Košarka

Kup: Jolly bez problema pobijedio Dubrovčane i izborio susret s Cedevitom

Ivana Jurica • nedjelja, 16.12.2012.
Kup: Jolly bez problema pobijedio Dubrovčane i izborio susret s Cedevitom
Foto: Martina Japundžić

Još su jednom košarkaši Jollyja Jadranske banke Šibenik upisali pobjedu nad Dubrovčanima u službenoj utakmici. Ovog puta u Kupu Krešimira Ćosića, na Baldekinu, slavili su sa 92:76. Iako su Šibenčani igrali bez dvojice važnih igrača, Mate Mrve i Dina Butorca, od starta su vodili i pitanje pobjednika u niti jednom trenutku nije dolazilo u pitanje. Najefikasniji kod Jollyja bili su Katura s 22 i Bubalo s 18 koševa.

Jolly JBŠ – Dubrovnik 92:76 (29:14, 15:16, 24:21, 24:25)

Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 150

Suci: Hordov (Zadar), Terlević (Rijeka) i Hadžić (Pula)

Jolly Jadranska banka Šibenik: Petković 12, Čakarun 11, Katura 22, Vlaić 2, Vrlika 4, Ross 8, Perković, Bubalo 18, Gabrić 15, Gulam, Baljkas, Mihaljević. Trener: Hrvoje Vlašić.

Dubrovnik: Katić, Bogdanović, Radulović, Jakoliš 12, Meštrović 2, Proleta 4, Najev 16, Hajdić 13, Lučić 8, Pešut 6, Perić 15. Trener: Ivan Vujičić.

Čakarun i Bubalo pogađaju za vodstvo od 6:0 na otvaranju utakmice. Pešut ubacuje prve koševe za goste, ali već do pete minute prednost Jollyja narasla je na dvoznamenkastu prednost – 19:8. A do odlaska na kraći odmor prednost se još malo povisila, do +15 (29:14).

Mrva i Butorac na tribinama

U susret protiv Dubrovnika Jolly je ušao bez dva bitna igrača. I Mate Mrva i Dino Butorac susret su promatrali s tribina, zbog različitih razloga. Mrva nije imao pravo nastupa, budući da je ove sezone već igrao u Kupu Krešimira Ćosića i to u dresu svog bivšeg kluba Sonik Puntamike, dok je Butorca od parketa odvojila ozljeda, u pitanju je prepona.

Ništa se značajnije nije promijenilo početkom druge četvrtine. Domaći su košarkaši održavali 15-ak koševa prednosti. Samo u jednom trenutku, poslije trice Perića, Dubrovnik je došao na minus deset (35:25), ali s dvije uspješne kontre Petkovića (na asistencije Rossa), prednost se ponovno povećala. Imao je Jolly i +17 (44:27) neposredno prije odlaska na odmor, ali je Hajdić tricom s istekom poluvremena smanjio na 44:30.

U 23. minuti Vlašićeva momčad prvi put dolazi i do prednosti od 20 koševa (52:32). Iako su napravili seriju od 7:0 Dubrovčani ne uspijevaju značajnije smanjiti prednost domaćih košarkaša. U posljednju se četvrtinu ušlo rezultatom 68:51.

Utakmica humanitarnog karaktera

Sve utakmice Jollyja Jadranske banke Šibenik ove sezone u Kupu Krešimira Ćosića bit će humanitarnog karaktera. U klubu su odlučili sav prihod od ulaznica i s utakmice protiv Dubrovnika, ali i s one koja ih tek očekuje protiv Cedevite, uplatiti za rehabilitaciju Jure Kulaze, odnosno liječenje četverogodišnjeg Ivana Klisovića.

Tek u 31. minuti Jolly postiže prvu tricu na utakmici, pošlo je to za rukom Luki Petkoviću. U početnim minutama četvrtine Šibenčani su više puta bili na +24 što im je bilo i najveće vodstvo na utakmici. Visoko vodstvo omogućilo je Vlašiću da dvije i pol minute prije kraja na teren pošalje i najmlađe članove u ekipi, pa su tako do kraja susreta na parketu igrali Gulam, Mihaljević, Baljkas, Perković i Vlaić. Dubrovnik je na samom kraju utakmice postigao sedam koševa u nizu, za konačnih 92:76.

Prvo ime Jollyja u ovoj utakmici bio je Luka Katura s 22 koša, 18 je ubacio Bubalo, a dvoznamenkasti su bili i Gabrić (15), Petković (12) i Čakarun (11). Kod Dubrovnika četiri su igrača imala dvoznamenkast učinak: 16 je ubacio Najev, 15 Perić, 13 Hajdić, a 12 Jakoliš.

U četvrtfinalu Kupa, 08. siječnja, Jolly će na Baldekinu ugostiti Cedevitu.

Kup Krešimira Ćosića

osmina finala

Sonik Puntamika59:53Kvarner 2010
Zagreb81:66Slavonski Brod
Jolly JB92:76Dubrovnik
Osječki sokol97:71Alkar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!