Zimski sportovi

Vonn pred novim predahom, propušta i zagrebačku utrku

Ivor Krapac • nedjelja, 16.12.2012.
Vonn pred novim predahom, propušta i zagrebačku utrku
Foto: Kristijan Komarica

Poslije nedjeljnog razočaravajućeg veleslalomskog rezultata u francuskom Courchevelu, bez završetka prve vožnje, američka skijašica Lindsey Vonn će u narednih mjesec dana biti bez utrka. Kako je najavio glasnogovornik Američkog skijaškog saveza, Vonn će pauzirati do 12. siječnja, kada je na rasporedu spust u austrijskom St. Antonu...

Lindsey Vonn u nedjelju nije uspjela završiti veleslalom u Courchevelu, a nakon što nije došla do cilja u prvoj vožnji, iz Američkog skijaškog saveza najavili su da trenutno četvrtoplasiranu u ukupnom poretku Svjetskog kupa očekuje stanka od mjesec dana. Glasnogovornik Saveza otkrio je da će se Vonn vratiti 12. siječnja, kada će se održati spust u St. Antonu, a među utrkama koje će u međuvremenu propustiti, bit će i ona slalomska na zagrebačkom Sljemenu, koja je na rasporedu 4. siječnja.

Vonn se o problemima koji je muče izjasnila na Facebooku, bez otkrivanja previše detalja. "Lijevom skijom sam udarila u kamen na stazi i izletjela zbog toga", otkrila je o nedjeljnoj utrci: "Ne ide mi lako s traženjem energije koju inače imam... Moram tijekom narednih dana promisliti koji je najbolji plan u dolazećim tjednima i kako da se vratim na svoj maksimum. Pokušat ću ostati pozitivna."

Vonn će božićno-novogodišnju stanku provesti u domovini, a je li riječ o nastavku problema zbog kojih je ranije ove sezone završila u bolnici, iz američkog tabora nisu otkrili.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.12.2012. u 15:49
    hmm .. ne otpisujte Mariu Riesch, još je devet slaloma ! Tina je krenula kao brzi vlak , nadam se da će izdržati do kraja
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH16.12.2012. u 22:20
    Šteta, sada će teško konkurirati za veliki globus, ostaju 'samo' ona dva mala u brzim disciplinama.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik16.12.2012. u 20:29
    ovo se čini kao vjetar u leđa Tini Maze da napravi osjetnu razliku...
    Obrisan korisnik