogodišnji poraz na Gripama.

Sinjani su tek u uvodu držali priključak, dosta problema stvarao im je visoki Šundov pod košem, na što sinjski košarkaši nisu imali odgovora. Izuzetno loše je izgledao obrambeni segment igre, a većeg zaostatka na poluvremenu od minus deset (56:46) Alkar je spasio tek vrlo dobar napad.

U nastavku se Alkar potpuno raspao, loša igra u obrani iz prvog dijela prenijela se i na drugi, Osječani su nastavili pogađati iz svih pozicija, raspucao se i Budimir, dok su s druge strane Sinjani posustali na svim frontovima, stoga je bilo nemoguće očekivati bilo što drugo izuzev uvjerljivog poraza koji se očitovao u 26 koševa razlike (97:71).

Ovom pobjedom domaći su uzvratili Alkaru za poraz iz trećeg kola, a ujedno su izborili dvoboj sa Splitom u trećem i odlučujem krugu natjecanja prije samog završnog turnira.

Treba svakako spomenuti da u postavi Alkara nije bilo najnovijeg pojačanja Luke Žitka koji je zaradio neugodnu ozljedu koljena zbog koje će, prema sadašnjim prognozama, biti prisiljen pauzirati oko tri tjedna.

U redovima Alkara Župić je zabio 15, Slavko Modrić 14, dok domaći za uvjerljivu pobjedu najviše mogu zahvaliti Budimiru koji ukrcao 28, dok je odličan bio i Šundov s 22 koša i deset skokova.

Druga faza Kupa Krešimira Ćosića:
Osječki sokol - Alkar 97:71 (56:46)

Kup Krešimira Ćosića

osmina finala

Sonik Puntamika59:53Kvarner 2010
Zagreb81:66Slavonski Brod
Jolly JB92:76Dubrovnik
Osječki sokol97:71Alkar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!